Nogomet

Giroud pričakuje angleški pridih na 'derbiju' z Belgijo: Hazard in Mbappe sta genija

Moskva, 08. 07. 2018 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
1

Napadalec francoske reprezentance Olivier Giroud je prepričan, da bo z rojaki našel pot mimo klubskega soigralca Thibauta Courtoisa, ko se bosta izbrani vrsti Francije in Belgije sredi prihodnjega tedna v Sankt Peterburgu spopadli za prvo finalno vozovnico svetovnega prvenstva. Član Chelseaja v Rusiji letos sicer še ni zadel.

Več videovsebin
  • Nedeljski trening belgijskih reprezentantov, ki jih čaka bitka za finale mundiala s Francozi
    01:37
    Nedeljski trening belgijskih reprezentantov, ki jih čaka bitka za finale mundiala s Francozi
  • Francozi dan po zmagi nad Urugvajem v četrtfinalu mundiala že trenirali
    04:46
    Francozi dan po zmagi nad Urugvajem v četrtfinalu mundiala že trenirali

"Thibauta je težko premagati, na tem svetovnem prvenstvu pa je zelo dober. Pred seboj ima močno obrambo, a prepričan sem, da se nam bo uspelo prebiti skozi ta zid," je na novinarski konferenci v francoski reprezentančni bazi zbranim novinarjem povedal Olivier Giroud.

Giroud (desno) v boju za žogo na tekmi z Urugvajem.
Giroud (desno) v boju za žogo na tekmi z Urugvajem. FOTO: AP

31-letni nekdanji član Arsenala se je klub temu, da na mundialu v Rusiji še ni zadel, izkazal za enega ključnih mož selektorja Didierja Deschampsa, saj uspešno odpira prostor hitrejšima Antoinu Griezmannu in predvsem Kylianu Mbappeju, ki je z dvema goloma na tekmi osmine finala z Argentino močno opozoril nase. Girouda pred snidenjem s soigralcem iz Chelseaja Thibautom Courtoisom hrabri dejstvo, da ga je na treningih že večkrat uspel premagati.

SLIKA

Mbappe je napadalnejši od Edena
"Že kar nekaj golov sem Thibautu zabil pri Chelseaju, v torek nameravam to ponoviti," je pred sosedskim obračunom v Sankt Peterburgu napovedal Giroud, ki je pohvalil še enega klubskega kolega z belgijskim potnim listom, Edena Hazarda. Slednjega Giroud ob Mbappeju postavlja v sam vrh najboljših igralcev, s katerimi je imel priložnost igrati. 

"Eden in Kylian sta oba genija. Kylian je bolj resen, že 'globlje' v polju kliče za žogo, zato je napadalnejši od Edena. A ob tem velja poudariti, da imam z Edenom pri Chelseaju prav poseben odnos. Potrebujeva drug drugega na igrišču. Eden je eden od treh najboljših igralcev, s katerimi sem igral v karieri, najbrž pa je v tej skupini tudi Kylian," dodaja Giroud.

SLIKA

Še težje kot na zadnjih tekmah
Robustni napadalec napoveduje tesen obračun z rdečimi vrati, možnosti obeh reprezentanc pa ocenjuje pri 50 odstotkih. Opozoril je, da lahko navijači na "derbiju" pričakujejo "angleški pridih".

"Imajo izvrstno ekipo, a tudi mi jo imamo. Veliko rivalstvo imamo z Belgijci, to je derbi, a ta tekma bo imela angleški pridih. Tekma je posebna. So tretji na lestvici Fife in imajo zelo dobro generacijo igralcev. Še težje bo, kot je bilo na zadnjih nekaj tekmah," je sklenil Giroud.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

totinori
08. 07. 2018 22.03
+16
Po do sedaj prikazanem bo to finale pred finalom.