Nogomet

Gerrardu trenerski uspeh kariere: Rangers dobili Old Firm in 'odprli' prvenstvo

Glasgow, 29. 12. 2018 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tik pred iztekom leta so na svoj račun prišli tudi ljubitelji škotskega nogometa, največjega derbija, če smo natančni. Na stadionu Ibrox sta namreč Rangers in Celtic odigrala že 415. Old Firm derbi. Zmage so se veselili domačini, ki so slavili z 1 : 0. Edini gol na tekmi je v 30. minuti zabil Ryan Jack.

To, kar je El Clasico v Španiji, to, kar je SuperClasico v Argentini, to je Old Firm v škotskem nogometu. To je dan, ko se življenje v Glasgowu ustavi in je vse podrejeno največji nogometni tekmi v državi. Rangers in Celtic imata v svetu nogometa najdlje trajajoče rivalstvo, saj sta se (vključno s tokratno tekmo) pomerila že 415-krat. Prvo medsebojno tekmo sta 'večna' sovražnika odigrala že davnega leta 1888, takrat so s 5 : 2 slavili 'kelti', ki so tudi v zadnjih letih vladarji škotskega prvenstva, potem ko so je nogometni klub Rangers moral leta 2012 v stečaj, škotska nogometna zveza pa jih je degradirala v najnižji rang ligaških tekmovanj.

Rangersi so na najlepši možen način sklenili leto 2018 - z zmago nad večnimi tekmeci iz Glasgowa.
Rangersi so na najlepši možen način sklenili leto 2018 - z zmago nad večnimi tekmeci iz Glasgowa. FOTO: AP

Rangersi so se v letošnji sezoni končno prebudili in pod vodstvom legendarnega Stevena Gerrarda znova konkurirajo večnemu tekmecu za naslov škotskega prvaka. Pomemben korak proti morebitnemu 55. naslovu državnega prvaka in prvemu po sezoni 2010/11 so varovanci legendarnega Liverpoolčana storili danes na svojem stadionu Ibrox. Z golom Jacka Ryana v 30. minuti so namreč z minimalnih 1 : 0 premagali Celtic in se z večnim tekmecem točkovno poravnali na vrhu prvenstvene razpredelnice. Oba kluba sta zbrala po 42 točk, a imajo nogometaši Celtica eno odigrano tekmo manj. To je bil sicer drugi večni derbi v sezoni, prvega so prav tako z 1 : 0 dobili današnji gostje, ki jih zadnjih nekaj sezon uspešno vodi Brendan Rodgers, ki je bil v preteklosti tudi povezan z Liverpoolom, saj je bil trener članskega moštva. 

Škotska Premier League, izid:
Rangers - Celtic 1 : 0 (1 : 0)
Jack 30.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.