Nogomet

Griezmann se vrača v Atletico, Barcelona ima novega napadalca, Saul Niguez na posojo v Chelsea

Barcelona, 01. 09. 2021 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
131

Zadnji dan poletnega prestopnega roka so evropski klubi izkoristili za še zadnje spremembe igralnega kadra, s katerim bodo po reprezentančnem odmoru nadaljevali sezono. Napeto je bilo predvsem dogajanje v Barceloni, saj je tik pred iztekom roka klub zapustil Antoine Griezmann, ki se vrača v Atletico Madrid, namesto njega pa je Barcelonin napad okrepil Luuk de Jong.

30-letni Francoz Antoine Griezmann se po dveh letih igranja v Barceloni vrača v klub, kjer je odigral svoje najboljše tekme v karieri. Govora je seveda o madridskem Atleticu, v katerega se Griezmann po neuspešni epizodi v katalonskem klubu vrača na enoletno posojo, ki jo lahko Madridčani podaljšajo še za eno leto ali pa Francoza za 40 milijonov evrov dokončno odkupijo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barcelona je julija 2019 za Griezmanna odštela visokih 120 milijonov evrov in mu v podpis dala pogodbo, ki velja do konca sezone 2024. Ker pa se Francoz v dveh letih ni dobro vklopil v ekipo Kataloncev in ker Barco pestijo hude finančne težave, so se odločili, da Griezmanna posodijo nazaj v klub, od koder je prišel, in se s tem (vsaj) za eno sezono znebijo njegove vrtoglave plače, ki znaša približno 400 tisoč evrov na teden, ter nato povrnejo tretjino plačane odkupnine.

Statistika Griezmanna pri Atletico Madridu in Barceloni
Statistika Griezmanna pri Atletico Madridu in Barceloni FOTO: Sofascore.com
Luuk de Jong – najboljši posameznik finala Lige Evropa 2020
Luuk de Jong – najboljši posameznik finala Lige Evropa 2020 FOTO: AP

Barcelona je v zadnjih minutah izvedla še eno potezo, in sicer je v svoje vrste iz Seville pripeljala 31-letnega napadalca Luuka de Jonga. Nizozemec je v dveh letih za Sevillo na 94 tekmah dosegel 19 zadetkov, ključno vlogo pa je odigral v predlanski sezoni Lige Evropa, ko je v polfinalu zadel za zmago proti Manchester Unitedu, nato pa bil dvakrat uspešen še v finalu proti Interju iz Milana. De Jong, ki je za nizozemsko izbrano vrsto od leta 2011 zbral 38 nastopov, je desetkrat zaigral tudi pod vodstvom trenutnega Barceloninega trenerja Ronalda Koemana in dosegel en zadetek. Barcelona si je de Jonga od Seville sposodila za eno leto in imela nato tudi možnost odkupa.

Tudi Atletico Madrid je poskrbel še za enega izmed zadnjih prestopov poletnega prestopnega roka, saj je 26-letni vezist Saul Niguez odšel na enoletno posojo v Chelsea. Modri iz Londona bodo za posojo Atleticu odšteli 5 milijonov evrov, po koncu sezone pa imeli tudi možnost odkupa igralca za 40 milijonov evrov. Niguez, ki je član madridskega Atletica že od svojega 14. leta, je na 340 tekmah za 'Colchonerose' dosegel 43 zadetkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji dan prestopnega roka poskrbel za veliko prestopov

Manchester United je po zgolj dveh letih zapustil krilni napadalec Daniel James in za približno 30 milijonov evrov prestopil v Leeds United, za katerega je skoraj že podpisal pred dvema letoma, a si je nato premislil in se pridružil Rdečim vragom. Z lani devetouvrščenim klubom v angleški Premier ligi je podpisal petletno pogodbo.

Krepili so se tudi drugi angleški klubi, brazilski bočni branilec Emerson Royal je za 25 milijonov evrov (ter 5 morebitnih milijonov bonusa) Barcelono zamenjal za Tottenham. Mesto v ekipi mu je odstopil Serge Aurier, ki je sporazumno prekinil sodelovanje z Londončani in postal prost igralec.

