Nogomet

Ga bo izučilo? Dembeleju ena najvišjih kazni v zgodovini Barce

Barcelona, 11. 12. 2018 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski mediji poročajo, da bo nogometni klub Barcelona svojemu krilnemu napadalcu Ousmanu Dembeleju naložil plačilo več kot 100.000 evrov kazni za nedavno zamudo na še enega v vrsti treningov članske ekipe. Francoz že vse od svojega lanskega prihoda na Camp Nou odgovornim v Kataloniji povzroča veliko sivih las, čeprav je zaenkrat eden najboljših posameznikov aktualne sezone.

Med tistimi, ki so se s šalami lotili Dembeleja, naj bi bil tudi branilec Jordi Alba (oba na fotografiji).
Med tistimi, ki so se s šalami lotili Dembeleja, naj bi bil tudi branilec Jordi Alba (oba na fotografiji). FOTO: AP
Barcelona, ki že tako slovi kot klub z najvišjimi plačami, Dembeleju na sezono izplača najmanj 12 milijonov evrov (bruto). V primeru izpolnjevanja določenih pogojev (naslovi, goli, ...) lahko Francozova plača naraste tudi do 16 milijonov.

V nedeljo si je Ousmane Dembele privoščil še enega v že zares dolgi zbirki prestopkov v ekipi Barcelone, saj se je na treningu članskega moštva pojavil z dvourno zamudo. Dembele, ki je skupaj s soigralci dan prej blestel na mestnem derbiju z Espanyolom (4:0), zabil je tudi gol, je namesto ob 11. uri dopoldne v klubske prostore v neposredni bližini Espanyolovega stadiona prispel šele popoldne.

DEMBELE

Po informacijah dnevnika AS mu bodo v klubu naložili eno največjih kazni v svoji zgodovini, ki naj bi presegla 100.000 evrov, medtem ko se šušlja o celo dvakrat ali  trikrat večjem znesku, ki pa seveda javno nikoli ne bo potrjen. Dembele je v zadnjih mesecih že večkrat poskrbel za slabo voljo trenerja Ernesta Valverdeja, ki ga zaradi najdaljše zamude na trening letos novembra kazensko ni uvrstil v kader za kasnejšo tekmo z Betisom (3:4)

Valverde: Začela se je serija Dembele
Vse od tedaj naj bi Francoz popravil svoje obnašanje oziroma spoštovanje pravil, o njegovi tokratni zamudi pa klubski viri pravijo, da je bil "zelo, zelo jezen", ker naj bi se mu zgolj primerila napaka. Dobro razpoloženi so bili na zadnjem ponedeljkovem treningu tudi njegovi soigralci, ki so ga sprejeli z zvrhano mero dobre volje in seveda zbadanja. Po informacijah v španskih medijih je tokrat na trening prišel kar uro prezgodaj. Kapetana Sergio Busquets in Gerard Pique sta bila bojda med najdejavnejšimi, kot tudi Jordi Alba, vsi so mu pod nos vrgli opazko, da pač "ne sme spati tako dolgo", še poroča AS.

PREDTEKMO

"Začela se je serija Dembele. Nikakršnega občutka nisem dobil. Zgodilo se je nekaj, kar bomo rešili interno. Ne gre za nekaj novega in zadevo bomo poskušali razrešiti. Ima talent in želimo mu pomagati," je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal Valverde, ki je 21-letnega francoskega reprezentanta sicer uvrstil v kader za tekmo s Tottenhamom. Znotraj kluba naj bi se še kako dobro zavedali, da kljub napakam izven zelenic na zelenici Dembele pokaže dovolj, in da bi bila Barca zaradi morebitne kazenske selitve na tribuno brez njega veliko šibkejša.

Trening Barcelone pred tekmo s Tottenhamom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
11. 12. 2018 16.59
+4
Dembele si želi biti v barci zato verjamem, da bo popravil svoj odnos do dela.
andrej2004
11. 12. 2018 15.17
+10
100.000? Tedenska plača. Ni neka številka. Izučilo ga itak ne bo.
xxdrgregoryhouse
11. 12. 2018 15.53
+10
kako pa naj ga kaznujejo ,če ga vržejo iz ekipe kaznujejo se sami sebe.
andrej2004
11. 12. 2018 17.32
+6
Pride do začaranega kroga, Se strinjam s tabo.
universal
11. 12. 2018 15.16
+10
črnci nikoli niso sloveli po točnosti, delovnih navadah
poserjemsenavas
11. 12. 2018 14.26
-7
tko je to, če te potrebujejo lahko delaš kar hočeš
Kolosej6
11. 12. 2018 17.07
+9
res je, a kaj hitro se zgodi da najdejo zamenjavo in si odpikan preden rečeš keks
le?o
11. 12. 2018 13.56
-20
Tip je vec tekem odlocil kot coutinho. Pa sploh ne hodi na treninge. Nekdo se je resno spravil na njega in mu za vsako ceno zbija ceno...mogoce novi delodajalec?
Maxx365
11. 12. 2018 15.41
+18
Nekdo se je spravil na njega? A ta "nekdo" namesto njega zamuja na treninge? Fant z igrami dokazuje, da je res dober in talentiran, vendar pa je totalno nediscipliniran in osebnostno neurejen, zato ga je potrebno spravit v red, ne glede na vse, ker zna takšno obnašanje sčasoma rušiti vzdušje v ekipi.