Nogomet

Garderoba PSG-ja kot tempirana bomba: nedopustne zabave, klani, zavist ...

Pariz, 21. 12. 2021 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V taboru zvezdniškega Paris Saint Germaina so v novo klubsko sezono vstopili z najvišjimi možnimi ambicijami. Lahko zapišemo, da ni nič čudnega glede na sestavo igralskega kadra, ki je poln največjih zvezdnikov svetovnega nogometa. Toda tudi pariška zgodba ima manj prijazno plat medalje, ki se jo je v obširnem članku lotil eden od najuglednejših športnih časnikov na svetu L'Equipe.

Čeprav so na Parku princev za zdaj zadovoljni s potekom aktualne sezone, je stanje v garderobi prepričljivo vodilnega moštva francoskega nogometnega državnega prvenstva vse prej kot idilično.

O tem se je na dolgo in široko razpisal sloviti športni časnik L'Equipe, ki prinaša zgodbo o številnih sporih, nedopustnih zabavah, klanih znotraj moštva in še marsičem. Ne glede na zanesljivo vodstvo v domači Ligue 1 je glavni cilj zasedbe, ki jo vodi nekdanji uspešen trener Tottenhama Mauricio Pochettino, kristalno jasen: osvojitev naslova evropskega klubskega prvaka. Zavoljo tega so v francoski prestolnici globoko segli v klubsko blagajno in poleti v svoje vrste zvabili prekaljenega španskega branilca Sergia Ramosa, sijajnega vratarja italijanske nogometne izbrane vrste Gianluigija Donnarummo, še v lanski sezoni nepogrešljivega vezista Liverpoola Georginija Wijnalduma in za češnjo na vrhu torte še (do nedavnega) ikono Barcelone Lionela Messija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vprašanje prvega vratarja
Vse v želji, da naposled le pokorijo nogometno Evropo in tako osvojijo še edino manjkajočo lovoriko, ki bi zaokrožila opus dela pregrešno bogatega predsednika Nasserja Al Khelaifija. Toda težave se običajno začnejo in končajo s sebičnostjo glavnih zvezdnikov. Vsak od njih živi v prepričanju, da je vreden naslovne vloge v moštvu, kar pa že kratkoročno lahko privede do velikih trenj v garderobi. In o teh piše tudi L'Equipe, ki med drugim izpostavlja večletno soliranje neukrotljivega lovca na zabave Neymarja in vse bolj muhastega Kyliana Mbappeja, ki več kot očitno želi po tej sezoni zapustiti vrste PSG-ja in se preseliti na Santiago Bernabeu. Dodatne težave si je z ne prav posrečeno komunikacijo nakopal tudi sam strateg Pochettino, ki si je kljub obljubam, da si bosta vratarja Kaylor Navas in že omenjeni Donnarumma delila minutažo na vsaki dve do tri tekme, očitno že v uvodnem delu sezone premislil in med vratnicama pustil nekdanjega vratarja madridskega Reala. V vse skupaj se je posledično vključil kontroverzni nogometni agent Mino Raiola, ki zastopa pravice številnih zvezdnikov, med katerimi je tudi bivši čuvaj mreže AC Milana. "Ne vem, kdaj je vprašanje prvega vratarja postalo takšna težava, toda vsi vemo, kako se bo ta zgodba končala: vse bo govorilo v prid Gigiju Donnarummu," je pred časom izjavil Raiola in tako dodatno podžgal že tako naelektreno ozračje v garderobi.

Razvpiti nogometni agent Mino Raiola je z nekaterimi izjavami v zadnjem obdobju pošteno razburkal dogajanje v zvezdniškem Paris Saint Germainu.
Razvpiti nogometni agent Mino Raiola je z nekaterimi izjavami v zadnjem obdobju pošteno razburkal dogajanje v zvezdniškem Paris Saint Germainu. FOTO: AP

Francoski in južnoameriški klan, (ne)srečni Neymar v senci velikega Lea
V tej po navedbah L'Equipa obstajata dva močna klana – francoski na eni in južnoameriški na drugi strani, ki sta se mu priključila še izkušena Julian Draxler in Georginio Wijnaldum

Za zdaj naj napetosti med klanoma ne bi presegale zdravega športnega rivalstva. Francoski klan vseeno goji zamero do južnoameriškega zaradi posredovanja podatkov javnosti o prihodnosti Kyliana Mbappeja. A glede na to, da slednji še ni obnovil oziroma podaljšal pogodbe z zdajšnjim delodajalcem, je bolj ali manj jasno, da to ni nobena strogo varovana skrivnost, ki bi tako močno presenetila širšo nogometno javnost.

