Nogomet

Guardiola: Celotna Anglija se zaveda, kako dober nogometaš je Kane

London, 20. 02. 2022 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Harry Kane je po daljšem obdobju slabših in neučinkovitih iger v derbiju 26. kroga angleške Premier league med "njegovim" Tottenhamom in vodilnim Manchester Cityjem naravnost navdušil in z dvema zadetkoma Spursom prinesel zelo pomembno zmago (2:3) v boju za mesta, ki neposredno vodijo v skupinski del elitne Lige prvakov v naslednji sezoni. Obenem je malce "pomagal" tudi drugouvrščenemu Liverpoolu, ki se je z zmago nad Norwich Cityjem (3:1) in z odigrano tekmo manj meščanom približal na šest točk zaostanka.

Angleški stroj za zadetke je spomnil na dobre stare čase, ko je kontinuirano tresel mreže nasprotnikov. Do obračuna z vodilnim moštvom prvenstva je preživljal zelo zahtevno obdobje neučinkovitosti, ki je vse bolj skrbelo najzvestejše privržence Tottenhama. Moštva, ki je še pred dobrima dvema letoma in pol navdušilo Evropo z uvrstitvijo v finale elitne Lige prvakov, danes pa je daleč od stare slave in se krčevito bori za mesta, ki prinašajo neposredno uvrstitev v skupinski del najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu.

Odločilni zadetek Harryja Kana v drugi minuti sodnikovega dodatka je bil nagrada za vloženi trud in pogumno predstavo Spursov na Etihadu, ki je videl presenetljivo zmago gostov (2:3). S tem uspehom čete italijanskega stratega Antonia Conteja in po rutinirani zmagi redsov na domačem Anfield Roadu proti Norwich Cityju (3:1) se je bitka za naslov angleškega državnega prvaka kar naenkrat 'zakuhala'. Čeprav se je še pred kratkim zdelo, da imajo varovanci Josepa Guardiole malodane neulovljivo prednost pred tekmeci. "To je bila nora tekma z naše strani. Čeprav je dosojena enajstmetrovka za City skorajda strla naša srca, smo očitno zmogli dovolj znanja in poguma, da smo tekmo zaključili v naš prid. Po treh zaporednih in bolečih porazih, s katerimi smo se spravili v zelo nezavidljiv položaj, smo bili pred zelo zahtevno nalogo, kajti premagati tako kakovostnega tekmeca na njegovem igrišču ni mačji kašelj. S to zmago smo se vnovič vrnili 'med žive', kar je najboljša možna popotnica za nadaljevanje sezone. Vem, da bodo zdaj vsi govorili o mojih zadetkih, toda moram izpostaviti igro celotnega moštva, ki je bila na resnično visoki ravni," je po veliki zmagi Tottenhama dejal junak dvoboja na Etihadu.

Harry Kane je odlično igro na derbiju z Manchester Cityjem kronal z dvema zadetkoma. Na koncu so Spursi slavili z 2:3.
Harry Kane je odlično igro na derbiju z Manchester Cityjem kronal z dvema zadetkoma. Na koncu so Spursi slavili z 2:3. FOTO: AP

Guardiola: "Kane je bil izjemen."
Tudi strateg Cityja Josep "Pep" Guardiola, ki ni skrival razočaranja zaradi poraza, se je priklonil predstavi nesojenega člana sinjemodrih.

"Od samega začetka ponavljam, da je sezona zelo dolga in da bo boj za naslov državnega prvaka še kako zapleten in zahteven. Ta tekma je vnovič pokazala, kako težko je osvojiti angleško državno prvenstvo. Ta poraz je prišel v nepravem trenutku, Harry (Kane, op. p.) pa je pokazal, za kako kakovostnega nogometaša gre. Vsi se borimo za nekaj, konkurenca pa je tako ali tako izjemna. In če je kdo pričakoval, da bo City odločil prvenstvo že sredi februarja, se je grdo motil. Celotna Anglija ve, kako dober je Kane, mi pa nismo našli ustreznega odgovora za njegovo igro," je objektivno oceno obračuna podal Guardiola.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HUSO BOSS
20. 02. 2022 17.18
+5
V ANGLEŠKI LIGI LAHKO PEAV VSAK PRENAGA VSAKOGAR.. ENA IZMED BOLJ GLEDLJIVIH LIG NASPLOH
JOSEPH HAYDN
20. 02. 2022 16.34
-3
Ena dobra tekma po 100 letih, Kane je kvečjemu najbolj precenjen nogometaš na Otoku
Škrnicl
20. 02. 2022 19.23
Hehehe dobra...kdo je dobil zlato v curlingu?
KR EN TAPRAVI
20. 02. 2022 16.29
-2
Lepo vas prosim kako dober je, proti Muri je bil videti nebogljen razen tistega gola, ki se mu je posrečil zaradi redke napake v obrambi. Če bo kdaj hotel kaj osvojiti bom moral iz Spursov, ker se jih očitno drži neko prekletstvo.