Nogomet

Gibanje ekipe Manchester Uniteda v strogi tajnosti

Manchester, 13. 05. 2021 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Manchester Uniteda bo vse do zadnjih ur pred obračunom z največjim rivalom Liverpoolom "skrivalo" informacije o lokaciji nogometašev članskega moštva, ki so jim navijači v protestu proti klubskim lastnikom nazadnje onemogočili prihod na domači stadion Old Trafford.

Zelena in rumena (zlata) barva že več kot desetletje simbolizirata upor navijačev "vragov". Gre za barve kluba Newton Heath (ust. leta 1878), ki je leta 1902 postal Manchester United.
Zelena in rumena (zlata) barva že več kot desetletje simbolizirata upor navijačev "vragov". Gre za barve kluba Newton Heath (ust. leta 1878), ki je leta 1902 postal Manchester United. FOTO: AP

ESPN je poročal, da vodstvo kluba skrbi, da bi klubski avtobus lahko postal tarča navijačev, ki so enkrat že poskrbeli za preložitev velikega obračuna z Liverpoolom. Na sestankih varnostne službe naj bi bila prisotna le peščica ljudi, ki bodo vedeli za točno lokacijo ekipe norveškega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja, preden se bo moštvo podalo na veliki obračun Premier League.

Pogovarjali naj bi se celo o možnosti uporabe "vab", praznih avtobusov, ki bodo stali pred nekaterimi hoteli, da bi tako zmedli navijače, ki bi želeli poskrbeti za vnovično odpoved tekme. Prvič jim je to uspelo 2. maja, potem ko je več sto navijačev najprej vdrlo na zelenico stadiona Old Trafford več ur pred tekmo, nato pa so obkolili tudi hotel, v katerem je bila domača ekipa.

Sprememba načrtov že za tekmo z Leicestrom
Protesti so bili uperjeni predvsem proti družini Glazer, nepriljubljenim ameriškim lastnikom Uniteda, ki so že več kot desetletje kamen spotike v rdečem delu Manchestra. Nezadovoljstvo nad vodenjem kluba se je še povečalo ob neuspešni pobudi za ustanovitev nove Superlige, kjer je United s kmalu bivšim izvršnim podpredsednikom Edom Woodwardom odigral eno ključnih vlog.

"Rdeči vragi" sicer tradicionalno zadnje ure pred domačimi tekmami preživljajo v hotelu Lowry v Salfordu, ki leži okoli pet kilometrov od Old Trafforda. Pred torkovim porazom z Leicester Cityjem (1:2), ki je za prvaka okronal mestnega tekmeca Man. City, ekipe Uniteda sicer v Salfordu in okolici niso opazili. ESPN poroča, da je United v preteklosti uporabljal tudi Hilton Garden Inn poleg stadiona za kriket v neposredni bližini nogometnega stadiona Old Trafford, še posebej takrat, ko je ekipo vodil Jose Mourinho in je zaradi številnih prometnih zamaškov v okolici stadiona člansko moštvo leta 2018 denimo zamudilo na tekmi Lige prvakov z Valencio in Juventusom.

Varnost v okolici stadiona je močno poostrena, pred vzhodno tribuno so postavili več ovir in celo novo ograjo, vse zato, da ne bi bilo vnovične preložitve tekme, ki je že poskrbela za velik glavobol tako med klubi kot tudi organizatorji.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Škrinca
13. 05. 2021 11.57
+4
hehehehe ko še nabijajo žogo samo še za lastnike kluba..............za navijače jim dol visi....
TistoPravo
13. 05. 2021 11.55
+7
Super navijači :)
Debely
13. 05. 2021 11.53
+0
Takih stvari ne zagovarjam, ampak če danes ne bo tekme, jo je treba registrirati 3:0 za Liverpool.
Sisli288
13. 05. 2021 11.35
+10
Tu se vidi razlika med pravimi(angleškimi) navijači in kvazi(španskimi), ki so glasni samo na spletu
majsta
13. 05. 2021 13.14
-3
za zanimivost kvazi navijači so Angleški pa Španski! Če si pa pogledal 2 filma o Angleških hooliganih pa še ne pomeni da maš kaj pojma o tem!
royayers
13. 05. 2021 11.23
+13
Haha, ko se moraš pred lastnimi navijači skrivat, je jasno, da je uprava popolnoma izgubila kompas.
united666
13. 05. 2021 10.27
+8
to je angleska ljubezen do nogometa....to je vera
indal
13. 05. 2021 11.03
+5