Nogomet

Giggs aretiran zaradi nasilja, na treh tekmah bo Wales vodil pomočnik

Salford, 03. 11. 2020 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor reprezentance Walesa in legendarni krilni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs se je znašel v policijskem pridržanju. Zaradi glasnega prerekanja na domačem naslovu v Salfordu blizu Manchestra so sosedje poklicali policijo, Giggsa pa je njegovo dekle po poročanju več različnih otoških medijev obtožilo nasilništva.

Giggs (desno) z legendarnim Brazilcem Ronaldinhom.
Giggs (desno) z legendarnim Brazilcem Ronaldinhom. FOTO: AP

Predstavniki za stike z javnostjo Ryana Giggsa branijo pred obtožbami njegovega dekleta in trdijo, da Giggs sodeluje s policisti, potem ko naj bi legendarnemu nogometašu Manchester Uniteda, ki je trenutno selektor reprezentance Walesa, odvzeli prostost na domačem naslovu v Salfordu.

Valižanska nogometna zveza (FAW) je odpovedala torkovo novinarsko konferenco, na kateri bi moral Giggs razkriti seznam igralcev za prihajajoče tekme v Ligi narodov. Dodali so, da se "zavedajo domnevnega incidenta v povezavi s selektorjem moške članske izbrane vrste Ryanom Giggsom".

Še naprej bo pomagal policistom
"Sodeluje s policijo in ji bo še naprej pomagal v preiskavi, ki poteka," so v imenu Giggsa zapisali njegovi zastopniki v izjavi za javnost. Tabloid The Sun je poročal, da so policisti v okolici Manchestra posredovali v večernih urah in aretirali 46-letnega moškega, ki ga sumijo povzročitve telesnih poškodb.

Dekle – gre za 36-letno piarovko Kate Greville – naj bi utrpelo manjše poškodbe, zaradi katerih pa ni potrebovalo zdravniške pomoči. Policisti so v izjavi za javnost dodali, da so moškega pred nadaljevanjem preiskave izpustili iz pridržanja proti plačilu varščine. Giggs vse obtožbe zanika.

Izpustil bo (vsaj) tri tekme
FAW je kasneje sporočila, da selektor po "soglasnem dogovoru" ne bo vodil reprezentance na naslednjih treh tekmah. Vajeti ekipe bo prevzel njegov pomočnik Robert Page. Valižane čaka obračun z Združenimi državami Amerike, po prijateljski tekmi z Američani pa še preizkušnji v Ligi narodov z Irsko in Finsko.

"Naša dogovorjena in takojšnja prioriteta je priprava ekipe na prihajajoče mednarodne tekme. Robert Page bo, z Ryanovo podporo, prevzel vajeti za naslednje tri tekme proti ZDA, Irski in Finski, s podporo Alberta Stuivenberga. FAW v tem trenutku ne bo podajala dodatnih komentarjev," so sporočili iz Walesa.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
03. 11. 2020 14.59
uau, ena klofuta, na vse tisto, kar je baba zamolčala, da mu je prej ure in ure težila, tulila nanj, ….
blef
03. 11. 2020 11.18
-3
Ja ni fora tepst ženske oziroma kogarkoli. Slabič. Lahko bi bil dec in dekletu rekel adijo, če ne gresta skupaj.
265004
03. 11. 2020 09.56
-4
za mene revček in slabič....pajac en...name naj se spravi,ga ne sestavijo več...