Nogomet

Gabi, nekdanji kapetan Atletica, zapušča Katar ‒ se bo vrnil v Madrid?

Madrid, Doha, 15. 06. 2020 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji kapetan madridskega Atletica Gabi Fernandez je v ponedeljek potrdil, da od 30. junija končuje sodelovanje s katarskim Al-Sadom. S tem je še dodatno podžgal govorice, da bo v naslednji sezoni kot pomočnik pomagal trenerju Atletica Diegu Simeoneju, ki ga po več kot desetletju sodelovanja zapušča argentinski rojak German "Mono" Burgos.

Gabi (na fotografiji desno) v dvoboju s Cristianom Ronaldom in njegovim madridskim Realom v finalu Lige prvakov leta 2016 v Milanu.
Gabi (na fotografiji desno) v dvoboju s Cristianom Ronaldom in njegovim madridskim Realom v finalu Lige prvakov leta 2016 v Milanu. FOTO: AP

Španski vezist Gabi Fernandez je potrdil, da od 30. junija naprej ne bo več član katarskega prvaka Al-Sada, kjer je združil moči s trenerjem in legendo Barcelone Xavijem Hernandezom. 36-letni Gabi, ki je med navijači Atletica užival podoben status kot v Kataloniji Xavi, sicer uradno še ni zaključil svoje igralske kariere, a vedno bolj se zdi, da se pripravlja ravno na to ‒ sledila naj bi upokojitev in povratek k Atleticu v vlogi pomočnika glavnega trenerja Diega Simeoneja.

"Dobro jutro! Želel sem sporočiti, da od 30. junija ne bom več član Al-Sada. Želel sem se zahvaliti vsem zaposlenim, soigralcem, trenerskemu štabu in vsem navijačem za to, ker so v teh 2 letih tako lepo ravnali z mano, v tem času pa so postali moja družina. Želim vam vse najboljše v prihodnje, pogrešal vas bom! Gabi," je prek svojega profila na Instagramu sporočil izkušeni nogometaš, ki v karieri ni odigral nobene tekme za špansko člansko reprezentanco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Katarju do treh naslovov
Madridčan, ki bo 10. julija dopolnil 37 let, je k Al-Sadu prišel julija 2018, ko se je poslovil od kluba svojega življenja, kjer je naredil prve profesionalne korake in skupaj v treh različnih etapah odigral kar deset sezon ter osvojil šest naslovov. Pri Al-Sadu, kjer je najprej igral s Xavijem, nato pa se preizkusil še pod trenersko paličico legendarnega Katalonca, je osvojil tri naslove: državno prvenstvo v sezoni 2018/19, pokal Šejka Jasima (2019) in katarski pokal (2020).

Gabi zaenkrat še ni razkril načrtov za prihodnost, se pa o njegovem povratku k Atleticu govori že več mesecev. Prvi pomočnik Simeoneja, German "Mono" Burgos, je namreč nedavno tudi uradno potrdil, kar je večina privržencev španskega nogometa vedela že lep čas ‒ da zapušča madridsko klop in začenja samostojno trenersko kariero.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
15. 06. 2020 15.42
+5
Gabi dobrodošel boš vedno pri nas ko boš ti želel