Nogomet

'City je odigral najslabšo tekmo, odkar je na klopi Guardiola'

Manchester, 12. 01. 2023 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški nogometni prvak Manchester City je že v četrtfinalu končal nastope v ligaškem pokalu. Z 2:0 ga je izločil Southampton, najslabša ekipa prvenstva Premier League to sezono. Nogometaši Cityja niso imeli niti enega strela na okvir vrat tekmeca. Strateg sinjemodrih Pep Guardiola je priznal, da je njegova ekipa delovala, kot da ne želi zmagati. "Zasluženo smo izpadli, nikakor si nismo zaslužili napredovanja. V polfinale gre boljša ekipa," se je pridušal Katalonec.

Pep Guardiola in Jack Grealish
Pep Guardiola in Jack Grealish FOTO: AP

Manchester City je sicer nastopil brez več zvezdnikov v začetni enajsterici. Erling Haaland in Kevin De Bruyne, ki sta sprva počivala, sta zaigrala šele po polčasu, a nista več zmogla pripraviti preobrata. Pred Southamptonom sta se v polfinale ligaškega pokala že uvrstila Manchester United in Newcastle. Nottingham Forest je prav tako že napredoval med zadnje štiri ekipe. Lanski branilec naslova Liverpool je izpadel v prejšnjem krogu, ko ga je prav Manchester City ugnal s 3:2.

Guardiola je specialist za pokalna tekmovanja
Stratega sinjemodrih Pepa Guardiole se drži sloves trenerja specialista za pokalna tekmovanja. "V petnajstih letih trenerske kariere se je dokazal kot specialist za izločilne boje oziroma pokalna tekmovanja," so opazili otoški mediji in v isti sapi poudarili, da pa tokrat sinjemodri niso bili na nivoju kluba in je izpad proti Southamptonu več kot zaslužen. City niti enkrat ni sprožil v okvir vrat. "Barcelono in Bayern je popeljal do dveh pokalnih lovorik, v šestih letih in pol delovanja v Manchester Cityju je osvojil FA pokal in kar štiri ligaške pokale," so opazili Otočani in dodali, da je Guardiola prvič v karieri izpadel (že) v četrtfinalu domačega pokala in je šele drugič izgubil v tekmovanju, v katerem je bil doslej "nedotakljiv". "Pred tem je izgubil le še davnega leta 2016, ko je v četrtem krogu izpadel proti Manchester Unitedu. Tokrat Pepu in druščini ne gre v prid podatek, da je izpadel proti zadnji ekipi prvenstva, ki je izgubila zadnje štiri ligaške dvoboje." 

Še posebej kritičen do predstave Cityja proti Southamptonu je bil nekdanji reprezentant Jamie Redknapp, priznani komentator Sky Sportsa. "City je odigral najslabši polčas, odkar je na klopi Guardiola. Tudi drugi del ni bil kaj prida boljši." Da je bila to slaba izvedba (oslabljene) ekipe Cityja, je podčrtal tudi sam Pep Guardiola. "Napredovalo je boljše moštvo. Domači so zaslužili zmago, saj smo mi naredili veliko premalo za uspeh. Deloval je, kot da ne želimo napredovati," je priznal 52-letni strokovnjak. "Zdelo se je, kot da čakamo, da se bodo nekatere stvari zgodile same od sebe. In ja, bila je to ena najslabših predstav mojih fantov v zadnjem obdobju." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
12. 01. 2023 14.19
+0
To je popolnoma namerno, nihce noce igrati v tem pokalu....pa se malo na stavah poberes :)
kritika1
12. 01. 2023 15.06
-1
Kdo bibil tako nor, da bi najboljše igralce ćrtvoval v tem tekmovanju, ko jih čez dober mesec čakajo povratni tekmi v LP?
TvojPrijatelj
12. 01. 2023 14.05
-4
City ima na svoji naslednji tekmi veliko možnost da zrušijo po knjigi Guinness-ovih rekordov, najvišjo nogometno zmago v zgodovini človeštva. Glede na sobotnega nasprotnika ima City možnost za nov rekord. Glede na Google je najvišja zmaga kluba AS Adema proti Stade Olympique l'Emyrne iz leta 2002 in sicer 149:0. Po kakovosti proti nasprotniku je ta rekord zaradi Cityja ogrožen.