Nogomet

Gasperini priznal, da si zmage niso zaslužili. Inzaghi pričakuje okrepitev v napadu

Milano , 22. 08. 2021 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Uvodni dan nove sezone italijanskega prvenstva je postregel s štirimi obračuni. Aktualni prvak Inter je obrambo naslova začel s suvereno zmago proti Genoi, po kateri se je smejalo trenerju Simoneju Inzaghiju, ki pa je vseeno priznal, da pričakuje vsaj še eno okrepitev v napadu. Do zmage je z veliko mero sreče prišla tudi Atalanta Josipa Iličića, njen trener Gian Piero Gasperini pa je bil kljub trem točkam kritičen do predstave svojih varovancev. V Serie B je za Parmo po 20 letih znova zaigral Gianluigi Buffon, ki pa si povratka ne bo zapomnil v najboljši luči.

Josip Iličić je igral do 57. minute, ko ga je zamenjal Ruslan Malinovksij.
Josip Iličić je igral do 57. minute, ko ga je zamenjal Ruslan Malinovksij. FOTO: AP

Josip Iličić se v 57 minutah, kolikor jih je dobil na prvi tekmi sezone proti Torinu, ni najbolj proslavil. Je pa že v šesti minuti vpisal asistenco, ko je z dolgo podajo našel Luisa Muriela, Kolumbijec pa je v nadaljevanju vse storil sam in s fantastičnim zadetkom Atalanto popeljal v vodstvo. V nadaljevanju smo videli prevlado domače zasedbe (razmerje v strelih je bilo kar 16:4), kljub temu pa so tri točke pristale v Bergamu. Zato je s prvencem v Serie A poskrbel mladi Roberto Piccoli, ki je zadel globoko v sodniškem podaljšku. 

Nogometaši Torina so kljub porazu poželi ovacije svojih navijačev, trener gostov Gian Piero Gasperini pa je poudaril, da si njegovi varovanci zmage preprosto niso zaslužili. "Lepo je bilo zmagati, a dejstvo je, da se moramo izboljšati. Nekateri nogometaši se morajo vrniti v staro formo. Imeli smo veliko sreče. Naša predstava je bila pod nivojem, Torino je bil boljši." 

V 57. minuti je poleg Iličića igrišče zapustil tudi strelec prvega zadetka Muriel, ki je imel nekaj težav s poškodbo. Gasperini je glede Kolumbijca dodal, da bodo pregledi v prihodnjih dneh razkrili, za kako hude težave gre. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veselica na Giuseppe Meazzi pred 20 tisoč glavo množico
Bistveno bolj zadovoljen od Gasperinija je lahko bil Simone Inzaghi, ki je z odliko prestal ognjeni krst na Interjevi klopi. Aktualni prvaki so s 4:0 razbili Genoo, ob tem pa še dvakrat zadeli iz prepovedanega položaja in enkrat stresli okvir vrat. Izkazali sta se poletni okrepitvi Edin Džeko z golom in asistenco ter Hakan Calhanoglu, ki je v polno meril prav po podaji napadalca iz Bosne in Hercegovine. 

Po odhodu zvezdnikov Romela Lukakuja in Achrafa Hakimija ter trenerja Antonia Conteja so se mnogi spraševali, kako bo Inter izgledal v novi sezoni, a so navijači črno-modrih po prvih 90 minutah lahko upravičeno optimistični. "Bil sem prepričan, da nam bo uspela dobra predstava. Od prvega dne priprav vsi garajo za skupni cilj in to se je odrazilo na igrišču," je po tekmi povedal Inzaghi. 

Bivši trener Lazia je izpostavil Calhanoglujevo vlogo na sredini igrišča: "Je izjemen nogometaš, ki premore tako kvaliteto kot tudi kvantiteto. Neverjetno je, koliko preteče. Zdi se mi, kot da se niti ne zaveda, kako dober je lahko. Pričakujem, da se bo še izboljšal." Inzaghi je razkril še, da do konca prestopnega roka pričakuje vsaj še eno okrepitev v konici napada. "Džeko je že pokazal, kakšnega kova napadalec je, a po odhodu Lukakuja potrebujemo še nekoga, ki ga bo lahko nadomestil." 

Thuram poškodovan, prvi kandidat po novem Correa
Med nogometaši, ki bi utegnili priti na Giuseppe Meazzo, se najbolj omenjata dva: Marcus Thuram in Joaquin Correa. Prvi, sicer napadalec nemške Borussie iz Mönchengladbacha, se je na sobotni tekmi Bundeslige poškodoval, odsoten pa naj bi bil vsaj nekaj tednov. Tako glavni kandidat za okrepitev Interja ostaja argentinski napadalec Lazia, ki si po informacijah z Apeninskega polotoka tudi sam želi prestopa. 

Direktor Lazialov Igli Tare je že potrdil, da so v klubu zavrnili 15-milijonsko ponudbo Evertona. Corree pa v soboto ob zmagi Rimljanov proti Empoliju (3:1) sploh ni bilo v kadru, čeprav naj ne bi imel zdravstvenih težav. Pri Laziu si zanj želijo 35 milijonov evrov, Inter pa je, kot še dodajajo italijanski mediji, zaenkrat pripravljen ponuditi 10 milijonov manj. 

Buffon se je vrnil s "papero"
Že v petek se je s tekmo med Frosinonejem in Parmo v predmestju italijanske prestolnice začela tudi Serie B. Za goste, ki lovijo ekspresen povratek med elito, je prvič po 20 letih zaigral zimzeleni vratar Gianluigi Buffon. Čeprav je zbral kar sedem obramb, si srečanja ne bo zapomnil v najboljšem spominu, saj si je tik pred koncem ob vodstvu z 2:1 privoščil napako, po kateri so domači uspeli izenačiti za končnih 2:2. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.