Liga prvakov

Martinez po 13 letih Inter popeljal v veliki finale Lige prvakov

Milano, 16. 05. 2023 22.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec, Nina Mihalič, J.B.
Komentarji
8

Prvi finalist Lige prvakov je znan. V Istanbulu bo igral Inter, ki je s skupnim rezultatom 3:0 ugnal mestnega tekmeca. Na povratni tekmi je za edini zadetek poskrbel Lautaro Martinez, ki je v 74. minuti pokopal upe Milana. Nerazzuri se bodo v velikem finalu pomerili z zmagovalcem para Manchester City - Real Madrid.

Več videovsebin
  • Naš gost ob zelenici je bil legendarni Javier Zanetti
    02:33
    Naš gost ob zelenici je bil legendarni Javier Zanetti
  • Gol Mitje Vilerja, ki je Maribor popeljal v Ligo prvakov
    00:42
    Gol Mitje Vilerja, ki je Maribor popeljal v Ligo prvakov
  • Iz 24UR: Bo Milanu uspel epski preobrat?
    04:39
    Iz 24UR: Bo Milanu uspel epski preobrat?
  • Iz SVETA: Inter ali Milan?
    01:49
    Iz SVETA: Inter ali Milan?
  • Sproščeni Edin Džeko pred povratnim obračunom proti Milanu
    00:38
    Sproščeni Edin Džeko pred povratnim obračunom proti Milanu
  • Zadetek Mitje Vilerja, ki je Maribor popeljal v Ligo prvakov leta 2017
    00:18
    Zadetek Mitje Vilerja, ki je Maribor popeljal v Ligo prvakov leta 2017
  • Vrhunci prve tekme polfinala med Milanom in Interjem
    00:36
    Vrhunci prve tekme polfinala med Milanom in Interjem

Navijači so takole ogrevali grla pred in na Giuseppe Meazzi:

Začetni postavi:
Simone Inzaghi se je odločil za formacijo 3-5-2: Andre Onana v vratih, Matteo Darmian, Francesco Acerbi in Alessandro Bastoni kot osrednji branilci, Denzel Dumfries in Federico Dimarco na položaju krilnih branilcev, Nicolo Barella, Hakan Calhanoglu in Henrik Mkhitarjan v vlogi vezistov, ter Lautaro Martinez in Edin Džeko v napadu.
Stefano Pioli pa je svojo Milan postrojil v formacijo 4-2-3-1: Mike Maignan med vratnicama, David Calabria, Malick Thiaw, Fikayo Tomori in Theo Hernandez v obrambi, Sandro Tonali in Rade Krunić na položaju defentivnih vezistov, Brahim Diaz v vlogi ofenzivnega vezista, Junior Messias in Rafael Leao na krilnih položajih, Olivier Giroud pa sam v konici napada.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz sredine igrišča so krenili nogometaši Interja, ki se jim ne mudi, saj branijo prednost dveh zadetkov. A vseeno so prvi zapretili in sicer že v tretji minuti. ko je sprožil Edin Džeko, čigar zadetek pa tako ali tako ne bi obveljal, ker je Nicollo Barella pred tem storil prekršek v napadu.  'Gostje' so vrnili el dve minuti kasneje, ko je z levico silovito sprožil Theo Hernandez, a meril prek vrat Mika Maignana

Theo Hernandez
Theo Hernandez FOTO: AP

Pet minut kasneje je prva žoga letela tudi na glavo francoskega napadalca Oliviera Girouda, ki je Milanu priigral le kot. Le minuto kasneje pa so imeli rdeče-črni. Brahim Diaz se je po natančni podaji Sandra Tonalija z leve strani sam znašel približno enajst metrov stran od gola Interja, a je iz prve sprožil premalo natančno in Andre Onana je imel lahko delo.

Nogometaši Milana so pričakovani prevzeli pobudo, nogometaši Interja pa so prežali na protinapade. Enega izmed teh je s prekrškom nad hitrim Lautarom Martinezom ustavil Tonali in ostal nekaznovan. Vseeno so gostje na vsake toliko prišli do polpriložnosti, kot na primer v 21. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Henrik Mkhitarjan, ki je meril visoko prek vrat Milana.

Lautaro Martinez in Sandro Tonali
Lautaro Martinez in Sandro Tonali FOTO: AP

Po uvodnem naletu Milana je pobudo prevzel Inter. Po pol ure igre je Denzela Dumfriesa s kopačko v glavo zadel Hernandez, zato je prišlo do prrve daljše prekinitve, ki je nekoliko razbremenila obrambo Milana, ki je bila zadnjih deset minut pod pritiskom.

Potem pa se je končno zbudil portugalaski krilni napadelc Rafael Leao, ki ga je Milan močno pogrešal na prvi polfinalni tekmi. Portugalec je prodrl po levi strani in iz težkega kota sprožil, njegov strel pa je zletel mimo desne vratnice Onane. Inter je hitro vrnil milo za drago. Po podaji Hakana Calhanogluja je žogo proti vratom Milana preusmeril Džeko, a je bil francoski branilec mreže v vratih Milana na pravem mestu. Nedolgo zatem je z roba kaznskega prostora z levico sprožil še Martinez, a meril prek vrat Milana.

