Nogomet

Guardiola: Agüero bo imel pri svoji odločitvi vso podporo našega kluba

Manchester, 10. 04. 2021 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je na novinarski konferenci pred sobotno tekmo z Leeds Unitedom dejal, da bodo Sergia Agüera podpirali pri iskanju novega kluba, četudi bo Argentinec kariero morda nadaljeval v Premier League. Zanj naj bi se ogrela predvsem Chelsea in Tottenham, omenjalo pa se ga je tudi v povezavah z Barcelono.

Sergio Aguero bo Etihad poleti zapustil kot daleč najboljši strelec v zgodovini tamkajšnjega kluba.
Sergio Aguero bo Etihad poleti zapustil kot daleč najboljši strelec v zgodovini tamkajšnjega kluba. FOTO: AP

33-letnik bo Etihad poleti zapustil po desetih sezonah, v katerih se je zavihtel na sam vrh klubske lestvice strelcev in osvojil kar štiri naslove angleškega prvaka. Pri Cityju mu nove pogodbe niso več ponudili, zato bo morebitnim snubcem v naslednjem prestopnem roku na voljo kot prost nogometaš, torej brez odškodnine. 

"Vsi mu želimo le najboljše. Veseli bomo za vsako odločitev, ki jo bo sprejel. Veseli bomo tako zanj kot za njegovo kariero in družino. Njegova želja je moja želja. Kar je najbolje zanj, je najbolje tudi za nas," je trenutno še svojega nogometaša na petkovi novinarski konferenci podprl Pep Guardiola

Številni angleški mediji so poleg Chelseaja v povezavi z Agüerom omenjali še Tottenham in Joseja Mourinha.  

Vrnitev v Španijo ali nadaljevanje na Otoku?
Sergia Agüera se je najprej povezovalo z Barcelono, kjer imajo po odhodu Luisa Suareza ogromne težave na mestu centralnega napadalca. V zadnjih dneh pa se je v boj za Argentinca vmešal še Chelsea. Agüero naj bi namreč razkril, da si želi kariero nadaljevati prav v Premier League, kjer je po odhodu iz Atletico Madrida preživel najboljša leta svoje kariere. 97-kratni argentinski reprezentant je obenem dal jasno vedeti, da ga zanima zgolj in samo igranje na najvišji ravni, tako da prestop na eno od ostalih celin ne pride v poštev.

Argentinec je za Manchester City v vseh tekmovanjih na 385 tekmah zabil neverjetnih 257 zadetkov, ob tem pa dodal tudi 74 asistenc. Pri Sky Sportsu so konec marca, ko je Agüero naznanil, da zapušča meščane, poročali celo o tem, da mu v klubu pred Etihadom pripravljalo spominsko ploščo, ki sta jo pred tem že dobila Vincent Kompany in David Silva

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edenhazard
11. 04. 2021 14.38
nebi imel nic proti ce pride v Chelsea. Taki igralci kot je Aguero se rabijo
Vladimir.Krutov
10. 04. 2021 14.15
-1
Lepa gesta kluba....tako je tudi prav...