Nogomet

Giroud: Chelsea mi ni dovolil oditi

London, 30. 03. 2020 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izkušeni francoski reprezentančni napadalec Olivier Giroud, ki zadnji dve leti nosi dres londonskega velikana Chelseaja, priznava, da je v zimskem prestopnem roku želel zamenjati klubsko okolje. Toda pri nekdanjih evropskih klubskih prvakih so se odločili, da Girouda zadržijo na Stamford Bridgu.

"Storil sem prav vse, kar je bilo v moji moči, da januarja zapustim London in se odpravim novemu izzivu naproti, a mi vodstvo Chelseaja tega ni pustilo. Največja težava je bila v tem, da niso našli pravočasne zamenjave zame," je v pogovoru za Telefoot med drugim dejal nekdanji član velikega londonskega rivala Arsenala, ki je skozi številne pogovore z glavnim trenerjem, nekdanjo klubsko legendo Frankom Lampardom, v naslednjih tednih uspel zgladiti določene nesporazume.

"Po pravici povedano sem se že videl na drugem naslovu. Za menoj je zahtevnih šest mesecev, ko nisem igral veliko. Pri svojih 33 letih si želim odigrati vsaj še dve sezoni na vrhunski ravni, zato sem opravil tri ali celo štiri pogovore s Frankom (Lampardom, op. p.), s katerim sva prišla do pozitivnih rešitev," je nadaljeval Olivier Giroud in izpostavil: "Glede na to, da je bil tudi sam vrhunski nogometaš, razume moj položaj. Ali pa ga je vsaj poskusil razumeti. Ko me niso želel izpustiti, sem bil zelo razočaran, nato pa smo našli skupno pot za nadaljevanje sezone. Najprej sem dobil skromno minutažo proti Tottenhamu, a kljub temu dosegel zadetek. Po koncu tekme mi je Lampard obljubil več priložnosti za igro, kar sem hitro izkoristil na derbiju proti Manchester Unitedu in prav tako zadel v polno. Od tedaj naprej se je moj status v garderobi močno izboljšal, kar me izjemno osrečuje."

Francoski napadalec londonskega Chelseaja Olivier Giroud priznava, da je v zimskem prestopnem roku želel zamenjati klubsko okolje.
Francoski napadalec londonskega Chelseaja Olivier Giroud priznava, da je v zimskem prestopnem roku želel zamenjati klubsko okolje. FOTO: AP

Odličen uvod v sezono za Abrahama
Glavni razlog za Giroudovo skromno minutažo v jesenskem delu sezone je sovpadal z odličnim uvodom v sezono Tammyja Abrahama, ki je Francoza preprosto 'izrinil' iz začetne enajsterice modrih.

"Ravno iz tega razloga nisem želel vnašati nemira v moštvo in se posledično raziti s klubom v prijateljskih odnosih. Klubsko vodstvo je vedelo za ponudbe Tottenhama, Lazija in milanskega Interja. Priznam, da me je močno vleklo v Milano k mojemu nekdanjemu šefu Antoniju Conteju, saj me je ne nazadnje prav on pripeljal pred dvema letoma v Chelsea. Ko je Antonio izrazil veliko željo za moj prihod, pa je bilo že prepozno, saj so se v Londonu odločili, da me ne izpustijo sredi sezone. Dobil sem veliko več priložnosti za igro in zdaj sem zadovoljen," je še dodal Giroud.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.