Nogomet

Gerrard ostal praznih rok na slovitem 'Old firm' derbiju, Celtic še korak bližje naslovu prvaka

Glasgow, 31. 03. 2019 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celtic si je na najlepši mogoč način zagotovil škotski naslov, če si seveda nogometaši iz Glasgowa v zadnjih sedmih tekmah ne bodo privoščili nepotrebnih spodrsljajev. V velikem škotskem derbiju t.i. ’Old firm’ je namreč Celtic v razburljivi tekmi, kjer ni manjkalo kartonov, opravil z večnimi rivali Rangersi (2:1).

Dober mesec dni nazaj je krmilo Celtica v roke prevzel Neil Lennon, ki je na trenerski stolček sedel namesto Brendana Rodgersa, Severni Irec pa si ob tovrstnih predstavah in nasmehujoči se lovoriki lahko nadeja dolgoročnega sodelovanja s škotskim klubom. Celtic je namreč pred domačimi navijači dobil veliki derbi, ki je najverjetneje že odločil o prvaku Premiership.

Ob novi zmagi imajo namreč Lennonovi varovanci 13 toč prednosti pred Rangersi, ki si na glasgowskem Celtic Parku niso zaslužili zmage. Steven Gerrard po koncu tekme ni skrival razočaranja, ob tem pa je poudaril, da se Celticova premoč odraža tudi finančnem smislu. Glasgowski klub ima namreč na voljo dvakrat več denarja za nakup novih igralcev kot Rangersi.

Kljub tej veliki razliki so lahko gledalci uživali v pravem derbiju, na katerem je padlo kar šest kartonov, od tega en rdeč. Celtic je povedel v 27. minuti po samostojni akciji Edouarda. Le štiri minute po zadetku je sledil nov hladen tuš za gostujoče nogometaše, zaradi nešportnega obnašanja je moral zelenico že petič v tej sezoni zapustiti Alfredo Morelos.

Na slovitem 'Old firm' ni manjkalo vročih strasti, ki so se pomirile šele ob posredovanju sodnika.
Na slovitem 'Old firm' ni manjkalo vročih strasti, ki so se pomirile šele ob posredovanju sodnika. FOTO: AP

V drugem polčasu je upanje za Rangerse, z lepim samostojnim preigravanjem in preciznim zaključkom, spet prižgal Ryan Kent. Na razočaranje gostov pa je premoč Celtica na igrišču z zadetkom v izdihljajih tekme kronal James Forrest. Njegov zmagovalni zadetek je le še podžgal strasti na igrišču, ki so se umirile šele z zadnjim sodnikovim žvižgom

Celtic - Rangers 2:1 (1:1)
Edouard 27., Forrrest 86.; Kent 63.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.