Nogomet

Na trenerski stolček furije se vrača Enrique, Moreno razočaran

Madrid, 19. 11. 2019 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V španski reprezentanci je završalo, španska nogometna zveza je potrdila vrnitev Luisa Enriqueja, ki se po izgubi hčerke vrača na trenerski stol furije, kar pa ni po godu začasnemu selektorju Špancev Robertu Morenu. Slednji je namreč prepričan, da ga je zveza izdala, v solzah pa se je poslovil od španskih reprezentantov.

Luis Enrique je junija zapustil reprezentanco in se posvetil hčerki ter njenemu boju z zahrbtno boleznijo.
Luis Enrique je junija zapustil reprezentanco in se posvetil hčerki ter njenemu boju z zahrbtno boleznijo. FOTO: AP

Robert Moreno, nekdanji pomočnik trenerja, je nastopil funkcijo selektorja potem ko je Luis Enrique sredi noči zaradi družinskih razlogov zapustil hotel, v katerem je bivala reprezentanca in za seboj pustil le pismo v katerem je zabičal, da naj ne razkrivajo razloga njegovega odhoda. Španec se je umaknil z mesta selektorja španske reprezentance takoj po tem, ko so njegovi devetletni hčerki Xani diagnosticirali raka kosti in se posvetil družini. Deklica je konec avgusta izgubila boj z zahrbtno boleznijo.

Moreno se je na selektorskem mestu izkazal in Špancem zagotovil mesto na Euro 2020. Španska reprezentanca ni bila poražena že zadnjih deset tekem, zadnji poraz jim je pred letom dni zadala Hrvaška.

Robert Moreno, začasni španski selektor, je upal, da bo španska nogometna zveza uspešno nagradila uvrstitev na Euro.
Robert Moreno, začasni španski selektor, je upal, da bo španska nogometna zveza uspešno nagradila uvrstitev na Euro. FOTO: AP

Odkar je vajeti reprezentance v roke prevzel Moreno je furija zabeležila štiri zmage in dva remija. Poleti je sicer obljubil, da se bo ob vrnitvi Enriqueja vrnil na mesto pomočnika trenerja, po ugodnem izplenu si je Moreno očitno obetal kaj več. Po poročanju španskih medijev se je tako ob odločitvi španske nogometne zveze o vrnitvi Enriqueja počuti izdanega.

Tako je tudi izpustil tiskovno konferenco po tekmi z Romunijo, na kateri so Španci še potrdili svoje mesto na vrhu skupine F. Po tekmi je skrušen spregovoril v slačilnici in nogometašem razkril, da se njegov selektorski staž končuje. Kot poročajo španski mediji je bilo vzdušje v garderobi ob tem izjemno čustveno. Morenu naj bi sicer ob vrnitvi Enriqueja spet pripadlo mesto pomočnika trenerja.

Enrique spet na selektorskem stolčku

Španska nogometna zveza je v torek potrdila vrnitev Enriqueja, predsednik Luis Rubiales je to obelodanil na tiskovni konferenci, novica pa je presenetila le redke, številni so namreč ob mnogih namigovanjih medijev to odločitev pričakovali. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
19. 11. 2019 13.18
+14
In cemu razocaranje? vse je bilo dogovorjeno že prej
09ZarMan10
19. 11. 2019 12.43
+19
očitno je bilo vse dogovorjeno, nalili so si čistega vina, Moreno ima probleme le sam s seboj...
delbond
19. 11. 2019 11.28
+21
prav je tako. Enrique je izkuše trener in se Moreno lahko ob njemu še kaj nauči. Tako močno reprezentanco vodi vsak, samo dosegati velike uspehe z njimi pač ne zmore vsak.
Kollerik
19. 11. 2019 13.11
+6
AtleticoSLO
19. 11. 2019 11.26
+1
Španski nogomet je fantastičen...gledljiv...a vodstvo pa popolna polomija...menjajo jih ko gate...Moreno bi si zaslužil biti vsaj malo dlje...prot Luisu nimam nič proti a...da ko reče jaz sem na razpolago ponovno...selektorja pa kar na cesto...je malo čudno...ko je bil Del Boske je bil mir kar se tega tiče...upam da sedaj ko se luis vrne da bo mir....ker ni zgled reprezentanci tale zveza.
Mihacito
19. 11. 2019 11.51
+15
Nisi prebral dobro..ne gre na cesto ampak nazaj za pomocnika. Kot pise je bilo tako dogovorjeno od zacetka..pa ceprav se ne ujema s tem, da naj bi pustil samo nepricakovano pismo..
AtleticoSLO
19. 11. 2019 12.24
-12
Komot bi lahko ostal in se enrique priključil kot pomočnik.