Lionela Messija in Neymarja veže dolgoletno prijateljstvo, toda po navedbah slovitega L'Equipa Brazilec ni bil najbolj navdušen ob Argentinčevem prihodu v Pariz.
Lionela Messija in Neymarja veže dolgoletno prijateljstvo, toda po navedbah slovitega L'Equipa Brazilec ni bil najbolj navdušen ob Argentinčevem prihodu v Pariz. FOTO: AP

Težave z Neymarjem se na drugi strani vlečejo kot jara kača. Neuklonljivi brazilski zvezdnik ne upošteva klubskega kodeksa vedenja in se večkrat med sezono odpravi v rodno Brazilijo na polnjenje baterij. Njegove vse prej kot zasebne zabave so vsem dobro znane in posledično privedejo do odsotnosti s treningov ali pa obveznega fotografiranja s klubskimi pokrovitelji, kar dodatno meče iz tira soigralce in strokovno vodstvo. Drugi podoben primer, ki ga L'Equipe razkriva, je povezan s slavjem Lionela Messija ob osvojitvi še sedme zlate žoge za najboljšega nogometaša v pretekli sezoni. Z rojakom Leandrom Paredesom naj bi izpustila jutranji trening po zabavi in se kasneje izgovorila na težave s prebavili, kar je naletelo na precej buren odziv dela garderobe, ki je zahteval kazen za omenjeni argentinski dvojec.

Za piko na i turbulentnim časom v vrstah Paris Saint Germaina je večkrat v zadnjem obdobju poskrbel Mauro Icardi, ki je izpustil dobršno število treningov zaradi odhodov v Italijo, kjer se je skušal in se naposled tudi je pobotal s svojo soprogo – zloglasno Wando Naro. Kakor koli že, za zdaj so v klubu uspeli nakopičene težave kolikor toliko pomesti pod preprogo, a vprašanje je, ali jim bo uspelo združiti v mnogočem nezdružljivo vse do konca aktualne sezone.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Markee
21. 12. 2021 20.45
+3
Crispstoned in halar kaj pa ce bi ronaldo igral za city ali psg? Potem pa nebi pljuvala po tema kluboma. No ronaldo je zelel v city vendar ni gardiola nor da bi celo ekipo spremenil zaradi enega...
Matrax
21. 12. 2021 20.54
-5
Vsak, ki gre v P$G je samo zarad €$£. Ne mi o nekem tekmovanju itd., ker sploh ni konkurence.
Vladimir.Krutov
21. 12. 2021 18.23
+0
Da še newcastle denarnico odpre to bo zanimivo....
Anticripstoned
21. 12. 2021 15.44
-3
halar oz cripstoned oz zapiramvamusta oz lektorJure oz nole1991 komentiraš Psg namesto da bi to zakaj je Cadiz izgubil 3 točke zaradi Perezovih sodnikov
Anticripstoned
21. 12. 2021 15.43
-4
halar oz cripstoned oz zapiramvamusta oz lektorJure oz nole1991 PSG fan najveci
Matrax
21. 12. 2021 15.16
+1
Ni kemije, ker Messi misli, da kam pride, da je glavni. Glumček mali se je zmotil. S temi predstavami, ki jih kaže letos še je kimpembe bolj pomembnem od njega.
Od Halerja ati
21. 12. 2021 16.12
+0
Hihihi on nic ne misli on tocno ve da je glavni kamorkoli pride. Najbolj glavni je pa na Bernaleu 🙈🙈 stric 7 zlata marogica hihi siiiiuuuu zakaj si se kr jezn noooo 🤭
Grlinko
21. 12. 2021 16.57
-2
Malo spoštovanja prosim, govora je o nogometašu, katerega moraš spoštovani. Hočeš nočeš, moraš!!!!
