Nogomet

Griezmannov oče Setienu: Če želiš voziti, potrebuješ ključe, ti pa si zgolj potnik

Barcelona, 01. 07. 2020 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Klavrn večer Barcelone in še bolj klavrn večer Antoina Griezmanna, bi lahko dejali po torkovem remiju Blaugrane in Atletico Madrida, po katerem so delnice Kataloncev v boju za naslov močno padle. Francoski napadalec je v igro vstopil šele v 90. minuti, do konca pa ni pokazal praktično ničesar. Je pa pozornost nase preusmeril njegov oče, ki je na Instagramu po tekmi napadel trenerja Quiqueja Setiena.

Antoine Griezmann, Lionel Messi, Luis Suarez
Antoine Griezmann, Lionel Messi, Luis Suarez FOTO: AP

120 milijonov je Barcelona lansko poletje odštela za Antoina Griezmanna. Navijači Kataloncev so pričakovali veliko, dobili pa zelo malo. Francoski napadalec se na Camp Nouu nikakor ne znajde, kar potrjuje tudi statistika. Na 43 tekmah je dosegel zgolj 14 zadetkov, za nameček pa po premoru zaradi koronavirusa tekme bolj ali manj spremlja s klopi. 

Nič drugače ni bilo niti proti Atleticu. Griezmann se je ogreval celoten drugi polčas, na igrišče pa je vstopil šele v 90. minuti. Do konca je storil kar tri napake, ko je žogo prepustil gostom, v ofenzivnem smislu pa prav tako ni ponudil ničesar. A to njegovega očeta Alaina ni odvrnilo, da ne bi po tekmi jeze zgrnil nad trenerjem Quiquejem Setienom, s katerim je 29-letnik v nič kaj rožnatih odnosih. 

Družinski napadi na Setiena
"Če si želiš voziti, potrebuješ ključe vozila. Ti pa si zgolj eden od potnikov," je zapisal Alain Griezmann, ki je s tem ciljal na Setienovo nemoč v Barcelonini garderobi. Če gre verjeti navedbam španskih medijev, beseda 61-letnega stratega med igralci Barcelone že dolgo nima več takšnega pomena, kot bi od trenerja pričakovali. Oglasil pa se je tudi Griezmannov brat Theo, ki je zapisal: "Dve minuti … Zares si želim jokati." Mišljeni sta minuti, ki ju je Antoine preživel na igrišču, čeprav je sodnikov podaljšek trajal nekoliko več. 

Setien je bil podobnih napadov že deležen od mame Arthurja Mela, ki ga je na družbenih omrežjih krivila za slabšo formo svojega sina. Brazilec je nedavno zapustil Barcelono in podpisal za Juventus in nič kaj presenetljivo ne bi bilo, če bi se za odhod s Camp Noua že to poletje odločil tudi francoski napadalec. 

Statistika Antoina Griezmanna v sezoni 2019/2020 (v vseh tekmovanjih).
Statistika Antoina Griezmanna v sezoni 2019/2020 (v vseh tekmovanjih). FOTO: Sofascore.com

Setien: Nimam se za kaj opravičevati 
Nekdanji trener Betisa je novinarjem po torkovi tekmi moral pojasnjevati, zakaj 120-milijonska okrepitev 89 minut preživi na klopi. "Riqui Puig je igral dobro, zato sem ga pustil na igrišču. Poleg tega poskušam vedno v igri zadržati Luisa Suareza in Lionela Messija, tako da zanj (za Griezmanna, op. a.) tokrat ni bilo prostora, ker bi v nasprotnem primeru destabiliziral celotno ekipo." 

"Razumem, da je nezadovoljen, ker ne dobiva dovolj priložnosti. Z njim se bom pogovoril, a se mu nimam za kaj opravičevati. Jaz sem trener in jaz sprejemam odločitve," je še dodal Setien, ki je vsaj z besedami skušal pokazati svojo avtoriteto. 

