Nogomet

Gajser ni več trener Triglava, Olimpija pripeljala dva novinca

Ljubljana, 19. 11. 2020 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Damjan Gajser je pred letošnjo sezono prevzel vodenje nogometašev kranjskega drugoligaša Triglava. A na njegovi klopi ni ostal dolgo, iz kluba so namreč sporočili, da so se s Ptujčanom sporazumno razšli. Hrvaška nogometaša Mario Kvesić in Goran Milović sta novi okrepitvi nogometašev Olimpije. Oba sta podpisala do konca aktualne sezone.

Pod vodstvom Gajserja je Triglav odigral 13 tekem in dosegel šest zmag, remi in šest porazov, med tem pa se je prebil tudi v drugo kolo slovenskega pokala, kjer ga čaka obračun s Celjem. "V osmih dneh je moral vzpostaviti novo ekipo in iz nje je izvlekel maksimum. Klub je bil v bistveno slabšem položaju kot vsi drugi drugoligaši, ki so imeli več časa za pripravo na novo sezono. Ravno zato je imela naša ekipa veliko vzponov in padcev, saj se je celoten mozaik moštva sestavil šele konec septembra," so zapisali na spletni strani kluba.

Vodstvo kluba je sicer prepoznalo njegovo delo, razlogi za razhod pa očitno niso povezani z rezultati. "Pripišemo mu lahko izjemno visoke strokovne standarde, ki jih je uvedel v svoje delo. Zato se mu zahvaljujemo za njegov trud in pristop. Vendar se v teh težkih časih moramo finančno in vsebinsko prenoviti, zato smo sporazumno prekinili sodelovanje," trdijo pri kranjskem drugoligašu, ki ga bo do nadaljnjega vodil Boštjan Miklič, do zdaj Gajserjev pomočnik.

Damjan Gajser ni več trener Triglava.
Damjan Gajser ni več trener Triglava. FOTO: NK Triglav Kranj

Novinca pri Olimpiji
Kvesić je napadalno usmerjen zvezni igralec, ki je svojo kariero začel pri Širokem Brijegu, iz katerega je prestopil v Split. Leta 2015 se je preselil v drugo nemško ligo k Erzgebirge Aueju, v lanskem letu pa je postal član nemškega tretjeligaša Magdeburga. "Prvi občutki so odlični. Moštvo me je lepo sprejelo in na prvih treningih, ki sem jih opravil z ekipo, je bilo vse pozitivno. Upam, da bom klubu pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev in da bomo imeli čim boljše rezultate," je za spletno stran dejal Kvesić.

Milović je izkušeni centralni branilec. Tudi on je na Hrvaškem najprej nosil dres Splita, nato se je preselil k Hajduku. Iz slednjega je leta 2016 odšel na Kitajsko, in sicer k prvoligašu Chongqing Dangdai Lifan. Leta 2018 je bil pol sezone posojen v Osijek, nato pa je odšel v belgijsko prvo ligo k Oostendeju. "Počutim se zelo dobro. Ljubljana je lepo mesto in Olimpija je zelo dobro organiziran klub. Pogoji za treniranje so odlični. Ekipa me je toplo sprejela, zato sem se na treninge dobro privadil. Zelo sem zadovoljen, da sem prišel k Olimpiji," je dobro razpoložen Milović.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
19. 11. 2020 17.41
Opet dva specialca...
mike1968
19. 11. 2020 14.54
Pri Olimpiji so zmešani.... Spet neki drugorazredni Hrvati...