Kollerik
21. 12. 2021 15.16
-5
Cripsi & halar in sinovi so postali naravnost neverjetno aktivni pod članki o PSG-ju. Kaj vse jim dela Messi.
samomojemnenje
21. 12. 2021 15.12
-6
Ali lahko nekddo napiše definicijo umetnega kluba? Veliko se to omenja za City in PSG. OK, PSG je star 60 let, City pa čez 100 let. Zakaj torej umetni klubi? Zaaradi arabskega denarja? Chelsea ima ruski denar. Je manj umeten? Ali Liverpool, MnU, ATM, itd, ki so v privatni lasti?
samomojemnenje
21. 12. 2021 15.15
-4
P.S. City mi je bil vedno antipatičen klub, PSG nisem nikoli spremljl. Ampak nisem nikoli razmišljal o "umetnih" klubih.
cripstoned
21. 12. 2021 15.26
+4
najprej gremo na definicijo umetnega navijaca...to je vsak navijac ki trdi da je privrzenec kluba ampak ga bolj slabo pozna in z veseljem zamenjajo zvestobo drugi ekipi ce njihovi ne gre dobro...tudi ko gre dobro klubu ste tukaj...ko klub zacne padati pa menjate barke...tukaj spadas tudi sam poleg kollerika, darkhorsa, manzana, atija, ni nam vseeno itd. itd. itd...preskocili ste iz barce na psg cez noc....vi greste potem se dlje in privoscite vse slabo klubu in navijacem boljsih klubov...zalite, provocirate in nekateri celo privoscijo poskodbe igralcem (kollerik)....to ste pac vi...umetni navijaci polni nemoci in obupa...
cripstoned
21. 12. 2021 15.33
+3
zdaj pa se na definicijo plasticnega ali umetnega kluba...za nekatere je chelsea umeten za mene pac ni...lahko pa povem da so umetna kluba samo 2 v tem trenutku..psg in city...tukaj gre vse bolj za modno nabijanje tock v svetu nogometa kot pa kar se lovorik in tradicije tice...vsako leto zapravljajo ogromne kolicine denarja glavne lovorike (lige prvakov) pa ni in ne bo....denarja pa kljub temu da sezono koncajo brez lovorik imajo dalec najvec....medtem pa po drugi strani klubi s tradicijo kot so real madrid, bayern, liverpool, united, milan itd. imajo tradicijo in imajo navijace ki so zvesti v dobrem in v slabem...skratka vse kar umetni ne bodo imeli...boste videli kako veliko navijacev bo kar naenkrat pridobil newcastle v parih sezonah v kolikor pridejo se na evropski oder...
Franci123
21. 12. 2021 15.43
+0
Ubogi Crips ima res težave z ostalimi na tem portalu. On kar določa kdo je navijač katerega kluba 🤣 Torej cripsi ti si umeten navijač ki si v zadnjih letih navijal za real juve in zdaj za manutd. Zadovoljen? 😂 Chelsi ni umeten ker je njemu všeč hahaha komedija. ManCity pa mrzis samo zaradi Pepa ki je tam trener 😂 Moti ga arabski denar, fly emirates, ki je na belem dresu pa je verjetno sponzor iz Slovenije ane?
User416781
21. 12. 2021 16.01
+4
No, dejstvo je, da je recimo PSG zapravil daleč največ denarja za nakup igralcev brez vidnih rezultatov. Večina klubov, razen španskih in nemških, ima neke zasebne lastnike. Vendar klubi kot PSG in MC trošijo daleč največ denarja za nič. MC sicer manj izstopa, PSG pa gre čez vse meje. In UEFA to lepo pridno opazuje, ker sta pač Čeferin in arabec prijatelja. Hkrati je pa ravno PSG naredil v zadnjih letih največ škode v nogometu. Ta kapital je začel nabijati cene igralcev čez vse meje. Vse se vrti le še okorg denarja. Se pa strinjam - nogomet je na splošno postal prevelik bizins. Vse bolj se vse skupaj vrti okrog denarja, TV pravic in vse manj okrog nogometa. Še malo in bodo arabci popolnoma ugrabili evropski nogomet. Recimo Real in Barca sta kluba, ki imata tradicijo, vsaj v teoriji so lastniki člani. In to je model, na katerem je treba graditi. Vendar pa ti klubi vse težje tekmujejo z arabci in posledično je Barca v riti. Kdo pa je naredil sranje v Barci? PSG in njegovi šejki, ki so aktivirali odkupno klavzulo Neymarja. In takrat se je začelo panično iskanje nadomestila za Neymarja in posledično pot navzdol za Barco. In zato za PSG ne bom navijal nikoli in nikdar...ostajam navijač Barce. Kar je dobrega v tem sranju, je, da se je Barca morala vrniti h koreninam - k svoji šoli. In dolgoročno se jim bo to obrestovalo. Res pa je, da nas čaka nekaj sušnih sezon.
