Nogomet

Gasperini: Okusili bomo pravi Anfield

Liverpool, 11. 04. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V četrtek bo Atalanta iz Bergama v okviru četrtfinala Lige Evropa gostovala na kultnem Anfieldu. Trener Italijanov Gian Piero Gasperini je izrazil navdušenje nad gostovanjem v Liverpoolu, kjer se nadeja izjemnega vzdušja. Srečanje med Atalanto in Liverpoolom si boste lahko ogledali v četrtek od 20.45 na Kanalu A in VOYO.

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini FOTO: AP

"Vedno je vznemirljivo priti sem, na enega najlepših stadionov v Evropi. Nazadnje ni bilo navijačev, kar je bilo seveda razočaranje, zdaj pa bomo okusili pravi Anfield," je pred prvo četrtfinalno tekmo na Otoku dejal trener Atalante.

Gasperini se je s svojimi varovanci nazadnje meril s četo Jurgena Kloppa v skupinskem delu elitne Lige prvakov leta 2020, ko navijači zaradi epidemije niso smeli biti na tribunah. Takrat so Italijani v mestu ob reki Mersey slavili z 2:0, a le nekaj tednov pred tem na domačem stadionu v Bergamu izgubili s kar 5:0. 

Jurgen Klopp in Gian Piero Gasperini
Jurgen Klopp in Gian Piero Gasperini FOTO: AP

Atalanta obračun pričakuje po dveh zaporednih porazih, v pokalu jih je ugnala Fiorentina, v italijanskem prvenstvu pa Cagliari. Kljub temu Gasperini optimistično strmi proti spopadu z Redsi: "Doživeli smo dva poraza, ki sta izničila našo zmago nad Napolijem pred dobrim tednom dni. To tekmo bomo igrali, da bi se oddolžili za poraz proti Cagliariju, ki ga je bilo težko sprejeti zaradi zadetka v zadnjih minutah." 

Ko je razpravljal o grožnji, ki jo predstavlja Liverpool, je italijanski strokovnjak dejal: "Igramo proti eni najboljših ekip v Premier ligi in proti ekipi, ki ima izjemen model za nogomet s svojo intenzivnostjo in načinom igre. Potruditi se bomo morali, da naredimo dober vtis. Ekipi sta se v zadnjih štirih letih močno spremenili."

Liverpool - Atalanta
Liverpool - Atalanta FOTO: AP

Nato je 66-letni Gasperini na vprašanje, ali lahko na Liverpool vpliva boj za naslov prvaka v Premier ligi, odgovoril: "Niti najmanj, njih to ne more zmotiti. Tudi če prilagodijo nekatere stvari, vedno igrajo s kontinuiteto in veliko pozornosti, prav tako pa tudi intenzivnosti. Njihov ritem je vedno enak."

Dotaknil pa se je tudi nemškega stratega na klopi Angležev: "Je referenca za vse zaradi rezultatov, ki jih je dosegel, pa tudi, vsaj zame, zaradi mentalitete, ki je vedno zaznamovala njegove ekipe, in interpretacije, ki jo je dal nogometu. Številni trenerji so naredili rezultat, toda zame je bil on zaradi njegovega načina interpretacije in spodbujanja ekip do igre pomembna referenca."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JApajaDAja
11. 04. 2024 12.14
+2
slo navijač-i v liverpoolu....dobro navijanje, pazi/te nase :-)