Nogomet

Guardiola: Agüero je nenadomestljiv

Manchester, 03. 05. 2021 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dolgoletno uspešno sodelovanje med Sergiom Agüerom in Manchester Cityjem se bo zaključilo po tej sezoni. Argentinec je dolga leta uspešno dosegal gole za sinjemodre, o njem ima visoko mnenje tudi strateg moštva Pep Guardiola. City sicer čaka izjemno zahtevna tekma, v torek gostijo PSG, tekma pa odloča o preboju v finale Lige prvakov.

Prav na zadnjem gostovanju Cityja v Premier League pri Crystal Palaceu (0:2) se je izkazal Argentinec z lepim golom, trener Pep Guardiola pa je izpostavil njegove dosežke, saj se 32-letni napadalec po koncu sezone poslavlja od sinje modrega dresa. Agüero je tekmo začel, kar je precejšnja redkost za to sezono, City pa je že zelo blizu naslova državnega prvaka, petega v zadnjih desetih sezonah.

Argentinec Sergio Agüero v novi sezoni ne bo več igral za Manchester City in bo poiskal nov izziv drugje. Klub je že pred časom uradno potrdil novico, 32-letni nogometaš pa se bo po desetih uspešnih letih v dresu Cityja poslovil kot prost igralec brez odškodnine. Glede na dobre igre in formo bi morda moral Guardiola razmišljati tudi o možnosti, da vsaj del minutaže na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov na stadionu Etihad ponudi Argentincu. City ima prednost s prve tekme v Parizu, ko je premagal PSG (2:1), toda do preboja v finale jih čaka še zelo zahtevna naloga, o tem ni dvoma.

Sergio Agüero
Sergio Agüero FOTO: AP

O napadalcu je z izbranimi besedami spregovoril Guardiola. "Je legenda, najboljši napadalec, kar sem jih imel v tem klubu vsa ta leta. On je nenadomestljiv v glavah naših navijačev, pa tudi pri ljudeh in igralcih, povezanih s klubom," je dejal Katalonec na klopi Cityja.

Statistika Manchester City - PSG

Agüero je pred prihodom na Otok igral v Španiji pri madridskem Atleticu, tudi pri Cityju je poskrbel za lepo količino golov. Z moštvom je štirikrat osvojil naslov angleškega prvaka, en FA pokal in en ligaški pokal, praznih rok, tako kot City, je (zaenkrat) ostal, kar se tiče Lige prvakov.

"Fantastična oseba in človek na mestu. Prepričan sem, da če bo še vedno sam pri sebi tako odločen, bo njegova kariera trajala še nekaj časa. Morda še dve, tri, štiri ali pet let. Imeti posebno kvaliteto, kot jo ima on, je težko najti. Občutek za gol, kvaliteto, res je "nabrušen". Še posebej, če je včasih jezen. Takrat dobi dodatno energijo v nogah in je sposoben odsprintati pet- do desetmetrske razdalje v bližini ali v kazenskem prostoru in "uničiti" enega, dva ali tri nasprotnikove igralce in doseči gol," je za Sky Sports dejal Guardiola.

Argentinec je imel v zadnjem obdobju kopico težav s poškodbami in je v tej sezoni odigral le nekaj tekem v Premier League. Trener verjame, da bi lahko še postavil piko na i, kar se tiče te sezone: "To bi bilo super. Še vedno sem mnenja, da ima precej ciljev, kar se tiče naše ekipe in doseganja golov. Bili smo kar uspešni, vendar smo ga pogrešali v posameznih trenutkih. Ko je prišel sem leta 2011, je bil klub na nekem nivoju, on ga je pomagal dvigniti na višji nivo. Za to so mu hvaležni vsi v klubu in navijači."

Povratni tekmi polfinala LP
Povratni tekmi polfinala LP FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
04. 05. 2021 10.42
-1
Guardiola hinavec
Toldyou
03. 05. 2021 19.09
+2
David Beckham bi moral zacet pobirat vec igralcev iz premier za Miami...Aguero, Cavani, itd...se posebej izkusene obrambne igralce 30 namesto da igrajo v 2 angleski ligi za povprecne place.
oblaktom
03. 05. 2021 19.06
-7
Ja 3,4 leta nazaj...Gardiola nehaj bluzit...
slo_veter
03. 05. 2021 18.36
+10
tip ima vrhunski talent v prvo zadeti žogo in jo poslati direktno pod prečko. Čas bo pokazal,koliko vse je doprinesel ManCity-ju .. in letos mu kar privoščim, da osvojijo še LP.