User416781
21. 12. 2021 16.14
+4
...ti igralci pri PSG so del zbirke nogometašev zbiratelja Nasserja Al Khelaifija. To več nima veze z nogometom. Temu tipu je PSG hobi in zbiranje teh igralcev kot kakšnemu drugemu milijarderju zbiranje umetnin. In vrata v visoko družbo. Več ne rabim pisat.
cripstoned
21. 12. 2021 16.18
+1
tako je pero petarda.. se strinjam s tabo..
Grlinko
21. 12. 2021 17.15
+4
Kollerik
21. 12. 2021 18.13
+4
Odlična, res brilijantna samodiagnoza, Cripsi.... sedi, pet... 😁🤣
samomojemnenje
21. 12. 2021 19.32
+3
Za Cripsa je že Franci vse povedal, ni kaj dodati.
samomojemnenje
21. 12. 2021 19.44
+3
@peropetarda, to kar si napisal, je meni vse jasno in znano. In ker sem vprašal, zakaj definicija umeten klub, bi lahko iz tega sklepal, da je umeten klub tisti, ki zapravlja denar na veliko za igralce. OK, PSG je osvajal slabo francosko ligo, medtem, ko je City začel osvajati najtežjo aangleško ligo. In ravno veliko angležem je angleški naslov pomembnejši od LP. In po tvoji definiciji umetnega klub, je torej tudi Barca postala umeten klub z vsemi temi nakupi? In ravno Realu je šejk preprečil, da postane umeten klub, ko so za Mbaappeja ponujali 220M? In recimo Chelsea. Kolikokrat se je že zgodilo, da v prvi postavi ni bilo niti enega Angleža? Sami kupljeni igralci. Pa nihče ne govori o umetnem klubu. In Chelsea ima dolg 1,5 milijarde evrov, to sem zasledil pred časom, pa se o tem sploh ne piše tako kot o Barci. In ja, City je klub z več kot 100 letnim obstojem, zato jez ne vem zakaj umeten. Meni bolj ustreza definicija bogataškega kluba.
User416781
21. 12. 2021 20.02
+1
Izgleda, da ne razumeš. Umeten klub je tisti klub, ki se financira iz drugih virov in ne le iz klubske blagajne. Ko arabski lastniki vlagajo prihodke iz nafte in perejo denar. In lahko pišeš kar hočeš, PSG je cirkus, ne pa nogometni klub. Barca se financira izključno iz prihodkov, ki jih ustvari sama. In to ni prav, ker se ruši ravnovesje. Na koncu bo nasrkalo bistvo - nogomet.
samomojemnenje
21. 12. 2021 20.22
+1
Pero, vse razumem. Ampak je problem samo arabski denar? Ruski denar torej ni problem? Abramovič ne pere denarja? Jaaz imam bolj občutek, da finaanciranje nogometa postaja globalni problem.
Vladimir.Krutov
21. 12. 2021 20.31
+1
Kollerik
21. 12. 2021 14.46
-6
PSG ima kup igračin, toda kemija nekako ni prava. Chelsea, Liverpool, MC, Ajax in Bayern.... Vse ostalo bo več sreče kot pameti.
User416781
21. 12. 2021 16.32
+2
PSG ni več nogomet, ampak show business. In v show business-u pač naletiš na muhe glavnih zvezd. Tako je.
Kollerik
21. 12. 2021 18.11
+3
Drži. Toda ta šov biznis se mi zdi vse bolj realnost tudi pri večini drugih velikih klubov.
User416781
21. 12. 2021 20.04
+1
V PSG recimo v tem smislu odpirajo nove dimenzije. Ko šejki zbirajo nogometaše, kot umetnine.