Po seriji napadov pa je Inter naletel na prvo težavo, saj je z igrišča moral poškodovani Mkhitarjan, namesto njega pa je Simone Inzaghi v igro poslal hrvaškega reprezentanta Marcela Brozovića. Nogometaši Interja so vseeno mirno pripeljali prvi polčas do konca in tudi po polovici povratne tekme ohranili prednost dveh zadetkov s prve tekme.

Mkhitaryan je moral v 44. minuti zaradi poškodbe zapustiti zelenico
Mkhitaryan je moral v 44. minuti zaradi poškodbe zapustiti zelenico FOTO: AP

Navijači Milana so med polčasom naši novinarki Kaji Kobetič zaupali, da še verjamejo v preobrat njihov ljubljencev:

V drugem polčasu je bilo pričakovati, da bo Milan pritisnil, kar se je tudi zgodilo, a so nogometaši Interja dobro strnili obrambo. Napadalci Milana so v kazenskem prostoru Interja in njegov okolici le s težavo prišli do žoge, ko pa se je to zgodilo, so jih Interjevi branilci nemudoma zaprli.

Tako kot Nerazzurrom v prvem polčasu, je Rossonerom v drugem ponagajala poškodba. Nemški branilec Malick Thiaw je moral na klop, namesto njega pa je vstopil Pierre Kalulu, ki je jubilejno stotič nadel dres Milana.

Po dveh prisilnih menjavah pa je bil v 66. minuti čas tudi za prve taktične menjave na tekmi. Inzaghi je na klop potegnil Džeka in Federica Dimarca, v igro pa poslal Romeluja Lukakuja in Robina Gosensa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Le nekaj minut za menjavami pa je na Giuseppe Meazzi odjeknilo. Martinez je po kratki podaju Lukakuja prehitel obrambo Milana in žogo ob levi vratnici potisnil v mrežo Maignana, ki bi lahko bolje posredoval. Argentinski napadalec je skupno vodstvo popeljal povišal na 3:0 in Nerazzuri so bili z nogo in pol že v velikem finalu.

Stefanu Pioliju po prejetem zadetku ni preostalo drugega, kot da gre na vse ali nič. Namesto Juniorja Messiasa in Brahima Diaza je v igro poslal belgijski napadalni dvojec: Alexis Saelemakers, Divock Origi.

25-letni Argentinec je v 78. minuti z iznajdljivim strelom poskušal še drugič v kratkem času prelisičiti Maignana, a je bil francoski vratar tokrat na pravem mestu in je žogo potisnil v kot. 

Tekma se je po zadetku Martineza povsem umirila, saj je bilo verjetno vsem jasno, da bo Milan v nekaj več kot 15 minutah težko dosegel tri zadetke. Rossoneri so se sprijaznili s porazom, Nerazzuri pa so misli počasi že usmerjali proti velikem finalu, ki bo zanej prvi po letu 2010, ko so tudi nazadnje osvojili lovoriko z velikimi ušesi.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

HVALA, KER STE NAS SPREMLJALI! BODITE Z NAMI TUDI JUTRI! PRIČNEMO OB 20.30, SANJA MODRIĆ BO GOSTILA SLAVIŠO STOJANOVIĆA.

konec tekme

In še končna statistika tekme:

konec tekme
konec tekme

Torej jutri bo zopet vroče!

konec tekme

Poglejmo si edini zadetek na današnji tekmi:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
17. 05. 2023 17.21
Dober je Lautaro, ni kaj. Inter bo dostojen nasprotnik MCja v finalu....
motorist_mb
17. 05. 2023 09.19
+4
Čestitka 👏👏👄
Definbahija
17. 05. 2023 08.19
+4
Vzdušje pa je prekašalo tisto ki bo danes in je zgled za marsikatero ekipo
Definbahija
17. 05. 2023 08.18
+5
Al bi šel naprej Milan al Internacionale je klasika. Čestitke Interju. In naj se še kdo heca iz Handanović da ni v CL dosegel nič. Inter je pripeljal do tega da lahko sploh igra Cl
vennegoor
16. 05. 2023 21.19
+0
Ta nastavljene Čebular nima pojma o nogometu. Zadnjič je pozabil na pomembno akcijo Džeka. Podpovprečni komentator.
MesOjediPinGvin
16. 05. 2023 20.25
+2
Mene predvsem zanima,kakšen bo tempo igre danes. Prejšnjič je bil tak, kot da bosta moštvi odigrali samo pol ure.
cripstoned
16. 05. 2023 18.37
+16
Inter ali Milan...taksnega vzdusja ki mu bomo priča mislim da v italiji že dolgo ni bilo...polfinale lige prvakov kjer igrata 2 italijanska kluba pac ne gledamo vsak dan in danes verjamem da ne bodo razocarali oboji...na igrišču in na tribunah...vsekakor bo to odlična nogometna noc pred epsko nogometno nočjo ki prihaja na spored jutr...liga prvakov ..tekmovanje ki šteje najvec..
motorist_mb
16. 05. 2023 18.11
+12
Forza Milan💪