Liga prvakov

Guardiola: Jesus je bil ključ do uspeha, tokrat zasluženo napredujemo

Manchester, 08. 08. 2020 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg Manchester Cityja Josep 'Pep' Guardiola, ki mu je v neposrednem dvoboju uspelo ugnati v kozji rog trenerskega kolega na klopi madridskega Reala Zinedina Zidana, je po preboju v četrtfinale elitne Lige prvakov izpostavil "izrazit moštveni duh" in vlogo Gabriela Jesusa, ki je po besedah 49-letnega Katalonca odigral ključno vlogo pri uspehu.

"Po navadi Real s svojimi bogatimi izkušnjami takšne tekme zmaguje. Tokrat smo se mu po robu postavili z uspešno igro na sredini igrišča in na bočnih položajih, kjer smo pretekli njihove bočne branilce. Obenem pa ti nogomet včasih ponudi tudi kakšno napako ali dve nasprotnika, ki jo na takšni ravni tekmovanja preprosto moraš izkoristiti. Moji igralci so bili v teh trenutkih dovolj zbrani, kar nam je v obeh primerih prineslo rezultatsko prednost in posledično večjo mirnost v nadaljevanju tekme. Če potegnem črto, menim, da smo si napredovanje v četrtfinale nedvomno zaslužili," je bil zmage svojega moštva na povratnem obračunu osmine finala Lige prvakov proti Madridčanom vesel trener Manchester Cityja Josep Guardiola, ki je v nadaljevanju izpostavil nekaj ključnih dejavnikov za uspeh.

Moštveni pristop in Gabriel Jesus
"V pripravi na povratno tekmo nam je v prvi vrsti zelo veliko pomenila zmaga na prvem srečanju v Madridu. Takrat smo spoznali Realove pomanjkljivosti, predvsem v obrambi, kjer znajo pustiti dovolj prostora med linijami. Vedeli smo, da so odlična ekipa, polna izkušenih posameznikov, ki so v zadnjih letih osvojili veliko lovorik. Toda tudi oni so imeli natrpan urnik z nastopi v španskem državnem prvenstvu, mi pa imamo strašanski motiv, da osvojimo Ligo prvakov. Fantje so doumeli, da le z moštvenim pristopom lahko dosežemo največje stvari. Bili so sijajni, vrhunski, morda najpomembnejšo vlogo na obeh tekmah pa je odigral Gabriel Jesus. Bil je motor naše igre, tudi Kevin De Bruyne je bil na ustrezni ravni, ter vsi ostali, ki so prispevali pomemben delež k skupni zmagi," je varovance za odlično igro na obeh tekmah pohvalil nekdanji strateg Barcelone in münchenskega Bayerna.

Gabriel Jesus je bil po besedah trenerja Josepa Guardiole morda ključni mož ob zmagi Manchester Cityja nad madridskim Realom.
Gabriel Jesus je bil po besedah trenerja Josepa Guardiole morda ključni mož ob zmagi Manchester Cityja nad madridskim Realom. FOTO: AP

Z mislimi (že) pri Lyonu
Guardiola ničesar ne prepušča naključju in je z mislimi že pri naslednjem tekmecu.

"Kdor meni, da nam bo v četrtfinalu proti Lyonu kaj lažje, se močno moti. Zmaga nad Juventusom s Cristianom Ronaldom je velika stvar, zato nas čaka zelo zahtevna preizkušnja. Na eni tekmi se lahko zgodi čisto vse, to nam je kristalno jasno, a naš cilj je znan: želimo iti do konca. Upam, da nam bo tokrat uspelo," je zaključil "Pep" Guardiola.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frel
09. 08. 2020 10.42
-1
s sodniki je vse lažje ane? na prvi tekmi čista kraja (neobstoječ penal, neobstoječ rdeči karton), na povratni čisti prekršek v napadu pri prvem golu pa nepiskan penal za Real. toliko o premoči Citiya. ne rečem, Real si ni zaslužil napredovanja, je City pokazal več, ampak kaj ko so sodniki sodili na obeh tekmah v veliko škodo Reala. in kaj je Pep pokazal pri Citiyu? vsaj v Evropi? Že pri barci bi brez pomoči sodnikov osvojil eno ligo prvakov, pri Bayernu se je res izkazal v tako težki bundesligi, ok pri Citiyu je nekaj pokazal, ampak v Evropi je pa tema. tako da ni City tako dober kot so sodniki sodili njim v korist ter real slabo igral. Verjamem, da bi Zidane z Ronaldom gladko premagal City, pač to so dejstva.
000006900000000000
09. 08. 2020 10.50
+1
Kollerik
08. 08. 2020 18.25
+7
Pepp, vrni se nazaj v svojo Barco..
resnicaosvobaja
08. 08. 2020 18.04
+7
Če zbrišemo vse Varanove napake , bi Real samo izpadel...
Roglič šampion
09. 08. 2020 10.15
+3
pomojem tudi brez teh napak bi city sel naprej...bili so boljsi v vseh segmentih igre
Konan
08. 08. 2020 17.58
+6
Brgolino
08. 08. 2020 16.17
+16
Pep je zakon...kamorn pride igrajo po njegovem sistemu in ce city osvoji se ligo prvakov bo velikim zaprl usta...igra citija me je vceraj spomnila na zlate barcine case,ko smo gledali mocno sredino in utekanja v kazenski prostor,igro po sirini itd.
Adminkissmyass
08. 08. 2020 14.57
-1
Verjetno je mislil Varane!?!?
Misty2
08. 08. 2020 15.28
+8