Nogomet

Gol Šeška premalo za zmago Leipziga, zmaga Bayerna, remi Bayerja

Berlin, 27. 01. 2024 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Bayerna so v tekmi 19. kroga nemškega prvenstva premagali Augsburg s 3:2 in prišli na dve točki zaostanka za vodilnim Bayerjem. Ta je igral le neodločeno 0:0 z Mönchengladbachom. Slovenski reprezentant Benjamin Šeško pa je za Leipzig na dvoboju s Stuttgartom sicer dosegel gol, ki pa ni bil dovolj, saj je saška ekipa klonila z 2:5.

Bayern je pred tem krogom za Bayerjem zaostajal štiri točke, zdaj je razlika pol manjša (49-47). Stuttgart ima zdaj 37 točk, Leipzig pa 33.

Bayern je po spodrsljaju z Werderjem v prejšnjem krogu in po skromni zmagi na zaostali tekmi z Unionom sredi tedna prišel do štirih točk zaostanka za Leverkusnom, tako da niti morebiten spodrsljaj slednjega ne bi spremenil vrstnega reda na vrhu. A še pred to tekmo so morali svoje opraviti prvaki, ki so se podali na zahteven lokalni derbi v Augsburg.

Bayern je kljub dobri predstavi domačih – gol Elvisa Rexhbecaja ni obveljal zaradi prepovedanega položaja – v prvem polčasu zadel dvakrat, sploh prvi zadetek za klub je dosegel Aleksandar Pavlović, enega je dodal še Alphonso Davies. A je nato Ermedin Demirović na začetku drugega dela znižal, Harry Kane pa je s 23. zadetkom v sezoni le prinesel tri točke večjemu bavarskemu klubu.

Harry Kane s soigralci
Harry Kane s soigralci FOTO: AP

V končnici tekme je sicer gostujoči vratar Manuel Neuer s slabim posredovanjem zakrivil enajstmetrovko, a potem ubranil strel Svenu Michelu. Nekaj minut zatem je prekršek naredil še Thomas Müller, Demirović je bil bolj zanesljiv, a Augsburgu je za izenačenje zmanjkalo časa.

Bayer se je v večerni tekmi opekel z Gladbachom. Kljub izraziti premoči lekarnarji niso niti enkrat zadeli v polno, za nameček pa so imeli gostje še razpoloženega vratarja Moritza Nicolasa, ki je svoji ekipi priboril pomembno točko.

V Stuttgartu sta igrala tretje in četrto moštvo sezone; domača ekipa je z zadetkoma Deniza Undava in Enza Millota vodila z 2:0, potem pa je na sceno za goste stopil Šeško in v 32. minuti z natančnim strelom z glavo znižal na 1:2. A nadaljevanje je bilo podobno, domači so povišali vodstvo z golom Jamieja Lewelinga, nekaj minut pozneje je za Leipzig na 2:3 znižal Lois Openda.

Toda že minuto zatem so imeli domači po drugem golu Undava spet +2. Isti igralec je v 75. minuti dosegel še tretji gol na tekmi, pred tem je v igro pri gostih v 67. minuti vstopil tudi drugi slovenski igralec Kevin Kampl.

V preostalih današnjih tekmah sta Hoffenheim in Heidenheim igrala 1:1, prav tako Wolfsburg in Köln, Werder je premagal Freiburg s 3:1.

Zvečer bo Bayer gostil Gladbach, v nedeljo bosta še tekmi Union Berlin – Darmstadt in Borussia Dortmund – Bochum, že v petek je šesti Eintracht premagal Mainz z 1:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 19. krog:

Eintracht Frankfurt - Mainz 1:0 (0:0)

Augsburg - Bayern München 2:3 (0:2)

Hoffenheim - Heidenheim 1:1 (1:1)

Stuttgart - Leipzig 5:2 (2:1)

(Benjamin Šeško je odigral celo tekmo za Leipzig in dosegel gol v 30. minuti)

(Kevin Kampl je za Leipzig igral od 67. minute)

Werder Bremen - Freiburg 3:1 (1:1)

Wolfsburg - Köln 1:1 (1:1)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
27. 01. 2024 20.43
-5
xavi že pakira? vprašam za prijatla 🤔
Nimiuseen
27. 01. 2024 20.39
+9
Čestitam za tvoj gol Benjamin, mi je pa žal da ste izgubili!!