Nogomet

Guardiola hvaležen predsedniku, a zaskrbljen zaradi Gündogana

Manchester, 19. 05. 2021 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City je v torek proti Brightonu izgubil z 2:3, potem ko je na začetku drugega polčasa že vodil z dvema zadetkoma prednosti. A Pep Guardiola si s porazom ne bo belil glave, saj je naslov v Premier League že v njegovih rokah, veliko več težav pa mu povzroča poškodba Ilkaya Gündogana, ki je igro zapustil v 56. minuti. Po tekmi se je španski strateg zahvalil tudi lastniku kluba šejku Mansurju, ki bo vsem navijačem plačal potovanje in vstopnico za finale Ligo prvakov.

Pep Guardiola ima priložnost, da Ligo prvakov po Barceloni osvoji še z Manchester Cityjem.
Pep Guardiola ima priložnost, da Ligo prvakov po Barceloni osvoji še z Manchester Cityjem. FOTO: AP

Ilkay Gündogan se je na gostovanju pri Brightonu med strelci znašel že v drugi minuti, ko je po sijajni podaji Riyada Mahreza zadel z glavo. V nadaljevanju pa je utrpel nekaj grobih startov, med katerimi velja izpostaviti predvsem prekršek Iranca Alireze Jahanbakhsha, ki jo je odnesel le z rumenim opozorilom. Kaj kmalu po začetku drugega polčasa pa šepajoči Nemec ni mogel nadaljevati, tako da ga je v 56. minuti nadomestil izkušeni Fernandinho

"V sredo bomo njegovo stanje še enkrat preverili. Zdravniki pa so za zdaj dokaj optimistični. Težava je bila, ker je utrpel toliko udarcev, kar ga je oviralo pri teku. Nisem želel tvegati, zato sem ga zamenjal," je po tekmi pojasnil Pep Guardiola. Gündogan naj bi imel težave s kolenom, a njegov nastop na finalu Lige prvakov proti Chelseaju 29. maja, kot poročajo angleški mediji, za zdaj še ni pod vprašajem.

Guardiola kljub porazu svojega moštva ni bil pretirano razočaran, sploh zato, ker je bil že v deseti minuti izključen Joao Cancelo, tako da je City skoraj vso tekmo igral z igralcem manj. "Prvaki smo. Čez nekaj dni bomo dvignili lovoriko in se začeli pripravljati na Ligo prvakov. Zaskrbljen sem, ker nas v finalu čaka izjemen tekmec, in ne, ker smo tokrat izgubili. Težko je 80 minut igrati 10 na 11, a v tem času sem videl nekaj neverjetnih stvari," je dodal španski strateg. 

Že pred tekmo na južni angleški obali je navijače meščanov razveselil lastnik kluba šejk Mansur, ki je naznanil, da bo kril stroške vsem, ki bodo potovali na finale v Porto. "Čestitati mu moram za to prvovrstno gesto. Da se je odločil za kaj takega, je izjemno. Zahvaljujem se mu v imenu trenerskega štaba, igralcev in navijačev," je bil hvaležen Guardiola. Na stadionu Dragao v Portu bo sicer lahko po šest tisoč navijačev z obeh strani. 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
19. 05. 2021 14.22
+2
Lepa gesta , samo zavedati se je treba , da je to tako kot bi psu od zvrhano polne mize vrgel kos pečenke , ki jo itak tisi , ki sedi za mizo ne bi mogel pojesti. Drugače povedano , za navijače super za svetovni dobrobit je pa to strel v prazno.
HALAcR7
19. 05. 2021 13.00
-12
Tako in tako jih nebo veliko (navijačev)nevem kdo sploh navija za pepćka,,,najslabši in največji hinavec vseh časov
Cojones
19. 05. 2021 13.13
+6
Še Pep ne razmišlja tolko o Pepu, kot o Pepu razmišljaš ti
Sisli288
19. 05. 2021 13.52
+4
Halar a si zafurstriran ker se pep vedno poigra z realom?