Nogomet

Guardiola: David Silva je eden najboljših

Bournemouth, 26. 08. 2019 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg Manchester Cityja Pep Guardiola je bil po nedeljski zmagi proti Bournemouthu pričakovano prešerne volje. Posebej je bil zadovoljen s predstavo Davida Silve, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih. Po besedah 48-letnega trenerja je Silva eden najboljših vezistov v zgodovini.

David Silva in Pep Guardiola.
David Silva in Pep Guardiola. FOTO: AP

David Silva je na svoji jubilejni 400. tekmi v dresu Manchester Cityja še enkrat več pokazal, zakaj ga mnogi prištevajo med najboljše veziste na svetu. Sodeloval je pri vseh treh zadetkih svoje ekipe, poleg tega pa je veliko prispeval tudi v obrambi, kar je po srečanju posebej poudaril tudi Pep Guardiola: "Odigral je fantastično tekmo. Ne samo v napadu, garal je tudi v obrambi. Morda statistika tega ne opazi, a to so detajli, ki odločajo tekme na tem nivoju. Čeprav gre za enega najboljših vezistov v zgodovini, svoje vselej prispeva tudi v obrambi."

Najboljši v zadnji podaji in med linijama
"Kaj sploh še dodati po takšni predstavi," je bil po zmagi 3:1 izjemno vesel Guardiola. Sergio Aguero je sicer dodal dva zadetka, a je Španec tokrat govoril bolj ali manj o zgolj enem nogometašu – Davidu Silvi: "Ko je obramba tako strnjena, je izjemno zahtevno igrati. Težko si je priigrati priložnosti, ravno v tem pa je Silva najboljši. Ima neverjetno zadnjo podajo in  vrhunsko gibanje med linijama. Prazen prostor izkorišča bolje kot kdorkoli drug. V tem mu enostavno ni para."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Je pa nekdanji strateg Barcelona odgovarjal tudi na vprašanje, ali je po njegovem mnenju najboljši trener v zgodovini nogometa. "Zagotovo ne. Johan Cruyff je spremenil Ajax in Barcelono. Siru Alexu Fergusonu je to uspelo pri Manchester Unitedu. Nato je tu tudi Jose Mourinho," je povedal Guardiola, ki je v svoji karieri osvojil praktično vse, kar se osvojiti da.

Bournemouth 1:3 Manchester City

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.