Nogomet

Guardiola bi še krepil obrambo: Otamendi in denar v zameno za Diasa

Manchester, 26. 09. 2020 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pep Guardiola se je v lanski sezoni očitno naučil, da je treba zamenjati slehernega nosilca igre, ki zapusti klub. V primeru Vincenta Kompanyja tega ni storil, kar je City stalo večjih uspehov. Prav zato je – poletje prepozno, če vprašate navijače meščanov – pred tedni na Etihad že prišel centralni branilec Nathan Ake, ki bi mu kaj lahko sledil še Benficin Ruben Dias.

Ruben Dias ne tekmi Lige prvakov proti Zenitu v lanski sezoni.
Ruben Dias ne tekmi Lige prvakov proti Zenitu v lanski sezoni. FOTO: AP

Portugalski časopis O Jogo poroča, da je Manchester City za Rubena Diasa pripravljen odšteti od 60 do 65 milijonov evrov, poleg tega pa Benfici poslati še izkušenega Nicolasa Otamendija. Argentinec je bil v lanski sezoni v drugem planu, pa čeprav je imel Pep Guardiola največ težav prav na položaju centralnega branilca.

Dias je sicer pri 23 letih eden najbolj zaželenih branilcev na prestopni tržnici ta hip. Gre za 19-kratnega portugalskega reprezentanta, ki že vso kariero nastopa za Benfico. Trenutno je ocenjen na 35 milijonov evrov, a jasno je, da bodo lizbonski orli zanj iztržili veliko več. Zanimivo pa je, da se je Diasa lani povezovalo tudi z rdečim delom Manchestra, kjer so se nato odločili za rekordni nakup Harryja Maguireja

Veliko izbire, a tudi veliko težav s poškodbami
Kot že rečeno, je jasno, zakaj si Guardiola tako želi pripeljati novega branilca, pa čeprav je na Etihad to poletje za 45 milijonov že prišel Nathan Ake. Aymeric Laporte, po mnenju večine najboljši centralni branilec Cityja, ki je bil večji del lanske sezone poškodovan, enako velja tudi za sicer manj zanesljivega Johna Stonesa. Otamendi kljub temu ni dobival redne minutaže, tako da je v osrčju obrambe običajno igral kar vezist Fernandinho.

Poleg tega imajo meščani od centralnih branilcev na voljo še mladega Erica Garcio, ki je pri 19 letih pokazal veliko mero nadarjenosti.  Zanj se je sicer pred časom ogrela Barcelona, a ga pri Cityju, kot vse kaže, ne nameravajo izpustiti iz rok. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
26. 09. 2020 13.50
+2
Pepćek lahko kupi pol aktivnih igralcev in še vedno nebo osvojil nič,ker je enostavno slab trener
Sisli288
26. 09. 2020 13.54
-1
Slab trener ki se poigrava z realom kadar se srecajo
TEDO84bv0MEDO
26. 09. 2020 12.28
+0
Bemti Guardoila, še nisi zbral poguma, da bi šel zmetat stran pol milijarde za Messija? :)
Hej Slovani
26. 09. 2020 13.03
+2