Tottenhamovi rivali iz severnega Londona, Arsenal, so prav tako opravili obrambno rošado. Klub je zapustil Španec Hector Bellerin, ki bo eno sezono kot posojen igralec igral v domovini za Real Betis, obrambno vrzel pa bo zapolnil 22-letni Japonec Takehiro Tomiyasu, ki se je Londončanom za 18 milijonov evrov pridružil iz Bologne.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

West Ham United je na enoletno posojo (z možnostjo odkupa) v klub pripeljal še enega češkega reprezentanta. Vladimirju Coufalu in Tomašu Součku se bo pridružil 23-letni Alex Kral, sicer igralec Spartaka iz Moskve.

Prav tako enoletno posojo z možnostjo odkupa je sklenil angleški pokalni prvak Leicester City in sicer so se z RB Leipzigom dogovorili za posojo 23-letnega krilnega napadalca Ademole Lookmana, ki je v Premier ligi že igral za Everton in Fulham.

Leipzig se je namreč okrepil z rosno mladim 18-letnim vezistom Barcelone Ilaixom Moribo, za katerega so Kataloncem odšteli 16 milijonov evrov in šest milijonov morebitnih bonusov, Barcelona pa si je pridržala še pravico do deset odstotkov odkupnine od morebitnih prihodnjih prestopov.

Za zaključek izjemno uspešnega prestopnega roka so se okrepili tudi pri francoskem PSG-ju, saj so v svoje vrste pripeljali 19-letnega bočnega branilca Nuna Mendesa. Za enoletno posojo bo Sporting prejel 7 milijonov evrov, PSG pa ima tudi možnost odkupa za 40 milijonov evrov. V nasprotno smer bo prav tako na enoletno posojo odšel argentinski vezist Pablo Sarabia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veterani se selijo brezplačno

Venezuelec Salomon Rondon bo v mestu Beatlov ponovno združil moči z Rafo Benitezom, ki je bil njegov trener že pri Newcastle Unitedu ter kitajskem klubu Dalian Professional. 31-letni napadalec je zadnje pol sezone kot posojen igralec s strani kitajskega kluba preživel pri CSKA Moskvi, v Everton pa je prestopil kot prost igralec. S karamelami je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

Kolumbijski napadalec Radamel Falcao bo po tem, ko je sporazumno prekinil pogodbo s turškim Galatasarayem, kariero nadaljeval pri povratniku v špansko prvo ligo Rayu Vallecanu. 35-letni Kolumbijec se tako po osmih letih vrača v Španijo, med letoma 2011 in 2013 je igral za Atletico Madrid in z njim osvojil španski pokal, ligo Evropa in evropski superpokal.

Bivši igralec Nemčije ter Bayerna Jerome Boateng pa bo kariero nadaljeval v francoski prvi ligi, saj je kot prost igralec okrepil Lyon. 32-letni steber obrambe je poleti po izteku pogodbe po desetih letih zapustil serijske nemške prvake, s katerimi je kar devetkrat osvojil nemško ligo, petkrat nemški pokal ter superpokal in dvakrat ligo prvakov, z Nemčijo pa je leta 2014 osvojil prestižni naslov svetovnega prvaka.

