Nogomet

Ratnik za Fuzbal!: Najprej dvojna krona, potem razmišljanje o tujini

Ljubljana, 13. 04. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Lukač, Jakob Batič
Komentarji
5

Marcel Ratnik je eden najbolj izstopajočih posameznikov letošnje sezone prve lige. Od poletja se je njegova tržna vrednost skoraj potrojila. Pozimi so na njegova vrata trkali klubi iz tujine, a se za ponudbe ni zmenil. Odločen je, da Olimpiji pomaga do dvojne krone. "Potem pa bomo videli," pravi 19-letni steber ljubljanske obrambe, ki je v novi epizodi Fuzbala! razkril tudi, zakaj v prostem času skoraj nikoli ne gleda nogometa.

Drugi pogoj, da bi se Ljubljančani že ta konec tedna veselili naslova prvaka, je, da Celje v petek doma ne premaga Sežane. Če bodo Celjani uspešni, potem bo imela Olimpija novo zaključno žogico prihodnjo nedeljo v Novi Gorici. 

Tistim, ki vsaj malo spremljajo domače prvenstvo, Marcela Ratnika ni treba posebej predstavljati. Pri 19 letih je njegovo mesto v zadnji vrsti ljubljanske Olimpije zacementirano. Še dva nastopa in bo v zelenem dresu praznoval Abrahama. Kot vse kaže, bo kmalu zatem v zrak dvignil tudi svojo prvo lovoriko v članski karieri. Olimpija lahko naslov prvaka z zmago nad Mariborom potrdi že v nedeljo. 

"Nismo še prvaki. Ne smemo se zadovoljiti s trenutnim stanjem, kajti to te lahko hitro vrne na realna tla. O Mariboru ne razmišljamo. Igrati bomo morali, kot smo igrali v prvem delu sezone," ostaja previden Ratnik, ki je pred prihodom v Stožice eno sezono – zanimivo – igral prav za Maribor. 

Za vijolično selekcijo U15 je v sezoni 2017/2018 zbral 26 nastopov, a se potem odločil za odhod v prestolnico, ker ni bil prepričan, da bi v kadetski selekciji dobil dovolj priložnosti. "Za to pot sem se odločil, ker je bil kadetski letnik 2002 pri Mariboru zelo močan in sem morda tudi malo podvomil, ali bi tam uspel. Zato sem šel v Olimpijo in tam podpisal pogodbo. Takrat mi je to dalo veliko zaupanja." 

Čeprav bo Ratnik 23. decembra praznoval šele 20. rojstni dan, je za Olimpijo zbral že 48 nastopov.
Čeprav bo Ratnik 23. decembra praznoval šele 20. rojstni dan, je za Olimpijo zbral že 48 nastopov. FOTO: 24ur.com

Iz sredinske v zadnjo vrsto, kjer je dokončno zablestel

Ob selitvi v Ljubljano je v Ratnikovi karieri prišlo še do ene spremembe. Vlogo osmice na sredini igrišča je zamenjal za zadnjo vrsto, kar mu, kot priznava, sprva ni bilo ravno po godu. Kljub temu se je na štoperski položaj hitro privadil. Savo Milošević mu je na začetku lanske sezone kot prvi ponudil priložnost v članski ekipi. Takrat jih je štel zgolj 17.

Lani še ni užival statusa prvokategornika, a se je to spremenilo pred začetkom letošnje sezone s prihodom Alberta Riere, ki ga je Ratnik označil za najboljšega trenerja v dosedanji karieri. "Riera goji slog igre, ki mi ustreza. Že na igrišču se mi vidi, da sem sproščen, ker mi trener daje to zaupanje," je Prekmurec pohvalil španskega strokovnjaka. 

Tujina bo še počakala

Ker je Olimpija z 12 točkami naskoka močno vodilna v prvi ligi in ima za povrh tudi najboljšo obrambo, je imel Ratnik že v zimskem premoru kar nekaj snubcev. Govorilo se je o Dinamu iz Zagreba, pa tudi belgijskih in nizozemskih klubih. Kot nalašč so mu decembra na portalu Transfermarkt tržno vrednost s 300 tisočakov dvignili na 800. 

Branilec iz Tišine, naselja z dobrimi 400 prebivalci, pa o selitvi niti ni razmišljal. Najprej si želi dvojne krone z Olimpijo, potem pa bomo videli, je preudaren. Še več pa v novi epizodi Fuzbala!, kjer je ljubljenec ljubljanskih navijačev priznal, da se nogometu v prostem času ne posveča ravno veliko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vamosar3
13. 04. 2023 19.25
dvojne krone ne boste osvojili
James Bond in tovariš Tito
13. 04. 2023 10.54
...v Slo ligi izstopaš že ,če žogo brcneš čez polovico...hahah
BELAN
13. 04. 2023 08.29
+2
Kaj sanjaš....
zmerni pesimist
13. 04. 2023 08.28
+2
Najprej he treba skočiti potem reči hop