Nogomet

Guardiola pred povratno tekmo pod velikim pritiskom, Nemci optimistični

Manchester, 07. 04. 2021 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko si je Manchester City zagotovil zmago z 2:1 nad dortmundsko Borussio ter pripravil boljše izhodišče pred povratnim obračunom, je bilo veliko govora o mladem angleškem reprezentantu Jude Bellinghamu. Ta je s svojo igro zasenčil norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda, odmevala pa je sporna sodniška odločitev, pri kateri je bil mladi Anglež kaznovan tudi z rumenim kartonom.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    08:34
    Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    10:14
    Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund

Pep Guardiola, strateg, ki se z Manchester Cityjem še ni prebil skozi četrtfinale Lige prvakov, je mnenja, da bo njegov City na povratni tekmi prihodnjo sredo pod večjim pritiskom, kljub prednosti (2:1) s torkovega obračuna. Na prvem četrtfinalnem obračunu se je po izenačenem zadetku Marca Reusa za dortmundsko Borussio morda za trenutek zazdelo, da se nočna mora ponavlja. Za otvoritev prvega polčasa je z zadetkom za domačine poskrbel Kevin De Bruyne, za končno zmago pa Phil Foden.

"Vsi so verjeli, da bomo zmagali, imeli smo neverjetno željo, da bi se to zgodilo. Foden je bil v drugem polčasu prava grožnja, imel je dve, tri priložnosti in na koncu zadel. Tudi na povratni obračun odhajamo z enako željo in enako zavzetostjo, igralce prosim, da zmagajo," je povedal  Guardiola. "Prilagodili se bomo in odigrali dobrih 90 minut, imamo novo priložnost, vse bomo naredili, da se uvrstimo v polfinale," je še dodal. 

Terzić: S tem še nismo opravili

Začasni trener Borussie iz Dortmunda Edin Terzić je Guardiolo opozoril, da izid prve četrtfinalne tekme še zdaleč ni končen. "Pep je imel zame nekaj lepih besed, vendar še nismo končali. Kmalu se spet vidimo," je dejal Terzić. "Pripravljeni bomo dati vse od sebe, da si zagotovimo napredovanje. Tekma je bila dokaj izenačena, nad rezultatom smo razočarani," je še dodal.

Haaland v središču pozornosti, a blestel je Bellingham

Jude Bellingham je drugi najmlajši igralec, ki je začel tekmo četrtfinala Lige prvakov. Kljub temu, da so bile vse oči uprte v norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda, pa je le sedemnajstletni angleški reprezentant pokazal svojo kakovost na igrišču. Njegov tempo in gibanje sta navdušila. Terzič je kasneje priznal, da so bili razočarani nad sodniško odločitvijo, po tem, ko je slednji prejel rumeni karton, njegov zadetek v 37. minuti pa ni bil priznan. "Zame to ni prekršek, morda bi si sodnik lahko pred piskom vzel par sekund, kasneje pa zadeve preveril," je povedal. "To nas je zmotilo, vendar takšna je igra, včasih napake ne delajo igralci. Moramo to sprejeti in nadaljevati boljše,"  je še dodal trener Borussie.

Bellingham je s krvavečim kolenom, ki si ga je pridelal v dvobojih z De Bruynejem priznal, da je bil zanj velik izziv  soočiti se z enim najboljših v evropskem klubskem tekmovanju. Na vprašanja o dosojenem kartonu pa je za BT Sport  dejal: "Vsekakor mislim, da sem žogo pošteno osvojil, povedali so mi le, da sem prejel rumeni karton, in da je prosti strel zanje. Mislim, da bi to morda morali preveriti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov, kjer si bosta obe ekipi skušala zagotoviti napredovanje v polfinale, pa ekipo Guardiole v domačem prvenstvu že v soboto čaka obračun proti Leedsu, Nemci pa se isti dan v gosteh merijo s Stuttgartom. Borussia v tej sezoni v nemški bundesligi ni preveč prepričljiva, tako da je ni med štirimi najboljšimi, saj s 43 točkami zaseda 5. mesto.

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lektor Jure T.
07. 04. 2021 15.04
-5
City ni tak bav bav kot to izgleda v smešni angleški ligi
Od Halerja ati
07. 04. 2021 15.18
+0
Borči normalno da ni. Pa poglej kje je City in kje Liverpool. Upam da Real dobi vsaj enega močnega tekmeca v LP da bomo lahko rekli da so zasluženo osvojili... če seveda bodo
Anticripstoned
07. 04. 2021 17.09
+3
velikivodja45
07. 04. 2021 14.27
+1
Nikjer nj bilo prekrška pošteno osvojena žoga in zadetek. Sodnik je dosodil prosti strel pred preverjanjem vara zato ogled posnetka in razveljava prostega strela ni bila več mogoča.Šejki in denar dosežejo svoje tudi pri sodnikih.Gremo borussija naslednjo tekmo doma po zmago.
samomojemnenje
07. 04. 2021 14.13
+0
Ali se bo Pepu spet maščevalo njegovo eksperimentiranje v izločilnih bojih LP? Lani je igral proti Lyonu z postavo, ki prej ni nikoli igrala v takšnem sestavu. Včeraj pa proti BvB brez napadalcev. Sterling, Kun in Torres so obsedeli na klopi celo tekmo, Jesus pa je vstopil v igro v 59. minuti. Da se mu to ne bo spet maščevalo.
Roglič šampion
08. 04. 2021 09.02
+2
Pep je letos ze nakajkrat uporabil postavo taksno. Pa jim gre res odlicno na vseh frontah.
yanay
07. 04. 2021 13.43
-1
Bellingham je bil prvi na žogi, vratar ga je šele nato brcnil v podplat. Sodnik bi moral to sporno situacijo preveriti na VAR, zakaj je ni, sam nabolj ve.
bruzor
07. 04. 2021 13.47