Petarda10
21. 12. 2021 14.23
-3
Kaksne neumnosti dol pades
cripstoned
21. 12. 2021 14.22
+6
in spet karma tolce po vseh tistih ki so govorili kako ronaldo skoduje klubu realnost pa je zelo, zelo drugacna...kar se tice pa psgja pa zaradi mene lahko jutri propade ko ne bo nobene skode ...naj vsi igralci zmolzejo denar od sejka nato pa mu obrnejo hrbet...danes ce prestopis k psgju si se prodal hudicu...vsaj kar se mladih in perspektivnih igralcev tice....starejse igralce nekako razumem saj bodo tam placani najvec pred penzijo...pri psgju ne smemo pozabiti da gre samo za denar (marketing)..lovorike so tam sekundarnega pomena..
HALAcR7
21. 12. 2021 14.01
+2
Zanimivo da je letos od kar je messi prisel nastal haos v psgje,,to prej je on dirigiral barci tukaj nemore
User416781
21. 12. 2021 14.09
+3
...mislim, da je delno na to res vplival Messijev prihod, ampak iz drugačnih razlogov, kot si predstavljaš ti. V klubu so že pred Messijem bile zvezde in po moje je šlo tem zvezdam precej v nos to, da so navijači v PSG že od prvega dne bolj cenili Messija, kot pa njih. Ljubosumje. Mbappe je skoraj istočasno najavil svoj odhod. Le zakaj?
TEDOxy50pMEDO
21. 12. 2021 14.14
+5
Ker hoče biti glavni strelec. Messi je znorel, ko je prišel Neymar v Barcelono.
User416781
21. 12. 2021 14.15
-3
...sicer pa je treba najprej počakati do konca sezone. Če jim slučajno uspe osvojiti LP, bodo vse te debate smešne.
cripstoned
21. 12. 2021 14.37
+6
peropetarda...kaj pa ce jim ne uspe? bo vse skupaj se toliko bolj smesno...mislim da za psg navija danes samo fen messija ker vsi ostali temu umetnemu klubu enako kot cityu prej privoscimo propad kot pa karkoli drugega...
Kollerik
21. 12. 2021 14.42
-3
Najprej trosiš o karmi, toda že naslednji odstavek o svoji privoščljivosti. Izgubljen si do konca.
User416781
21. 12. 2021 15.02
+1
Nisem nikjer zapisal, da navijam za PSG. Nasprotno. Sem istega mnenja, da gre za umetno tvorbo brez prihodnosti.
cripstoned
21. 12. 2021 15.13
+4
jaz lahko pisem o karmi ker ko ste vi v igri imam vedno prav nato pa se karma potrdi...tudi zdaj moras obracati moje besede in si pridno lagati...jaz brez problema povem da ne spostujem psgja in citya ti pac tega ne mores ker tam igra messi in posledicno navijas za te umetneze...smesen si resno..
cripstoned
21. 12. 2021 15.14
+5
peropetarda nisem mislil na tebe glede psgja...ampak govroim nasplosno..
Kollerik
21. 12. 2021 18.41
+1
Kamorkoli bo šel in kjerkoli bo Messi, bom navijal zanj! Za Messija, smrdljivi PSG je kolateralna škoda, ker pač igra zdaj tam! Ampak tebi nekatere elementarne, preproste stvari enostavno niso jasne, tudi če ti jih človek nariše v barvah... Raje se spomni, kako zvesto si spremljal in še spremljaš klube, kjer igra ronči, morda ti bo to kaj v pomoč.. :))
User416781
21. 12. 2021 20.06
-1
No, jaz za Messija ne navijam več. Ker je prodal dušo in se je pridružil osebni kolekciji tega Khelafija. Pa ne mi rečt, da ni imel izbire.
Kollerik
21. 12. 2021 21.15
Prodal dušo? Messijeva izbira je bila vedno Barca, kjer pa so se ga nesposobni kriminalci odrekli. Vkolikor ima prav mojemnenje, za SVOJ klub Barco ni mogel igrati niti zastojn! Bruka in sramota stoletja! In kaj bi zdaj, da igra za burek in flašo piva nekje v Zavrču? Jasno, da se je odločil za nek vrhunski klub (pa čeprav umeten itd.) in tam zaigral z frendom Neymarjem... v veselje množic! Morali bi se vprašat kako to, da nihče od Barcinih funkcionarjev še vedno ni odgovarjal, kaj šele nosil posledice za vse gorje, ki so ga so storili Blaugrani.
