Nogomet

Gnabry za zmagoslavje Bavarcev, dortmundska Borussia s tremi točkami utrdila mesto na vrhu

Dortmund, Bremen, 01. 12. 2018 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Münchenski Bayern je v 13. krogu nemškega prvenstva gostoval pri Werder Bremnu (2:1). Bavarci so po zaslugi Sergea Gnabryja iztržili zmago, a jim po novih točkah dortmundske Borussie ni uspelo zmanjšati zaostanka. Dortmund se je veselil zmage proti Freiburgu (2:0).

Nogometaši Bayerna so na zadnji tekmi Lige prvakov visoko ugnali Benfico (5:1), na severozahodu Nemčije pa so z novo zmago spet rešili kožo hrvaškemu strategu Niku Kovaču. Prvi zadetek v Bremnu je po lepi podaji natančno pred vrata dosegel Serge Gnabry, ki je žogo le še potisnil v mrežo.

Trinajst minut kasneje pa so domači izkoristili nepazljivost bavarske obrambe. Pritisk Bremna se je izplačal, ko se je po predložku z glavo med strelce vpisal Yuya Osako. V drugem polčasu so se Bavarci rešili z novim zadetkom Gnabryja, Thomas Muller je potegnil naprej po desni strani ter podal pred vrata, kjer je žoga našla Bayernovega veznega igralca, slednji pa je vpisal že drugi zadetek na temi.

Tri točke tudi za prvouvrščeno Borussio
Po zmagi se je Bayern zavihtel na tretje mesto nemškega prvenstva, devet točk za prvouvrščenim Dortmundom. Slednji je pred domačimi navijači premagal Freiburg. Kot prvi je mrežo gostov proti koncu drugega polčasa z bele točke zatresel Marcus Reus, končnih 2:0 pa je v sodnikovem podaljšku drugega dosegel Paco Alcacer.

Bayern se je po zmagi (vsaj začasno) povzpel na tretje mesto nemškega prvenstva.
Bayern se je po zmagi (vsaj začasno) povzpel na tretje mesto nemškega prvenstva. FOTO: AP

Izida 13. kroga nemškega prvenstva:
Werder Bremen – Bayern München 1:2 (1:1)
Osako 33.; Gnabry 20., 50.

Dortmund – Freiburg 2:0 (1:0)
Reus 40., Alcacer 90+1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
02. 12. 2018 13.53
Kdaj mislijo menjati Kovaće&co?
grevid
02. 12. 2018 11.42
-3
Koga briga za ta Bayern.