Zaskrbljujoča statistika
Mnogi so pričakovali, da bo Griezmann s svojo mobilnostjo odlično dopolnjeval Messija in Suareza, a temu vsaj za zdaj nikakor ni tako. Francoski napadalec je v tej sezoni La Lige nastopil na 32 tekmah, na katerih je zabil osem zadetkov, ob tem pa dodal le štiri asistence. Podobno neučinkovit je bil v Ligi prvakov, kjer je za dva gola potreboval sedem tekem oziroma 528 minut. Še najbolje mu gre v španskem kraljevem pokalu – na treh srečanjih je prav tolikokrat meril v polno. 

Barcelona Griezmanna ni pripeljala, da bi odločal pokalne tekme, na katerih priložnosti tako ali tako dobivajo rezervisti. Pripeljala ga je, da bo skupaj z argentinsko-urugvajskim dvojcem v napadu odločal najpomembnejše tekme, po katerih bi v zrak dvigoval lovorike. Zato se bo na Camp Nouu nekaj več kot očitno moralo spremeniti. Francoz pa za zdaj še lahko mirno diha, saj bo morebitni neuspeh z "glavo" skoraj zagotovo prvi plačal Setien. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
03. 07. 2020 21.37
Setien se mi zdi kot otrok, ki se je navajen igrat z žepnim dronom za 30€, potem pa mu očka kupi dirkalni FPV dron za 300€, otrok pa ne zna upravljat z njim. Upam da je moja analogija razumljiva. V njegovem jeziku bi zgledala bolj; Zna jahat staro kljuse ampak šampionski galoper res ni zanj.
samomojemnenje
02. 07. 2020 14.30
+3
Griezmann zahteval nujen sestanek z upravo Barce. Na Instagramu njegov oče napada Satiena. Tudi njegov brat je povedal par krepkih na račun Satiena. Norostim ni videti konca.
apodgra
02. 07. 2020 08.59
+14
Griezmann , zame nikoli ni bil vrhunski igralec. Takoj po prihodi k Barci , sem zapisal ,da od njega , ne bodo imeli velikih koristi . Zgodilo se je celo to, da je popolnoma odpovedal in ne najde niti tiste forme ,ki jo je imel pri Atletiku . Poleg neučinkovitega Griezmanna , je še tudi popolnoma razglašeni Suarez. Da ne govorimo o zvezni vrsti ? Najbolj neumna izjava trenerja Sentiena , da ni imel razloga za zamenjavo , ker so igralci na igrišču igrali dobro. Takoj na začetku drugega polčasa ,bi moral zamenjati, tako Suareza ,kot Vidala . Sem pa vesel, da je dobil novo priložnost Riqui Puig .Fant je veliki talent in ne vem zakaj toliko časa ni igral. Barce potrebuje mlado okrepitev ,ne pa drage " vrhunske "igralce , ki si zagotavljajo svojo samoumevno mesto v začetni enajsterici ,samo na podlagi izkušenj in popularnosti iz preteklosti. Za vsako novo tekmo in uvrstitev v začetno postavo, se je treba dokazati in to tudi opravičiti. Strategija Barce je nerazumljiva in finančno nevzdržna. Ni vsako blago ,ki je drago tudi kvalitetno.
AtleticoSLO
02. 07. 2020 09.47
+4
Mislim da Puig igra zgolj zaradi kritik novinarjev na Setiena o Puigu
samomojemnenje
02. 07. 2020 14.42
+4
