Nogomet

Govorice vedno glasnejše: Pogba se 'ponuja', Realu je všeč

Madrid, Manchester, 30. 03. 2019 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoski reprezentant Paul Pogba se zdi kljub navdušenju nad trenerjem Olejem Gunnarjem Solskjaerjem vsak dan bližje slovesu od Manchester Uniteda. Vezist reprezentance svetovnih prvakov naj bi bil na seznamu želja madridskega Reala, ki mu je bil zelo blizu že pred svojim povratkom na Old Trafford leta 2016.

Pogba med tekmo z madridskim Realom za evropski superpokal v Skopju leta 2017.
Pogba med tekmo z madridskim Realom za evropski superpokal v Skopju leta 2017. FOTO: AP

To ni prvič, da Paula Pogbaja povezujejo z Real Madridom, so zapisali pri madridskem športnem časniku MARCA, ki so Francoza postavili na svojo sobotno naslovnico. Spominjajo se leta 2016, ko je bil vezist Manchester Uniteda še član Juventusa in je iskanje novega delodajalca, ki ga je vodil njegov kontroverzni agent Mino Raiola, polnilo medijske prispevke po vsej Evropi. "Ujel" ga je njegov nekdanji klub United, ki je za prestop plačal približno 114 milijonov evrov, velik del omenjenega zneska seveda tudi na račun Raiole.

POGBA

Podjetni Italijan zastopa številne zvezdnike svetovnega formata ali vzhajajoče zvezde, denimo tudi branilca Ajaxa Matthijsa de Ligta, Real pa je bil v zadnjih mesecih oziroma letih v zelo slabih odnosih z Raiolo. Zdaj so se po poročanju dnevnika MARCA reči precej spremenile.  

Dva telefonska pogovora
"V zadnjih tednih sta bila celo dva telefonska stika med tistimi, ki vladajo na Santiago Bernabeuu, in famoznim zastopnikom enega najboljših nogometašev na nogometnem planetu," pišejo v Madridu in dodajajo, da poslovanje z Raiolo "ni več nekaj nemogočega" za vodilne može Reala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V teh pogovorih je Raiola sporočil željo Paula Pogbaja, da zapusti Manchester United in najde svoje mesto v Real Madridu. To ni nič novega. Že ob odhodu iz Juventusa je Francoz bele omenil kot možno destinacijo, toda tako (predsednik Reala, op. a.) Florentino Perez kot (direktor, op. a.) Jose Angel Sanchez sta menila, da je več kot 100 milijonov, ki jih je plačala angleška ekipa za nakup vezista, pretirana cena. Na Bernabeuu menijo, da se je s tistimi 114 milijoni evrov zgodil precedens na nogometni tržnici, ki je zaznamoval naslednja leta."

O lovu Zinedina Zidana (na fotografiji) za Pogbajem, njegovim rojakom Kylianom Mbappejem in Belgijcem Edenom Hazardom se je nedavno razpisal tudi francoski L'Equipe.
O lovu Zinedina Zidana (na fotografiji) za Pogbajem, njegovim rojakom Kylianom Mbappejem in Belgijcem Edenom Hazardom se je nedavno razpisal tudi francoski L'Equipe. FOTO: AP
United bi lahko v prodajo svojega asa prisilile izgube, ki jih je v klubski blagajni povzročil zdaj že nekdanji trener Jose Mourinho. Ta je "vrage" skupno stal skoraj pol milijarde evrov, če seveda upoštevamo njegovo odpravnino in nakupe nogometašev, še vedno pa se niso dogovorili za podaljšanje pogodbe s še enim ključnim igralcem sredine igrišče, Špancem Anderjem Herrero, ki si ga želi Paris Saint-Germain. "V zraku" sta še dva Španca, vezist Juan Mata in vratar David de Gea, kar po mnenju dnevnika MARCA kaže tudi na pomanjkanje finančnih sredstev, poročajo celo o 300 milijonih evrov dolga. Glede prestopa Hazarda iz Chelseaja v soboto poročajo, da mora "definitivno potrditev" dati le še trener Zidane.

'Tip igralca, ki bi bil všeč navijačem na Bernabeuu'
Pogba, še piše MARCA, je po godu tudi povratniku na klop kraljevega kluba Zinedinu Zidanu, ki nikoli ni skrival, da bi kot trener nekoč rad vodil svojega rojaka. Španski novinarski kolegi še dodajajo, da je prihod Pogbaja v teh trenutkih še na stopnji "analize tržišča in iskanja alternativ", toda ni dvoma, da ga morebitni bodoči delodajalci vidijo kot "tip igralca, ki bi bil všeč" navijačem na Santiago Bernabeuu.

Obdobje pod taktirko Joseja Mourinha pri Manchester Unitedu omenjajo kot ključno za Francoza, ki da je takrat sprejel trdno odločitev o slovesu z Old Trafforda, kjer je bil pod Portugalčevim vodstvom "nemotiviran in brez želje" po tem, da bi še ostal član Uniteda. Res je, dodajajo, da se je s prihodom Oleja Gunnarja Solskjaerja zanj veliko reči spremenilo na bolje, a naj bi bila njegova odločitev dokončna.

Pod Solskjaerjem spet na ravni s svetovnega prvenstva
"Ne počuti se dobro in raje bi igral v kakšni drugi ekipi, če pa bo to Real Madrid, še toliko boljše. Navodilo, ki ga je dal Raioli, je jasno, v tem trenutku agent dela potrebne korake, da bi zadovoljil svojega klienta. S Solskjaerjem je spet na ravni iger, ki so Franciji pomagale do naslova svetovnih prvakov v Moskvi. S tem, ko mu hrbet krije (Nemanja) Matić, se Pogba počuti bolj udobno in uživa v nogometu, zdaj je odločilen igralec, kar prej na Old Traffordu ni bil," še piše MARCA.

A drugo slovo od Manchestra ne bo lahko, še pišejo Madridčani, saj ima na pogodbi še dve leti. Letna plača (trenutno znaša 14 milijonov evrov) naj sicer ne bi bila ovira za Real pri nakupu novega galaktika, ki je v zadnjih letih pogosto dajal tudi "prave" izjave, v katerih nikoli ni skrival občudovanja do belega baleta in novega (starega) madridskega trenerja Zidana.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.