Nogomet

Gerrard: Pri naslovu z Rangersi ne gre za obliž na moje rane

Glasgow, 10. 03. 2021 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Legendarni vezist Liverpoola in angleške reprezentance, Steven Gerrard, je pretekli konec tedna z Glasgow Rangersi proslavil največji trenerski uspeh v karieri, potem ko je s škotskim velikanom prekinil desetletno sušo in osvojil prvi državni naslov. Medtem ko ga povezujejo s klopjo Liverpoola, se Gerrardova pozornost zdaj obrača proti Ligi Evropa.

Gerrard (na fotografiji) pozdravlja navijače pred stadionom Ibrox po zmagi nad St. Mirrnom (3:0), ki se je minuli konec tedna izkazala za ključno v boju za državni naslov.
Gerrard (na fotografiji) pozdravlja navijače pred stadionom Ibrox po zmagi nad St. Mirrnom (3:0), ki se je minuli konec tedna izkazala za ključno v boju za državni naslov. FOTO: AP

Steven Gerrard je po predčasni zagotovitvi 55. državnega naslova v klubski zgodovini pred prvo tekmo osmine finala Lige Evropa s praško Slavio dejal, da še ni razmišljal o primerjavah s trofejami, ki jih je osvojil kot nogometaš. Gerrardu se je v 17 letih igranja za člansko ekipo Liverpoola državni naslov seveda famozno izmikal, je pa z rdečimi osvojil Ligo prvakov, pokal Uefa (predhodnik Lige Evropa) in dva pokala FA.

Liverpool je bil pod taktirko nemškega trenerja Jürgna Kloppa neustavljiva sila v pretekli sezoni Premier League, ko so rdeči prekinili urok najelitnejšega državnega tekmovanja in ga osvojili prvič po 30 letih, potem ko so leto prej osvojili tudi Ligo prvakov, svetovni klubski naslov in evropski superpokal. A sezona 2020/21 se je izkazala za izjemno težavno za klub z Anfielda, ki je z nedavnim porazom proti Fulhamu (0:1) nanizal že rekordnih šest zaporednih porazov na domačem Anfieldu, medtem ko je bilo na stadionu Ibrox minuli konec tedna vzdušje veliko bolj prešerno.

Navijači Rangersov so pretekli konec tedna kršili celo kopico veljavnih ukrepov z množičnim zbiranjem pred stadionom Ibrox:

'Zdaj sem na drugem potovanju'
"Nisem zares imel časa, da bi v zadnjih dveh ali treh dneh pomislil in primerjal to (državni naslov z Rangersi, op. a.) z drugimi dosežki v moji karieri," je na sredini novinarski konferenci pred tekmo s praško Slavio povedal Gerrard. "Ne verjamem, da je pošteno primerjati dosežke. Kar sem dosegel kot igralec, je bilo fantastično, seveda je bilo, a zdaj sem na drugem potovanju, na drugi karierni poti, sem v drugem klubu. Zato ne gre zame, da bi bil z osebnega vidika to nekakšen obliž na rane za prejšnje vzpone ali padce ali za primerjanje reči," je nadaljeval.

"Gre za Rangerse, gre za to, da smo skupaj dosegli naš prvi veliki cilj. Gre za vse igralce in navijače, jaz pa sem, kot pravim, na svojem položaju zelo ponosen na oboje, naprej in predvsem pa na igralce, ki so opravili večino dela in opravili so ga v slogu. A ponosen sem tudi na podporo, v kateri smo uživali od prvega dne, ko sem prišel, bila je prav tako neverjetna."

Pričakuje, da si bodo nogometaši želeli še več trofej
Gerrard dodaja, da je njegova ekipa lačna novih uspehov. A Pražani ne bodo lahek zalogaj, saj so v prejšnjem krogu izločili premierligaša Leicester City z nekdanjim trenerjem Liverpoola (in Gerrarda) Brendanom Rodgersom na čelu.

"Mislim, da nam je ta konec tedna dal občutek uspeha in to lahkoto. Če te igralce poznam tako dobro, kot mislim, da jih poznam, si bodo želeli še več," je še povedal Gerrard. "Želijo graditi na tem, kar smo dosegli. Včeraj smo govorili in razglabljali o tem na dolgo in široko, res pa bo zanimivo videti, kakšno raven lahko dosežemo. Včeraj so fantje dobro trenirali. Bili so osredotočeni. Veselimo se te tekme, sicer pa je Slavia obe tekmi z Leicestrom odigrala zelo dobro. Leicester je zelo dobra ekipa, z dobrim trenerjem, ki ji do zdaj uspeva odlična sezona. Po zaslugi tega smo takoj spoznali, kako velik izziv je pred nami. To je ekipa, ki ji gre doma zelo dobro. Kot sem rekel že prej: močno spoštujem nasprotnika, njegove igralce in trenerja, kar pa zadeva nas, vemo, da moramo biti na našem maksimumu, kar zadeva našo predstavo, da bi nam uspelo opraviti to nalogo."

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.