Nogomet

Grealish kmalu najdražji Britanec, Lukaku nazaj v Londonu?

London, 04. 08. 2021 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je Inter po desetletju suše le uspel sestaviti šampionsko zasedbo, ki je pokorila konkurenco na Apeninskem polotoku, se ta seseda kot hišica iz kart. Po Antoniu Conteju in Achrafu Hakimiju, ki ga je v svoje vrste pripeljal PSG, bo Milančane najverjetneje zapustil tudi prvi zvezdnik kluba Romelu Lukaku, za katerega so se ogreli pri Chelseaju. Pred veliko okrepitvijo je tudi drugi finalist prejšnje sezone Lige prvakov Manchester City, ki bo za dobrih 115 milijonov evrov pripeljal Jacka Grealisha.

Jack Grealish je na nedavnem evropskem prvenstvu pokazal, da sodi med najboljše angleške nogometaše.
Jack Grealish je na nedavnem evropskem prvenstvu pokazal, da sodi med najboljše angleške nogometaše. FOTO: AP

Številni angleški novinarji, med njimi tudi dobro obveščeni David Ornstein, poročajo, da sta se Manchester City in Aston Villa že dogovorila za prestop Jacka Grealisha. Prvi zvezdnik levov bo na Etihad šel v zameno za okroglih 100 milijonov funtov (117 milijonov evrov, op. a.), s čimer bo postal najdražji angleški nogometaš v zgodovini. Obenem bo to najvišja odškodnina, ki jo je za nogometaša kadar koli odštel angleški klub. 

Grealisha naj bi si želel predvsem Pep Guardiola, pri Cityju pa so ponudbo zanj poslali že prejšnji mesec. Prestop bo uraden postal v naslednjih dneh, še preden se bosta v angleškem superpokalu v soboto pomerila Manchester City in Leicester City, še poroča Goal.com. Pri Villi so zamenjavo za svojega prvega zvezdnika že našli. Za 35 milijonov evrov je iz Leverkusna prišel jamajški krilni nogometaš Leon Bailley

Inter je po lanski odlični sezoni najprej zapustil trener Antonio Conte, nato bočni branilec Achraf Hakimi, sedaj pa jima bo verjetno sledil še Romelu Lukaku.
Inter je po lanski odlični sezoni najprej zapustil trener Antonio Conte, nato bočni branilec Achraf Hakimi, sedaj pa jima bo verjetno sledil še Romelu Lukaku. FOTO: AP

Razpad šampionskega Interja?
Po izjemni lanski sezoni, v kateri so nenadejano slavili naslov v Ligi prvakov, se močno krepijo tudi pri Chelseaju. Vse bolj verjetno je, da se bo na Stamford Bridge vrnil belgijski napadalec Romelu Lukaku.

Chelsea je za 28-letnika sprva ponudil 100 milijonov, kar so pri Interju gladko zavrnili. V novo ponudbo naj bi pri Londončanih sedaj ob istem znesku dodali še Marcosa Alonsa, a bodo tudi to na Giuseppe Meazzi najverjetneje zavrnili. Razlog je preprost: zaradi koronavirusa so se Milančani znašli v velikih finančnih težavah, ki jih sedaj skušajo rešiti s prodajo nekaterih najboljših igralcev, ob tem pa si prekaljenih veteranov z visokimi plačami, kot je Alonso, ne želijo.

Sky Sports je sicer poročal, da si je Thomas Tuchel bolj od Lukakuja želel Erlinga Haalanda, ki pa so ga pri Borussii pripravljeni prodati za nič manj kot 160 milijonov, kar je previsoka odškodnina tudi za tako bogat klub, kot je Chelsea. Tuttomercatoweb dodaja, da se bodo pri Interju zadovoljili s 120 milijoni. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edenhazard
04. 08. 2021 19.52
-1
Hah ne da je 160mil za halanda previsoka vsota in da je chelsea nemore placati ampak ta vsota je butasta :D
Vladimir.Krutov
04. 08. 2021 17.27
-1
Škoda da bin salman ni prevzel newcastle....da bi bilo bol zanimivo.....
cripstoned
04. 08. 2021 16.47
+4
nisem dvomil v to da bo pep spet zaprosil sejka da odpre mosnjicek za njegove ideje...115mio.eur za grealisha...da o 100mio.eur vredni ponudbi za kejna iz tottenhama niti ne zacnem...spet bosta psg in city tista kluba ki bosta zmetala dalec najvec denarja za okrepitve..naslov lige prvakov pa oba lahko samo sanjata...
Kairos22
04. 08. 2021 15.15
+2
Bolani denarji za brezveze