Nogomet

Gascoigne: 'Pustite me, v miru želim umreti'

London, 15. 09. 2008 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji angleški nogometni reprezentant, ki se že vrsto let vdaja alkoholu in tabletam, se je odločil umreti.

Paul Gascoigne in Maradona
Paul Gascoigne in Maradona FOTO: Reuters

Paul Gascoigne se ne zmeni za moledovanja bivše žene in hčerke in nadaljuje z enakim načinom življenja, ki ga lahko odpelje le še v grob ... „Pustite me, hočem umreti,“ s temi besedami je Paul Gascoigne dočakal bivšo ženo Sheryl in hčerko Bianco, ki sta mu trkali na vrata hotelske sobe, potem ko je zbežal iz rehabilitacijskega centra, kjer se zdravi zaradi odvisnosti od alkohola in tablet. Nekdanji angleški reprezentant, “enfant terrible“ otoškega nogometa, se je napotil na zasebno kliniko za zdravljenje odvisnosti na Portugalskem, toda že pod dveh dneh je 41-letni možakar zbežal v hotel s petimi zvezdicami, kjer se je „utopil“ v pijačo in tablete. „Spet je poskušal s samomorom,“ so povedali dobro obveščeni angleški viri in zgodbo prodali otoškim medijem.

Paul Gascoigne in Robbie Williams
Paul Gascoigne in Robbie Williams FOTO: Reuters

Očitno je situacija z Gazzo, kot so klicali nekdaj izvrstnega nogometaša, spet resna, saj sta na portugalsko odpotovali tudi njegovi najbližji ter ga prosili, naj se vrne v bolnico. „Dajte mi mir, odj...,“ je v močno opitem stanju Gascoigne hrumel iz hotelske sobe in nadaljeval s sočnimi psovkami. Kasneje so ga našli v polzavestnem stanju, očitno močno opitega in dodatno doziranega s tabelami. „Odpeljali so ga v bližnjo bolnišnico ter mu takoj spraznili želodec. Zdravniki so povedali, da je želodec skoraj uničen,“ je moč prebrati v nekaterih angleških medijih. Nekdanji odlični nogometaš, nekoč eden najbolj priljubljenih na Otoku in tudi širše v nogometnem svetu, se je očitno povsem vdal v usodo. Javila se je celo vdova Georga Besta, znanega angleškega nogometaša, ki je umrl zaradi kronične zastrupitve z alkoholom. Alex Best je preko medijev poslala apel za reševanje Gascoigna. Vprašanje je le, kaj lahko zdravniška služba sploh stori, če odrasla oseba zavestno odbija vsakršno pomoč in terapijo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DVORNIK
15. 09. 2008 15.12
Še en dokaz več da denar ni vse v življenju !! upam do bo prišel vsaj toliko k pameti da nebo škodoval samemu sebi !! VSO SREČO !
Debely
15. 09. 2008 12.23
Gazza, nehej ga srat.