Jerome Boateng
Jerome Boateng FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
02. 09. 2021 11.08
-1
Za mbappea sem napisal pod njegovim člankom...lp
Paštašutar
01. 09. 2021 20.32
-2
Najprej je šel Messi,katastrofa za Real,kdo bo sedaj ukazoval in molzel barcino blagajno. Zdej se Grizman v Atletiko ,spet slabo za Real,okrepil je našega edinega konkurenta v boju za naslov. Groza. Mi je pa všeč,da je farsa dejansko blizu bankrota,če ne morejo dati Grizmanu letne plače,potem imajo res rahle😅😅finančne težave😊😊 Farsini navijači se lahko tolažite le s tem,da bodo sedaj z dresi Luka de Jonga zaslužili ogromne denarce😅😅😅
Iniesta
01. 09. 2021 19.20
+4
Tale Kuman bo same Nizozemce napokal v Barco 😂
Rdeča kapica69
01. 09. 2021 16.47
-10
Prepričan sem da bo pri atletih našel staro formo in skupaj z Suarezom paral mrežo Barceloni.
dark horse
01. 09. 2021 17.42
+4
Prepričan sem da mbappe danes podpisal 😂😂😂
samomojemnenje
01. 09. 2021 18.43
+8
Seveda, skrivnostni prijatelj, samo Barci bosta parala mrežo...👀😎😊
Matrax
01. 09. 2021 16.31
-7
Slaba poteza atletica. Pustit bi mogli, da Grizz izžema Barco z njegovo plačo.
magura
01. 09. 2021 15.05
-3
Čas bi že bil, da LIGO osvoji kakšen drugokategornik,...za spremembo,..
265004
01. 09. 2021 14.26
+6
zelo lepo se je Laporta lotil čiščenja kluba....Edino kar mi je žal je to,da niso v zadnjem trenutku pripeljali Olma,ki je bil pred vrati....Me pa veseli da so Realovci tako prepričani o letos slabi Barci.....Karma hitro udari in bomo videli.Prvenstvo bo vsekakor zanimivo.Za LP oboji nimajo šans,prvenstvo bo pa napeto.Upam da brez pomoči sodnikov...
Brgolino
01. 09. 2021 14.10
+3
Grizmana pac ni skoda da je odsel...nasa realnost letos je borba za ligo prvakov...ampak se pridejo lepsi casi in zoga je okrogla in tudi real in atletiko nista svetlobna leta pred nami...vsi smo vedeli da bo najboljsi na svetu enkrat odsel ampak zal je odsel v najslabsem moznem casu...sedaj pa mladci izkazite se, preplacanci pa odidite januarja
Matrax
01. 09. 2021 16.33
-2
Preplačancev se bote težko rešli, ker jih predobro plačujete. Tud messi je zaslužil preveč, potem pa vseka en virus pa je cel cirkus zarad preplačancev.
Fuzbaler
01. 09. 2021 13.49
+5
Počasi se bo klub razpucal. Še Pijanic,Umtiti,Lenglet,Breithweit in pa seveda glavni problem Koaman oddidejo pa se obetajo lepsi casi.
samomojemnenje
01. 09. 2021 13.52
+1
Vsaj do januarja bodo še na plačilnem seznamu. Igrali pa itak ne bodo veliko.
mmickica
01. 09. 2021 18.09
+2
Koeman sigurno ne bo sel nikamor, ker ni denarja, s katerim bi privabili kaksnega kakovostnega trenerja. Zal.
Kollerik
01. 09. 2021 20.33
+1
Xavi morda že v začetku naslednjega leta? Vkolikor Koeman res ne naredi nobenega uspeha s to ekipo.
evanderkane
01. 09. 2021 13.47
+0
Pa kaj je s to Barcelono; zadnja leta zgreši čisto vsak nakup: ali so poškodovani ali pa se ne vklopijo v ekipo ali pa sedijo na klopi zaradi raznih sporov. Noro! Škoda, ker ta klub spada med top tri največje na svetu.
CURVANORD Zanetti
01. 09. 2021 14.32
-6
samomojemnenje
01. 09. 2021 13.44
+3
Dobra novica za nas navijače Barce je to, da je Griezmann odšel. Pa nimam nič proti njemu, ampak za takšno plačo bi moral pokazati dosti več. Po mojem bi še kakšen iz B ekipe prispeval toliko za 1M letne plače. Mi pa ni jasno, zakaj so pripeljali L. de Jonga. To je podobna poteza kot takrat, ko so kupili K.P. Boatenga. Tu je še Aguero, ki so ga pripeljali samo zato, da bi ugodili Messiju, zdaj pa Messija ni več in se lahko Aguero počuti ogoljufanega.
cripstoned
01. 09. 2021 13.43
+1
pique naj se raje osredotoči nato da ne bo barca na koncu sezone 7.
samomojemnenje
01. 09. 2021 13.50
+1
To se sicer strinjam, le da mislim, da namesto sedma, je komot lahko četrta. Mislim, da so trenutno Real, ATM in Sevilla močnejši. Glede Piqueja, pa tudi jaz mislim, da preveč provocira.
HALAcR7
01. 09. 2021 13.34
-6
Barca naslednje leto liga evropa
dark horse
01. 09. 2021 13.35
+4
