Nogomet

'Galaktična' videokonferenca legendarnega kvinteta: Ronaldo in druščina obujali spomine

Ljubljana, 09. 04. 2020 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ronaldo Luis Nazario de Lima je prišel na zanimivo idejo, da kar prek videokonference združi nekatere najbolj izstopajoče posameznike iz nepozabnega obdobja 'galaktikov', ko je skupaj z Ikerjem Casillasom, Robertom Carlosom, Luisom Figom in Davidom Beckhamom ter ostalimi v dresu madridskega Reala ob prelomu tisočletij prevladoval na španskih in evropskih nogometnih zelenicah.

Brazilski Ronaldo se je torej znova 'srečal' s svojimi starimi prijatelji iz nepozabnega obdobja prevlade madridskih belih, ki so ob prelomu tisočletij predstavljali prvo pravo skupino 'galaktikov', kot jih je tedaj poimenoval še zdaj aktivni predsednik Reala Florentino Perez.

Na posebni videokonferenci se je nekoč izjemni napadalec zapletel v zanimiv pogovor z nekaterimi najbolj izstopajočimi posamezniki 'galaktične' ere - Luisom Figom, Davidom Beckhamom, Robertom Carlosom in Ikerjem Casillasom -, za katere je večkrat poudaril, da so bili edinstveni v vsakem pogledu. "Če me že sprašujete, kako sem, vam z veseljem odgovorim, da pravzaprav uživam. Prav tako uživam v svoji novi funkciji v Valladolidu, kjer sem vpet praktično v vse pore delovanja kluba. Imam ogromno dela na vseh ravneh, tako da mi ni dolgčas," je prijateljem uvodoma zaupal Ronaldo in v nadaljevanju namenil nekaj besed vsakomur od pridruženega kvarteta.

"Figo, bil si nekaj posebnega. Odličen nogometaš in še boljši človek. Užival sem trenirati s teboj. Tvoje podaje, podobno kot Davidove (Becham, op. p.), so imele 'oči'. Nismo zmagali na vsaki tekmi, a tudi to je del in obenem čar nogometa," se je skupnih dni z legendarnim Portugalcem spomnil upokojeni brazilski superzvezdnik. 

Videokonferenca legendarnega Realovega kvinteta s preloma tisočletij: Ronaldo Luis Nazario de Lima, David Beckham, Roberto Carlos, Luis Figo in Iker Casillas.
Videokonferenca legendarnega Realovega kvinteta s preloma tisočletij: Ronaldo Luis Nazario de Lima, David Beckham, Roberto Carlos, Luis Figo in Iker Casillas. FOTO: 24ur.com

"David, kaj naj povem novega o tebi, ko se pa vse že ve. Bil si eden od najboljših, s katerimi sem si v svoji dolgoletni karieri delil garderobo. Imel si neverjetno natančno desnico in hvala ti za vse tvoje prečudovite podaje," ni skoparil s pohvalami na račun nekdanjega člana Manchester Uniteda. 

Glede rojaka Roberta Carlosa in ikone med vratnicama Reala ter španske izbrane vrste Ikerja Casillasa je Ronaldo poudaril: "Oba sta bila na svojih položajih svoj čas najboljša na svetu. Ko sta bila Roberto in Iker na najvišji ravni, smo stežka prejemali zadetke. Povedal bom podobno kot za Luisa i Davida: velik privilegij smo imeli vsi v tistem obdobju, da smo igrali z vama. Iker je rojeni vodja in zmagovalec, Roberto pa je bil zmožen ob vsej svoji kakovosti, ki jo premore, še 'razparati' nasprotnikovo mrežo. Imel si 'topovsko' levico," je v smehu dejal Brazilec in zaključil:

"Era 'galaktikov' se nikoli ne bo ponovila. Čeprav sem imel nemalo težav s težkimi poškodbami, se ob spominih, ki bodo za večno ostali zapisani v mojem srcu, zgolj prijetno nasmehnem in zahvalim vsakomur, ki je bil in je še del mojega življenja. Zame osebno je bilo obdobje v Realu najboljše v karieri."    

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
09. 04. 2020 21.57
+1
Sicer nejateri tega nd vedo a ronaldo o fenomeno je v madrid prisel sele po zadnjem osvojenem naslovu ere galakticosov(2002).V realu pa je imel ogromno tezav s poskodbami(ko je bil zdrav p je bil seveda izjemen).Mislim da je zidane vec pripomogel k uspehom reala, pa seveda tudi raul,guti,mijatovic.Ronaldo je bil dober v realu, v interju, barci in psvju pa je igral kot nezemljan.Naravnost fantasticno.Tak mojster preigravanja le leo messi.Ronaldo o fenomeno pa zame za leom in cristianom najboljsi v zgodovini
cripstoned
09. 04. 2020 21.29
+4
tako to delajo najvecji...legende..poklon...
poserjemsenavas
09. 04. 2020 18.25
+3
barcelonarji pa v jok
dark horse
09. 04. 2020 18.32
+1
Odgovor primeren tvojemu le da je na koncu tebe :D
backo88
09. 04. 2020 18.06
+2
Ronaldo je bil najboljši nogometašin messi
samomojemnenje
09. 04. 2020 15.33
+13
Dobri so bili. Užitek jih je bilo gledati.
resnicaosvobaja
09. 04. 2020 15.14
+2
Off topic Real ima skrivni načrt, kako zadržati Ronalda v Juventusu
resnicaosvobaja
09. 04. 2020 15.02
+3
Legendam Reala je očitno jasno, kdaj je bila "Era galaktikov" in da se ni nikoli ponovila. Od vseh teh legend Reala je le Figo tisti, za katerega Messi ni najboljši in pravi, da ne bi mogel izbrati med Ronaldom in Messijem...pa je Portugalec...
resnicaosvobaja
09. 04. 2020 15.09
+2
Tile 4 so dali Ronaldu toliko glasov kot Dr.laž. Andrej Stare Messiju za zadnjo Zlato žogo
ehjaehja
09. 04. 2020 21.14
+2
te fantje na posnetku so vas filali še hujši kot vi nas pri vaši eri;)
resnicaosvobaja
10. 04. 2020 12.36
+2
2. Barcelonina era je, odkar se je Messi leta 2001 podpisal na prtiček. Od takrat do danes je razmerje medsebojnih srečanj Reala 23 porazov, 16 neodločenih in 18 zmag, da za gol razlike sploh ne omenjam