Nogomet

V Fuzbalu! je padla stava: Real in Liverpool bosta igrala za pivo

Ljubljana, 23. 03. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
I.K., T.Š.
Komentarji
18

Zakaj? Ker je to edini četrtfinalni par v letošnji Ligi prvakov, pri katerem se naša komentatorja Tomaž Lukač in Izidor Kordič nista strinjala glede zmagovalca. Izkušenejši Lukač pravi, da bo Liverpool po slabi sezoni v prvenstvu misli preusmeril k Ligi prvakov, medtem ko Kordič, ki na naši televiziji komentira vrhunce tekem, pravi, da belega baleta v izločilnih bojih ne gre odpisati. Zato je v tokratni epizodi Fuzbala! stekla zelo zanimiva debata.

Oddajo Fuzbal! je popestril tudi direktor Uefinih tekmovanj Giorgio Marchetti, s katerim smo govorili o prihodnosti Lige prvakov, novem tekmovanju, ki ga bo evropska nogometna zveza uvedla s prihodnjo sezono (in ga boste ob Ligi prvakov in ligi Evropa spremljali tudi na Kanalu A) in o potencialnemu zaključku Lige prvakov v obliki končnice najboljših moštev – podobno kot v lanski sezoni, ko je bil to edini možen način izvedbe tekmovanja.

"Zelo zanimiv format. Lani smo bili prisiljeni v to, ampak pokazal je potencial in zagotovo razmišljamo o zaključku osmih najboljših, ali pa štirih najboljših. Zelo zanimiv format je, ljudem je bilo všeč in zagotovo bomo o tem razmišljali v prihodnosti," je na to temo dejal Marchetti.

"Liverpoola ne bi odpisal. Mislim, da se bodo popolnoma osredotočili na Ligo prvakov in zato bi jih uvrstil v ožji krog potencialnih zmagovalcev," pravi Tomaž Lukač.
"Liverpoola ne bi odpisal. Mislim, da se bodo popolnoma osredotočili na Ligo prvakov in zato bi jih uvrstil v ožji krog potencialnih zmagovalcev," pravi Tomaž Lukač. FOTO: 24ur.com

V letošnji sezoni je ostalo zgolj še osem moštev, glavni favorit ostaja aktualni prvak Bayern, ki ga v osmini finala v ponovitvi lanskega finala čaka PSG. Drugi super derbi bo obračun Reala in Liverpoola, moštev, ki letos nimata dobre sezone. "Liverpoola ne bi odpisal. Mislim, da se bodo popolnoma osredotočili na Ligo prvakov in zato bi jih uvrstil v ožji krog potencialnih zmagovalcev,"  je svojega (skritega) favorita razkril Tomaž Lukač, Izidor Kordič pa mu je odgovoril: "Strinjal se bom s tabo, če bodo izločili Real. Vemo, kaj je Real in ne glede na to, da nima dobre sezone, je na najpomembnejših tekmah vedno najmočnejši. Ko gre zares, pride do izraza veličina kluba, Realova krona in zato ga ne gre odpisati."

To je tudi edini četrtfinalni obračun, na katerem imata vsak svojega favorita, pri ostalih treh parih sta bolj usklajena. Chelsea, čeprav Porta ne smemo podcenjevati, bi moral v polfinale, Manchester City je favorit proti Dortmundu, ki ga samo Erling Haaland ne bo mogel odpeljati do konca, Bayernu pa sta pripisala večje možnosti kot PSG-ju. "Očitno je piva v igri samo na obračunu Reala in Liverpoola," sta se pošalila in obljubila, da bosta po koncu četrtfinalnih obračunov primerjala svoje napovedi.

Izidor Kordič v pogovoru z direktorjem Uefinih tekmovanj Giorgiom Marchettijem, ki je spregovoril tudi o prihodnosti Lige prvakov, novem tekmovanju, ki ga bo evropska nogometna zveza uvedla s prihodnjo sezono.
Izidor Kordič v pogovoru z direktorjem Uefinih tekmovanj Giorgiom Marchettijem, ki je spregovoril tudi o prihodnosti Lige prvakov, novem tekmovanju, ki ga bo evropska nogometna zveza uvedla s prihodnjo sezono. FOTO: 24ur.com

Za konec sta pokomentirala še nova nogometna pravila, izpostavila slabe strani VAR-a in ostro kritizirala pravilo, ki je najbolj »prizadelo« nogometne vratarje. Gre za postavljanje pri izvajanju enajstmetrovk, pri katerem VAR pozorno spremlja, kje so vratarjeva stopala v trenutku strela. "To vratarjem preprosto onemogoča uspeh in je hkrati skregano z nogometno logiko. Vratarje od malega učijo, da pred strelom naredijo korak naprej in ob odrivu skrajšajo kot, je dejal Kordič, Lukač pa je slikovito opisal, kako to vpliva tudi na delo komentatorja: "Predstavljajte si. Finale Lige prvakov, streljanje enajstmetrovk in VAR po čisto vsakem (ubranjenem) strelu pregleduje ponovljene posnetke in ocenjuje, kje je stal vratar. Tudi komentator mora v takšnih primerih počakati končno odločitev in če mora na njo čakati več deset sekund, čustva več niso enaka."

Kaj pa vi menite? Se strinjate z našima komentatorjema? Kaj bi dodali nogometu in kakšno je vaše mnenje o VAR-u? Vabimo vas, da s komentarjem spodaj izrazite svoje mnenje.

