Nogomet

Gattuso le še do konca sezone na klopi Napolija?

Neapelj, 02. 03. 2021 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne prvič ne zadnjič smo priča vročemu dogajanju v vselej nemirnem Neaplju, kjer je alfa in omega tamkajšnjega nogometnega ponosa Napolija, kontroverzni predsednik Aurelio De Laurentiis, pripravljen praktično čez noč premešati karte. Zdaj je na udaru, kakopak, glavni trener moštva Gennaro Gattuso, ki naj bi po navedbah številnih medijev z Apeninskega polotoka že pakiral kovčke.

Da se v bližnji prihodnosti pripravlja nova zamenjava na trenerskem položaju pri Napoliju, je kontroverzni predsednik kluba Aurelio De Laurentiis dal jasno vedeti v nekaj zadnjih izjavah za lokalne medije, v katerih je poudaril, da ga od sezone 2021/22 zanima 'drugačen' Napoli. Osvežen, tako igralsko kot strokovno, ki bo znova v ponos 'gorečemu' Neaplju.

Ni skrivnost, da je ta filmski magnat navdušen nad likom in delom trenerja Hellas Verone Ivanom Jurićem, ki z nekdanjim italijanskim državnim prvakom iz leta 1985 piše simpatično zgodbo o uspehu. De Laurentiis je namreč nezadovoljen z odnosom nogometašev do klubskega grba, po njegovih besedah primanjkuje več energije in čustev na vsakodnevni ravni. Razočaranje je še toliko večje zaradi velikih denarnih vložkov, ki pa ne dočakajo rezultatske potrditve.

Kontroverzni Aurelio De Laurentiis želi v novi sezoni gledati drugačen, bolj domač Napoli.
Kontroverzni Aurelio De Laurentiis želi v novi sezoni gledati drugačen, bolj domač Napoli. FOTO: AP

Zato je vse bolj verjetno, tako navajajo italijanski mediji, da bo alfa in omega Napolija po koncu aktualne sezone 'obrnila ploščo', skrčila letni proračun in ponudila priložnost novemu trenerju, ki bo med drugim poskrbel za večjo afirmacijo mladih in nadarjenih nogometašev iz lastnega mladinskega pogona. "V klubu želim ustvariti novo vrednostno lestvico, ki bo v ponos slehernemu podporniku moštva. Prihodnost želimo graditi na novih temeljih, dvigniti vrednost igralcev iz lastnega produkcijskega bazena in s tem moštvo še bolj približati navijačem. To pa ne pomeni, da se bodo rezultatski cilji spremenili. Ravno nasprotno, prepričan sem, da lahko tudi s pretežno lastnim igralskim kadrom naskakujemo sam vrh v italijanskem državnem prvenstvu," je za lokalne medije dejal 'predrugačeni' predsednik Napolija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
02. 03. 2021 19.56
-1
Aurelijo pravilno...domac igralec je najbolši in najcenejši...lepo
palinko74
02. 03. 2021 14.37
+2
palinko74
02. 03. 2021 14.37
+1
je pa sportni dir ok
JOSEPH HAYDN
02. 03. 2021 14.35
+5
S takim puhlim predsednikom ne moreš pričakovat uspehov
palinko74
02. 03. 2021 14.23
-5
Prihaja v Maribor