Griezmann ni tip igralca za Barcin stil igre. Ne znajde se najbolj na postavljeno obrambo ali obleganje bunkerja. Je bolj igralec za kontre in mu je zaradi tega bolj ustrezalo, ko je igral za Atletico. Tudi Francija ne igra na posest in obleganje nasprotnega gola, ampak bolj obrambno in na kontre. Tudi v Realu bi se boljše znašel, saj Real večkrat pušča, da si nasprotniki podajajo žogo okoli njegove obrambe, potem pa sledijo bliskoviti kontra napadi. Videli so, da se Coutinho ne znajde v Barcini igri in so kljub temu šli v nakup še enega igralca, ki se ne znajde. Je pa res, da bo barca nujno morala spremeniti stil igre, saj je to že preživeto. Razumem, kaj je hotel Satien, ampak nasprotniki ne nasedajo. Želel je, s tem, da si podajo žogo okoli in do ter Stegna in na ta način razširiti nasprotno ekipo. V bistvu zamisel ni slaba, ampak za tak način igre, Barca nima igralcev, ki bi bliskovito prenesli žogo v napad. Ko le to pripeljejo na nasprotno polovico, je obramba že postavljena in zopet podaje v širino do onemoglosti in še potem izgubljene žoge in nasprotnik ime lepe možnosti za kontra napad.
samomojemnenje
02. 07. 2020 14.57
+3
AtleticoSLO...res je glede Puiga. Pritisk javnosti. In čeprav tudi Puig ne blesti, je pokazal, da je od trenutnih vezistov Barce, še najboljši. Ima pregled nad igro, ampak žal, so vsi napadalci skriti za hrbtom obrambnih igralcev nasprotnikov. Odkriva se mu le Messi.
AtleticoSLO
02. 07. 2020 15.11
+2
blazter
01. 07. 2020 21.42
+17
Barca bo imela po Messiju več težav kot jih je imel Real po odhodu Cristiana. Politika kluba z nakupi ...
Le vkup uboga gmajna
01. 07. 2020 21.27
+0
Ta fant bi se dobro znašel v Liverpoolu. In še Coutinho da bi se vrnil. Salah pa naj gre kamor pač želi.
cripstoned
01. 07. 2020 21.36
+7
liverpool in coutinho lahko pozabita na drug drugega...ravno ko je coutinho odsel je liverpool osvojil vse kar se osvojiti da....potem so tukaj se navijaci liverpoola ki ga ne bi sprejeli lepo...
Roglič šampion
02. 07. 2020 21.16
+1
Zakaj naj salah gre? Brez tega igralca liverpool ne bi niti priblizno bil tako dober kot je.
Matrax
01. 07. 2020 20.56
+13
1. Ni vsak igralec primeren za slog Barce, ki je specifičen. 2. Vemo kdo je gazda (Messi). In pa 3. Ko bo Leo končal bo Barca tud poniknila vsaj za nekaj časa.
cripstoned
01. 07. 2020 21.12
-14
realno koliko casa je pa bila barca aktualna? v vseh teh letih so jo mediji popularizirali ...na racun imena messi seveda...vsi tisti ki pa spremljamo nogomet pa vemo kdaj je bil zacetek konca barcelone ki smo jo poznali...upokojiev xavija nato inieste in na zalost se smrt cruyfa....messi je se zadnji del uspesne zgodbe potem pa spet nic...tako kot je ni bilo do leta 2006 je ne bo do leta 3006...
cripstoned
01. 07. 2020 20.47
-18
smesno na kaksen nivo je padel ta klub...najprej javno suarez udari po setienu, nato messi poslje pomocnika na morje, zdaj se oglasi se grizmanov oce a noben ne bo priznal premoc real madridu...3nivoje nad vsemi klubi v spaniji...od zacetka pokoronskega virusa samo zmage....kaksen vpliv imajo mediji ovce spodaj in v drugih novicah pa meketajo....ni kriv trener za trenutno stanje barcelone, kriva je placa messija in vlozek v ''okrepitve'' ki to niso....medtem pa tako real kot atletiko rasteta in skrbita da bo v prihodnosti bolj pomemben madrilenho kot pa elklasiko...zadnja leta pravtako nakazujeta na taksne stvari...letos superpokal in lanska leta liga prvakov....to so dejstva...hejteri vi pa pa zamenjajte profile in pljuvajte po realu takoj ko se bo zacela naslednja sezona....zelim barci vse najboljse ampak ne maram 80% ''njenih navijacev'' pa ceprav gre samo za maximalno 5 oseb z vec profili...ime barcelona je za vas preveliko in za mene vredno spostovanja....