"Vemo, kaj je Real in ne glede na to, da nima dobre sezone, je na najpomembnejših tekmah vedno najmočnejši. Ko gre zares, pride do izraza veličina kluba, Realova krona in zato ga ne gre odpisati," pravi Izidor Kordič.
"Vemo, kaj je Real in ne glede na to, da nima dobre sezone, je na najpomembnejših tekmah vedno najmočnejši. Ko gre zares, pride do izraza veličina kluba, Realova krona in zato ga ne gre odpisati," pravi Izidor Kordič. FOTO: 24ur.com
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
24. 03. 2021 19.02
+1
obožujem komentiranje tekem tukaj v živo. S 5 min zamika in nešteto klicaji :D
Kollerik
23. 03. 2021 13.07
-1
Glede na vsako leto ponavljajoče se dejstvo, da so sodniki tudi to leto spet izdatno pomagali Realu (Atalanti so porezali krila v prvi tekmi!), naj se raje Lukač in frend stavita, kateri od sodnikov bo po svojih najboljših močeh sodil v korist Reala in kateri morda ne bo.
papi1
23. 03. 2021 12.42
Kot je pred kratkim izjavil poslanec Polnar. Največ denarja se obrača od prodaje in gibanja kozjih pastirjev.
bumbar m2
23. 03. 2021 12.33
-1
kar se tiče VARa bi spremenil pravilo da se gleda s ćim je bil dosežen gol(primer Tavareš desna noga v prepovedanem položaju gol dosežen z levico ki ni v prepovedanem položaju ćisti gol ) tako bi se izognili pregledovanja in merjenja mikronov
Ka pa mislis
23. 03. 2021 11.18
-1
Real v Lp kar dobro igra, ko hocejo igrajo kot morajo in ce bodo liverpool ima malo moznosti.
dark horse
24. 03. 2021 19.04
Ko hočejo torej dosedaj v prvenstvu in pokalu niso hoteli :D Odličen argument
samomojemnenje
23. 03. 2021 08.49
+2
Bi se kar strinjal s Kordičem, da Reala nikoli ne odpišemo. Real bo igral bolj zaprto in na kontre, za Liverpool pa vemo, da ima letos velike težave pri doseganju zadetkov proti postavljeni obrambi.
Nimasmisla
23. 03. 2021 08.34
-4
oba kluba sta v domačem prvenstvu pogorela
samomojemnenje
23. 03. 2021 08.53
+7
Liverpool je res daleč od prvega mesta, celo še vedno zaostaja za četrtim, ki vodi v LP. V Španiji pa mislim, da je še vse odprto in je Real še vedno v boju za naslov.
franci1972slo
23. 03. 2021 09.15
-1
Athletico se standardno vlece ampak zmaguje, Barca je noro popravila formo, Real pa komaj diha. Tako da ima med temi tremi dalec najmanjse moznosti, ne samo po tockah, pac pa po igri in trenutnem gibanju forme.
Melita Medved
23. 03. 2021 08.09
+2
Končno, to je bistvo športa, da se igra za zabavo, ne pa da se igralci obmetavajo z milijoni. Gajba piva za klub, ki zmaga in to je to. Če ne zna drugega kot žogo brcat, ni normalno, da od tega živi.
franci1972slo
23. 03. 2021 08.24
+5
Nisi upoštevala večje slike - to za seboj potegne marketing, posledično prodajo. Bolje kot brca žogo, bolje zna prodati avtomobile, žiletke in praktično karkoli oglašuje. Če orišem banalen primer - Jože, diplomirani ekonomist, ti lahko na dan proda 1-2 avtomobila, s pristopi, ki so mu na voljo. Nek svetovno znan fuzbaler jih lahko proda na tisoče. Zato od tega lahko dobro živi.
Melita Medved
23. 03. 2021 08.35
+0
Zdaj pa ti meni razloži, kakšen nivo inteligence moraš imeti, da se odločiš za nakup česarkoli samo zato, ker je zraven fuzbaler na sliki ?
franci1972slo
23. 03. 2021 08.39
+2
Se strinjam. Vendar nezavedno večina počne isto - kupujejo tisto, kar vidijo na TV in plakatih. Na TV in plakatih reklame bolje delujejo, če jih zastopajo zvezdniki. To je osnova marketinga, ki deluje. To da ena znamka plača 100mio za 1 reklamo ne pomeni, da so oni neumni, ampak jim naredi toliko več. Zato večina kupuje prašek Persil, ima Fa kozmetiko v kopalnici in čokolado Milka.
franci1972slo
23. 03. 2021 08.40
+2
Konec koncev - kakorkoli se žalostno sliši - poglej kdo ima največ sledilcev na Instagramu. Športniki, pevci in silikonske ženske. In tam gor je generacija, ki bo vodilna sila čez 10-20 let. To so njihovi vzorniki, če je nam všeč ali ne.
Konan
23. 03. 2021 09.56
-1
Haha res je, prav imaš js se ne bi zato odločil kupiti kaj
User905768
23. 03. 2021 10.19
+1
Ti pa si pacient. Le da ima neka zveznica nevem kaj oblečeno, ali da uporablja nevem kakšne preparate potem kokoške🐔 takoj to nabavite in jih posnemate🐔. Ogromno primerov poznamo a ne?😂
franci1972slo
23. 03. 2021 08.07
-1
Tukaj se lahko staviš kdo je letos slabši, ne kdo je boljši.