HALAcR7
21. 12. 2021 13.58
+7
Pač umetni klub,,,kdo bo to spoštoval,,to je vse čunga lunga
Kollerik
21. 12. 2021 14.43
-4
blazter
21. 12. 2021 13.39
Lmetija, Bar, Big Brother…
Viejo cabron
21. 12. 2021 13.19
+6
Ko z denarjem kupuješ "težke" nogometne karakterje se ti to pač dogaja v garderobi! Samo denar nikoli ni sestavljal dobre ekipe.
09ZarMan10
21. 12. 2021 13.15
+7
Zgolj denar praviloma ne osvaja lovorik. To že dobro desetletje potrjuje prav PSG! Tudi tokrat sem prepričan, da jim ne bo uspelo!
JAZsemTI
21. 12. 2021 13.02
+11
Instant ekipa skupaj nametana ker pač denar ni ovira. Kemije pa (še) ni. Spomnim se prvih galaktikov, praktično all stars ekipa pa ni delovalo.
Matrax
21. 12. 2021 12.58
+3
Zanimivo, da imajo v letošnji sezoni največje težave s temi klani itd. Kdo je že vse podpisal za Pariz letos, da vidimo krivce?.
dark horse
21. 12. 2021 13.19
-2
Po tvoje je spet Messi kriv kajne krele 🤣😂 prej je bilo vse idilično 🙈
Franci123
21. 12. 2021 13.53
+4
Ramos, Messi, Donnaruma, Hakimi, Wajnaldum.. Kdo je zdaj kriv? 🤣
Kollerik
21. 12. 2021 14.44
-3
Kriv je počeni pepe kodrlajsast z lila mašinco...
TEDOxy50pMEDO
21. 12. 2021 12.52
+11
Preveč narcisov je v PSG, enkrat bodo vsi znoreli in bo PSG eksplodiral.
User416781
21. 12. 2021 12.44
+9
Kot sem že zapisal pred časom - po moje je v tem klubu kar nekaj karakterjev, ki želijo biti in živijo v prepričanju, da so no1. In ni čudno, da se Messi glede na nekoliko introvertiran karakter, ne znajde najbolje. Po moje bi bilo zanj bistveno bolje, če bi šel denimo v MC. Če imaš v klubu same zvezde, hitro pride do konfliktov oz. je potreben trener, ki lahko to obvladuje. Pochettino to zagotovo ni. Bayern je lahko vzor vsem, kako iz povprečnih igralcev narediti vrhunsko ekipo - ker tudi Lewnadowski ni neka super zvezda, tipa Neymar, Ronaldo, Messi ali Mbappe.
Iniesta
21. 12. 2021 12.54
+7
Bajern je definitivno najbolj zdrav klub na svetu. Kapo dol predsedniku in Bracu Salihamidziću …
HALAcR7
21. 12. 2021 14.00
-4
MC ni hotel messija,to si pozabil.napisati
User416781
21. 12. 2021 14.06
+9
Tega ne veš niti ti, niti jaz. Mogoče ne pod pogoji, ki so bili dogovorjeni s PSG, pogoji pa sicer so stvar dogovora. Ga pa ni kluba, ki Messija ne bi želel imeti v klubu, že zaradi prihodkov, ki se ustvarijo z njegovim imenom.
Grlinko
21. 12. 2021 17.32
+1
Spoštovanje fantje, Spoštovanje!!!!Kako se lahko spustite na nivo Crispa. Osebek je pač omejen, z njim normalna komunikacija ni možna. To vsi veste,pa mu vseeno replicirate na vsak njegov post???Ajde kakšno o Barci...kako iz krize?Bodo okrepitve?Nogomet je na prvem mestu, oziroma Barca!!!!
Vladimir.Krutov
21. 12. 2021 12.31
+6
Psg dela vse narobe...tako kot se je začelo se bo tudi končalo...v dveh letih se lahko vse sesuje...
Kollerik
21. 12. 2021 18.42
+1
Sami sebi so v svoji napuhlosti postavili zgolj in samo nebo za svojo mejo. Če jo ne bodo dosegli, se bodo razpadli.
Vladimir.Krutov
21. 12. 2021 18.47
+2
Čas in zgodovina vse pokažeta....velika verjetnost da čez 2 leti padejo na začetek...