dadinho10
03. 07. 2020 20.22
ti si pozabil vzeti tablete zjutraj. v zadnjih 11 sezonah, je bila barca 8x prvak in 3 krat druga. ti pa pravis, da zadnja leta tako nakazujejo., a ta isti superiorni real je v zadnjih 7 letih le 1x uspel biti prvak.
BojoJojoSlo
01. 07. 2020 20.44
+22
Mislim, da bi moral ostati pri atleticu, ker mu bodo tuki, z neigranjem, uničili osebno moralo in kariero... Mogoče je tudi sam kriv, ker je rinil v barco... Tam je bil car, tuki pa je in bo drugače.
S.O.S 1
01. 07. 2020 20.42
+19
Zamenjati predsednika Barcelone in nekaj njegovih, trenerja in pripeljati "ISKRO", da prižge kar se še sploh da.
Johnny_J
01. 07. 2020 20.36
+14
Vsak ima svojega sina rad, toda o griezmannu sem bil v dvomih pred prihodom, nato je pa samo potrdil moj dvom vanj. Nevem kam je gledal, ko je gledal svojega sina igrati za barco, je pa res setien tudi potnik, ki je skupaj z njegovim sinom, valverdejem, bartomeuem in se nekaterimi popeljal barco iz vrha!
marveb
01. 07. 2020 20.06
+17
Tekma za jo ne gledat, en sam dolgcajt..ce bi menjal ne bu zgresil cisto nic..tako pa..
xxdrgregoryhouse
01. 07. 2020 20.06
+27
Prodajajo mlade za drobiž in kupujejo stare za milijone
graf
01. 07. 2020 20.03
+16
ja samo je Griezmanov fotr pozabil dodat da je bil sin eden glavnih voznikov ...ampak ko je bil sine še pri Atleticu , pri Barci je tut Griezman samo potnik ...
Generacija56
01. 07. 2020 20.12
+4
Popolnoma res! Ne vem, zakaj ga je barca sploh kupila! Potnika... Toliko je kreativnih, talentiranih... Gizman=E'to. A E'to je bil večji atlet...
dark horse
01. 07. 2020 19.57
+20
V 90 je vstopil in do konca ni prikazal praktično nič. Pa vi niste normalni
Generacija56
01. 07. 2020 19.44
+6
Zadeva postaja jasna. Setien je dobil v oblast moštvo, ki je svetovno. Ni mu kos, ne razume ga. Poskuša sicer z nekimi otroki, a ne uspeva mu, ker španska liga je smetana sveta! Messi je recimo v Argentinski reprezentanci le del ekipe, zato Argentine ni... Zato tudi Barcelone ne bo, dokler bo tak loj vodil ekipo... Messi je duh Barcelone, če ne igra prve violine, orkester ne zna igrati niti koračnice!
ribi? pepe 1
01. 07. 2020 18.51
-12
Dokler bo garderoba ukazovala(Messi),ne bo z Barcelono nič!!!
mikica247
01. 07. 2020 19.25
+8
Ravno obratno. Dokler je ukazoval Messi so bili no1.
AtleticoSLO
01. 07. 2020 17.54
+53
Tu pa Setien popolnoma podprem..on je šef in tako bo kot bo rekel..pa naj bo to v korist ekipe ali ne....samo Setien ni človek za Barcelono...zato pa je kot je
samomojemnenje
01. 07. 2020 18.13
+20
Atletico, se strinjam glede tega, da mora biti tako, kot reče trener. Je pa problem, da, kot si napisal, dela v korist ekipe in tisto "ali ne", ampak to pa potem pomeni, da se zgodi "GARDEROBA". Satien se mi v bistvu kar malo smili, ker evidentno ni dorasel položaju trenerja Barce. Imam občutek, da ko govori pomočnik Sarabia, je Satien tiho. In so čoha po glavi.
AtleticoSLO
01. 07. 2020 18.23
+22
Ni on za Barcelono on je za manjše klube fantastičen, in ja rabi zaupanje da mu uspe, to mu pa do sedaj ni uspelo...preseneča me da niso šli v akcijo za ten Hagom, saj je ta stil Barci bil blizu