A nisi vedno govoril ko bo Messi šel da bodo v 2 ligi pacient 😂
evanderkane
01. 09. 2021 13.47
+5
Halarček: Le glej, da bo striček Perez bolj podmazal sodnike v ligi prvakov; ker vam brez sodniških odločitev nekaj ne gre!
Paštašutar
02. 09. 2021 08.21
-2
Če bo vsaj sedma,sicer.....adijo everčki😅😅
Žnjj07
01. 09. 2021 13.03
+12
Pa se jim je le uspelo znebit griezmana in njegove place. Škoda da še niso uspeli prodat pjanića.
mmickica
01. 09. 2021 13.09
+9
Tega šalabajzerja verjetno nihče noče...
mmickica
01. 09. 2021 13.01
+11
Od vseh prestopov me najbolj veseli prestop Griezmanna.👍
mmickica
01. 09. 2021 13.11
+5
p.s.: Kljub vsem težavam okrog Barce pa sta se letos zgodili dve dobri zadevi in sicer smo se znebili Griezmannna in še gospoda "spoštovanega"!😆😆😆
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.54
+3
Jutri bom napisal svoje videnje prestopa mbappa v real...
ehjaehja
01. 09. 2021 12.56
+1
Naj bi prišel zastonj naslednjo sezono bomo videli kaj se bo iz tega izcimilo...
fihner
01. 09. 2021 13.35
+4
Nikjer ne piše, da pride v Real, stručko...
denis pohoric
01. 09. 2021 12.49
+7
ansu fati je nova stevilka 10 pri barci...najbrz najboljsa moznost.
ehjaehja
01. 09. 2021 12.53
+6
Pred poškodbo je bil top 15 napadalcev lih je prihajal na sceno upajmo da bo našel staro formo
denis pohoric
01. 09. 2021 15.57
+1
ehjaehja
01. 09. 2021 11.59
-5
Real pa je ciljal na Mbappeja pripeljal pa Camavingo... Liga prvakov je naša😁😄😁😄🤣💪
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.02
-2
ehjaehja
01. 09. 2021 12.06
+8
Ma se hecam človek kakšna liga prvakov...
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.09
-1
Vsi ki so se uvrstili v ligo prvakov imajo možnosti....šerif in ostali slabši je pa uprašanje ali je možno...
ehjaehja
01. 09. 2021 12.13
+5
Bayern Psg City prvi trije favoriti vse ostalo bi bilo presenečenje.
ehjaehja
01. 09. 2021 12.13
+5
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.17
+0
Ma ja....zato je pa nogomet tako zanimiv....ker ne vemo kaj bo čez mesec dni kaj šele maja v finalu...
ehjaehja
01. 09. 2021 12.22
+1
Sicer sam ne verjamem v City saj so pokazali da nimajo zmagovalne mentalitete v ligi prvakov vedno jim nekaj zmanjka na koncu čeprav so vedno favoriti.
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.29
-1
Zakaj ne real ..barca...dortmund??...vsi danes znajo igrati...tudi sam veš za šahtjar....lahko je x faktorjev..
ehjaehja
01. 09. 2021 12.30
+0
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.36
-2
Šahtar sem ti omenil da lahko takšen klub s takimi igralci in to z rezervisti premaga real....nisem pa napisal da bi šahtar osvojil ligo p...kdo od navijačev liv poola je vedel da bo vratar kariuus delal take napake na tekmi....to je uprašanje za navijače liva...
ehjaehja
01. 09. 2021 12.38
+4
Vladimir ena lastovka še ne prenese pomladi...
Kollerik
01. 09. 2021 12.38
+1
Po moje je ATM glavni favorit. Čvrst, uigran tim.. zdaj okrepljen še z Griezom. Seveda ga bodo tudi oni kiksali.
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.41
+0
Zapirač....ok...nisi pogruntal kaj ti hočem povedati....bo že...
Vladimir.Krutov
01. 09. 2021 12.43
+0
Kolerik...ni glavnih favoritov je le skupek 10..12 klubov ki so kandidati da osvojijo ligo prvakov...zgodovina je znana prihodnost še ne...hvala bogu da je tako...
mmickica
01. 09. 2021 13.08
+3
PSG (spet) glavni favorit, ampak pod pogojem, da se sveta trojica ne bo skregala med seboj.😜 Sicer pa po mojem še Bayern in Chelsea. Za Barco bom letos zadovoljna že če pridejo do Lige Evropa. Saj ne, da imajo slab kader, le trener ni pravi in vzdušja ni v ekipi. Če se vse to popravi po kakšnem čudežu, pa se lahko tudi zgodi čudež.😉
HALAcR7
01. 09. 2021 11.42
-5
Barcelona=arsenal
Paštašutar
02. 09. 2021 08.23
+1
HALAcR7
01. 09. 2021 11.29
-7
Največje kix dela barca pr nakupih.,,,,,,maloumni klub,,, de jin,couthinio,dembele,........pe,dri,fati pa overrated
265004
01. 09. 2021 11.31
-6
imaš prav,mi normalni to vemo,samo pri Barci tega ne razumejo...