Nogomet

Grealish: V Cityju je noro, standardi so tako zelo visoki

Manchester, 25. 12. 2021 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Pri Cityju sem do sedaj v redu opravil svoje delo. A imam še veliko več za pokazati. Veliko težje je bilo, kot sem mislil, da bo," je v zadnjem intervjuju za otoške medije dejal 26-letni Jack Grealish, ki se je poleti za astronomsko odškodnino iz Aston Ville preselil k zvezdniškemu Manchester Cityju.

"Še vedno se učim in privajam. Slišal sem, da nekateri potrebujejo celotno leto, da se privadijo na življenje tu, tako da bo mogoče zame enako. Želim si dosegati več golov in zbrati še več podaj v naslednjem letu," je v intervjuju za Sky Sports povedal po prvih šestih mesecih v novem klubu. 

"Noro je, saj so standardi tukaj zelo visoki, tako na kot zunaj igrišča. To je neverjetno, a to je razlog, zakaj so tako zelo uspešni skozi vsa ta zadnja leta," je priznal Grealish, ki je pred tem igral za Aston Villo, domači klub, rojen je namreč v Birminghamu. V Cityju se za zdaj še ni pretirano izkazal, sploh če v zakup vzamemo njegovo visoko odškodnino, ki je po podatkih uglednega portala Transfermarkt znašala 117,5 milijona evrov. Do danes je v dresu sinjemodrih v Premier League zbral dva gola in dve podaji, 12-krat pa je v angleški ligi tekmo tudi začel. Skupno ima v vseh tekmovanjih na svojem kontu tri gole in tri podaje na 20 odigranih obračunih.

Phil Foden in Jack Grealish sta se očitno hitro povezala, nazadnje so ju fotografi skupaj zasačili v nočnem klubu.
Phil Foden in Jack Grealish sta se očitno hitro povezala, nazadnje so ju fotografi skupaj zasačili v nočnem klubu. FOTO: AP

Nazadnje se mu je trener sinjemodrih Pep Guardiola odrekel za tekmo z Newcastlom, potem ko so ga skupaj s soigralcem Philom Fodenom fotografi zasačili v enemu od nočnih klubov, oba pa naj na trening naslednje jutro ne bi prišla v idealnem stanju.  

"To, da imaš etiketo igralca v vrednosti več kot 100 milijonov evrov, pomeni, da ko ne zadevaš, greš skozi pot, kjer se ljudje sprašujejo, ali si vreden tega denarja. Kje so tvoji zadetki, kje so tvoje podaje? To razumem, a na vse skupaj gledam kot privilegij, da si je klub želel zapraviti toliko denarja zame in upam, da se mu bom lahko oddolžil z zadetki in trofejami," je izpostavil Grealish.

Statistika Grealisha pri Cityju
Statistika Grealisha pri Cityju FOTO: Sofascore.com

Ta je prvič v svoji karieri okusil tudi slast igranja v Ligi prvakov, ki jo lahko v tej sezoni spremljate na Kanalu A in VOYO. "Igrati v tem tekmovanju je povsem nekaj drugega kot v Premier League. Nikoli pred tem nisem igral v Evropi in res sem si tega želel. Neverjetno je slišati himno Lige prvakov, moraš se kar uščipniti. Gre za lovoriko, ki si jo nogometaši tukaj res želijo osvojiti," je apetite in cilje kluba hitro razbral Grealish. In ni skrivnost, da si sinjemodri lovoriko Lige prvakov srčno želijo že vrsto let, nazadnje so bili povsem blizu prav letos, ko so v velikem finalu morali priznati premoč rivalu iz angleške lige, zasedbi Chelseaja. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
26. 12. 2021 19.00
-1
kupite električne avto,da lahko city in psg bankrotirajo
Lucky
26. 12. 2021 18.51
+5
Na palec bi reku, da se nben 100 milijonski nakup ni obnesu. Na žalost jih je večina povezanih z Barco.
Anticripstoned
26. 12. 2021 17.00
+0
halar oz cripstoned oz zapiramvamusta oz lektorJure oz nole1991 oz DaDo77 oz dark_horse pojdi v Real M. tam imajo nizke standarde in visoke sodnike
CizLouise
26. 12. 2021 10.20
+1
prav hocejo da da vec ko 3 gole za 100 milijonov kok nepravicno
JOSEPH HAYDN
25. 12. 2021 15.33
+3
Na žurkah težko pokazes karkoli v zvezi z nogometom pa to
Sisoje
25. 12. 2021 14.37
+3
Denar treba zasluziti !!! ce ti ni vsec v skladisce delat za minimalca, tamo niso visoki standardi.