Nogomet

Ganljivo slovo od 16-letnega nogometaša: proslavili so njegov zadnji gol

Acatlan, 14. 06. 2020 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji soigralci in prijatelji so se ganljivo poslovili od 16-letnega mehiškega nogometaša Alexandra Martineza, ki ga je na jugu Mehike smrtno ranil policist.

Alexander Martinez se je vračal iz trgovine, kjer je kupil sok, nato pa se je podal na proslavljanje prijateljevega rojstnega dne. Zakaj ga je policist ustrelil, še ni znano, so pa se njegovi nekdanji soigralci in prijatelji od njega poslovili povsem "nogometno" – s pomočjo krste, v kateri je ležal pokojni najstnik, so namreč dosegli še zadnji gol in ga nato tudi skupaj proslavili.

Martinez se je sicer rodil v Severni Karolini, a je odraščal v Mehiki, je poročal ESPN. Bil je član nižjeligaša v Orizabi, po besedah žalujoče mame pa je imel zagotovljeno tudi šolnino za študij na univerzi. V Acatlan se je vrnil, ker so zaradi pandemije novega koronavirusa v njegovem klubu odpovedali treninge.

V nepravem trenutku na nepravem mestu
Na sodišču so v soboto odredili preventivni pripor za policista, medtem ko preiskujejo okoliščine dogodka. Policist naj bi s svojim policijskim avtomobilom brez prižganih opozorilnih luči zaprl pot fantu in še osmim najstnikom, trdijo tožilci. Policist je nato izstopil iz avta, izvlekel šibrovko in začel streljati. Še en fant, ki je med dogodkom poskušal pobegniti z motociklom, a je vmes padel, je v bolnišnici v stabilnem stanju.

"Prišlo je do streljanja v smeri devetih mladeničev, ki so bili na motociklih, ker pa je (Martinez, op. a.) stal pred skupino teh ljudi, je umrl zaradi strela v glavo," je The Associated Press citiral zveznega tožilca države Oaxaca Rubena Vasconcelosa. Da podrobno spremlja razvoj dogodkov, je v izjavi za javnost potrdilo tudi veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Mehiki, ki je tudi ponudilo vso potrebno pomoč.

Mama: Njegova edina pregreha je bil nogomet
"Bil je moj otročiček, borila sem se zanj, storila sem vse (da bi igral nogomet, op. a.). In poglejte, kaj so naredili ... Uničili so me," je v videoposnetku dejala mama nogometaša. "Bil je fant brez slabih navad. Ni kadil, njegova edina pregreha je bil nogomet," je dodala za Telemundo. O njegovi ljubezni do najpriljubljenejše igre z žogo priča tudi dejstvo, da so mu na krsto položili ikebano v podobi nogometne žoge. Njegov vzdevek je bil Chander, registriran pa je bil tudi pri Mehiški nogometni zvezi (FMF) kot član B-ekipe prvoligaša Monterreya v Oaxaci, Tierre Blance.

Tudi zato je kapetan Monterreya, nekdanji argentinski reprezentančni branilec Jose Basanta, družini poslal sporočilo podpore prek družbenih omrežij: "Rad bi izrazil najgloblje sožalje soigralcem, prijateljem, ljubljenim in še posebej Alexandrovi mami. Res mi je žal. Pošiljam vam velik objem, moč in pridružujem se vaši bolečini."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dado57
14. 06. 2020 17.31
+3
Tale verzija dogodka je pa zelo čudna, se pripelje policaj, gre iz avta s šibrovko v roki in brez veze ustreli proti skupini fantov. Po moje veliko manjka v tem članku,oni kot angelčki,ki so srečali hudiča,vsi brezmadežni in pošteni?? Počakajmo par tednov ali pa bo to pozabljeno z vaše strani,bomo videli. Drugače pa ,škoda mladega življenja.
grozjak
14. 06. 2020 14.15
-8
tornadotex
14. 06. 2020 10.29
+3
Pojdite jokcat k Trumpelnu,ki podpira stare prdece , ki izdelujejo orožje....Amerika, res si na poti v samouničenje...
jebespolitiko
20. 06. 2020 11.39
+3
GLAVNI PODPOIRNIKI OROZJA SO CLINTON OBAMA BUSH......KLAN K DELA ZA KLAVCE ROCHILD ROCKNFELER SOROS GATES, ONI SO PROMOTORJI IZGREDOV IN LAZNIH NOVIC DA KREGAJO LJUDI MED SABO, DA S KRVJO OGROMNO SLUZIJO, POL SO PA VSI DRUGI KRIVI RAZN NASTETE POKVEKE NE S SVOJIMI SODELOVCI, A DOKAZANO SO NAJVECJI MORILCI CLOVESTVA
Mali medo
14. 06. 2020 09.57
-5
Pošiljam vam velik bojem,vi pa ste kljukci
Roninax
14. 06. 2020 09.53
-12
boze moj... brcajo v krsto da se fejkajo pred kamerami, ganljivo je samo to, da nemores verjet da mladi za dober posnetek se mrtve brcajo
Ajlina
14. 06. 2020 09.59
+28
Ne poznam sicer mehiških navad, a v Južni Ameriki sem že videla pogrebe, ko je ob sprevodu igrala glasna muzika, tisti, ki so nosili krsto, so pa z njo plesali po ulici.
Roninax
14. 06. 2020 15.52
-8
ti locis brcanje zoge v krsto in “vesele” pogrebe z glasbo? eno in drugo je precej razlicno... pokopi z glasbo obstajajo ze tisočletja v afriških plemenih... brcanje z zogo pa od instagrama naprej
Firnk
14. 06. 2020 09.47
-3
je hudo ampak neumno obnašanje
Nikdar več
14. 06. 2020 09.40
+11
RamzesII
14. 06. 2020 09.29
+4
Smrtno ranil, milo rečeno.
RamzesII
14. 06. 2020 09.28
+1
Če je streljal z šibrovko, fant pa je stal pred skupino, potem bi jih moralo biti zadetih z šibrami več fantov, ne le en.