Nogomet

Gledaš, Ibra? Vela najboljši strelec in najkoristnejši igralec lige MLS

Los Angeles, 05. 11. 2019 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometni zvezdnik ekipe Los Angeles FC, Mehičan Carlos Vela, je za strelsko rekordno sezono prejel nagrado za najkoristnejšega igralca severnoameriške lige MLS. Mehiški reprezentant je prejel 69 odstotkov glasov, drugi je bil švedski superzvezdnik Zlatan Ibrahimović. "Ibra", ki je imel glede Mehičana v tej sezoni veliko pripomb, je prejel 14,1 odstotka glasov.

Mehiškemu zvezdniku sta na podelitvi poleg soigralcev družbo delala tudi žena Saioa in sin Romeo.
Mehiškemu zvezdniku sta na podelitvi poleg soigralcev družbo delala tudi žena Saioa in sin Romeo. FOTO: AP

Carlos Vela je v rednem delu sezone in končnici dosegel rekordnih 36 golov, nagrado pa je prejel na slovesnosti na stadionu Banc of California v Los Angelesu. Tridesetletni Mehičan je Los Angeles FC popeljal do tako imenovanega MLS Supporters Shielda, naziva, ki ga prejme najboljša ekipa rednega dela ter končnice. V njej je nekdanji član Guadalajare, londonskega Arsenala, Celte, Salamance, Osasune, West Bromwich Albiona in Real Sociedada zbral dva gola in podajo, toda njegova ekipa se ni uvrstila v finale, izločili so jo Seattle Soundersi. Zlatan Ibrahimović je sezono končal pri 30 golih, po nedavni objavi na družbenem omrežju Instagram pa razočarani Šved očitno razmišlja o povratku v Španijo.

"Dobro jutro, pozdrav vsem. Hvala, da ste tukaj. Danes, ko prejemam to trofejo, je to zame zgolj nagrada za ves trud in vse delo, ki ga opravljam vsakodnevno, vsakič, ko grem na trening, zato sem res srečen, da sem prejel trofejo," je bil zadovoljen Vela.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zahvala ženi v španskem jeziku, da ga je lahko razumela
"Želim se zahvaliti moji ženi. Ta del lahko povem v španščini, saj ona (angleško, op. a.) ne razume, zato do nje to ne bi bilo pošteno. Zame si ti MVP!" je simpatično dodal Vela. "Hvala tudi mojim soigralcem, ker so pomemben del tega, da sem dobil to trofejo, ker olajšajo moje delo. Vsako jutro pridem na trening in sem srečen, ker vidim moje prijatelje. Igral bom z njimi in se vsakič nekaj naučil. Vsak dan sem res srečen, da sem z njim na igrišču, in ko delaš nekje, kjer je tako, je vse ostalo res lahko. Vse res dobro teče," je še povedal Mehičan, ki so mu na odru nato družbo delali tudi številni dobro razpoloženi soigralci.

Posebno zahvalo je poleg vseh članov strokovnega štaba ter ostalih zaposlenih v klubu prejel izvršni podpredsednik John Thorrington, ki je s sodelavci v tako kratkem času z novoustanovljenim klubom hitro požel kar nekaj lepih uspehov v mestu, kjer so vsi pričakovali, da bo LA FC ostal v senci slovitih mestnih tekmecev Los Angeles Galaxyja z Ibrahimovićem na čelu. 

"Želimo si osvojiti naslov. Želimo narediti nekaj posebnega. Želimo ustvariti zmagovalen klub," je še dodal Vela. "Hvala tudi vsem navijačem, saj sem se ob njih počutil kot doma. Vsakič mi izkažejo ljubezen in na stadionu ste vsakič, ko pridem na tekmo, tudi v slabih trenutkih. To je torej tudi trofeja za vas in obljubljam, da bom naslednje leto delal še bolj trdo in vam prinesel naslov. Najlepša vam hvala, da ste tu, hvala vsem, da ste del tega kluba."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
05. 11. 2019 12.58
+0
drugače pa je zanimivo, da ko sem pred mnogimi leti prvič "na delu" videl Zlatana Ibrahimovića, sem najprej pomislil, da je Islandec. Šele po nekaj mesecih sem sprevidel, da je dejansko izrezan Šved. Torej ime in priimek ima čisto švedski, izgled prav tako. Obrazne poteze, barva oči, las..., ne bi mogli biti bolj švedski. Tudi obnašal se je čisto po "švedsko". Zaključimo lahko, da je Zlatan Šved od glave do peta in ne vidim vzrok za enega samega dvomljivca...
09ZarMan10
05. 11. 2019 12.35
-3
Šved...kakšne probleme imaš saturansky23. Baje da si to, kar se počutiš. On je baje Šved, Jaz pa ... Trinidadec, samo državljanstva še nimam in tam še nisem bil, samo počutim pa se tako! Tonči Rendolfh je čisti Slovenec, Özil čisti Nemec, v švicarskem nogometu pa kar mrgoli Švicarjev s č-ji in ć-ji. ... In to skoraj vse za denar... Jaz sem pa Trinidadec Marča in sploh nisem Balkanec... Ha, ha...
saturnsky23 saturnsky23
05. 11. 2019 11.30
-5
Šved, Šved, Ibrahimović neprestano. To je izrezani natura Bosanc. On je ravno toliko Šved, kot pri nas Šarec Slovenc.
natasa27
05. 11. 2019 11.34
-4
prost1
05. 11. 2019 11.37
+9
In kaj ima veze od kod imaš korenine, Važno je kakšen si kot človek. Tvojo identiteto pa na dolgi rok oblikuje okolje in vzgoja vrednot.
prost1
05. 11. 2019 10.54
+6
Ibro ni v svoji karieri dosegel nič kaj , kar bi bilo vredno , največjih nogometašev.
09ZarMan10
05. 11. 2019 14.35
+6
...kaj pa par klofut in karate udarcev, par zaušnic, pa ... v bistvu to, kar delajo pravi Švedi...
MaldiniSLO
05. 11. 2019 10.38
+13
Vela lahko samo sanja da pri 37 letih igra na nivoju ibrahimovica
Malo_sutra
05. 11. 2019 10.53
+11
Pohvale za njegovo kariero, ampak zadnja leta drugi tecejo za njega in posteno povedano ni neke koristi od njega. Klubi ga klicejo le zaradi markentinga, da se prodajajo njegovi dresi in podobne zadeve.
Malo_sutra
05. 11. 2019 10.30
+5
Sej ibra pa zmaga v jezikanju, ker ga na igriscu ni vec.
Lessihinav?ek
05. 11. 2019 10.08
+9
Ibara je svoje dokazal v pravih klubih v svojih letih,usa mu je lažji trening v starih dneh in takoj parira najboljšemu tam.velo ta pa prvič slišm za njega sveda preko Ibre