Nogomet

Guardiola: Če nisem zmožen izpolniti ciljev, si nove pogodbe ne zaslužim

Manchester, 21. 09. 2020 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Cityja Josep "Pep" Guardiola ne skriva želje, da bi tudi po izteku pogodbe (junij 2021) želel nadaljevati delo na klopi sinjemodrih. A le v primeru, da bo izpolnil visoka pričakovanja klubskega vodstva, ki si v modri del Manchestra želi pripeljati lovoriko za najboljše moštvo na stari celini.

Josep Guardiola je pred uvodno tekmo Manchester Cityja v novi sezoni angleške Premier lige podal zanimivo izjavo, s katero je razburkal domišljijo otoške nogometne javnosti.

Strateg sinjemodrih je namreč izjavil, da tudi po izteku pogodbe (junij 2021) želi nadaljevati delo na klopi aktualnega angleškega podprvaka. A le v primeru, da si podaljšanje pogodbe prisluži z dosežki v tekmovalnem obdobju 2020/21. 

Josep Guardiola si želi nadaljevati delo na trenerski klopi Manchester Cityja.
Josep Guardiola si želi nadaljevati delo na trenerski klopi Manchester Cityja. FOTO: Uefa

"Zelo rad delam v tem okolju, zato ne bi imel nič proti podaljšanju obstoječe pogodbe. In to ne za eno ali dve leti, temveč za daljše obdobje," je za britanske medije uvodoma dejal 49-letni katalonski nogometni strokovnjak in nadaljeval: "No, najprej si moram podaljšanje sodelovanja tudi zaslužiti s svojim delom na in ob igrišču. Nihče iz klubskega vodstva mi sicer ni začrtal konkretnih rezultatskih ciljev za novo sezono, toda sam se še kako dobro zavedam visokih (rezultatskih) standardov, ki jih je Manchester City postavil v zadnjem desetletju. Če jih nisem zmožen izpolniti, si nove pogodbe niti ne zaslužim."

Spomnimo: Guardiola je prevzel Manchester City pred dobrimi štirimi leti in s klubom osvojil dva naslova angleškega državnega prvaka. A največja želja vseh, ki se jim po žilah pretaka sinjemodra barva, je, da bi Katalonec s svojimi varovanci na Etihad naposled le prinesel najžlahtnejšo klubsko lovoriko na svetu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stoj?kov
21. 09. 2020 19.25
+4
pep je svojo visokost dokazal proti baletnikom,še enkrat več tudi letos v lp...
slo_veter
21. 09. 2020 15.29
+1
Ja, danes v gosteh proti Wolfom bo sila težko zmagati. Bomo videli ali so še v top junijskem ritmu.