Nogomet

Guardiola: Kaj ste pričakovali? Da se bomo samo prikazali in zabili pet zadetkov?

Ljubljana, 23. 02. 2023 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po neodločenem izidu na prvi tekmi osmine finala elitne Lige prvakov med Leipzigom in Manchester Cityjem (1:1) sta si bila oba stratega – Marco Rose in Josep Guardiola – bolj ali manj enotna, da smo spremljali dva različna polčasa. V prvem so prevladovali gosti z Otoka, v nadaljevanju obračuna pa je bil nekoliko boljši nemški predstavnik, ki ima pred povratnim dvobojem več kot aktiven rezultat.

Več videovsebin
  • Zadetek Joška Gvardiola za izenačenje proti Cityju
    01:05
    Zadetek Joška Gvardiola za izenačenje proti Cityju
  • Zadetek Riyada Mahreza za vodstvo Angležev
    00:56
    Zadetek Riyada Mahreza za vodstvo Angležev

Manchester City bi lahko že v prvem delu igre prvega dvoboja osmine finala proti Leipzigu zapečatil usodo nemškega prvoligaša, a je bila velika premoč v posesti žoge zgolj slaba tolažba za zasedbo Josepa "Pepa" Guardiole, ki bo tako na povratnem obračunu morala pokazati bistveno več v zaključkih napada.

"Po zelo dobrem prvem polčasu z naše strani so se v nadaljevanju tekme prebudili tudi nogometaši Leipziga, ki so nas v določenih trenutkih močno stisnili pred naš kazenski prostor. Posledično smo imeli kar nekaj težav pri organizaciji igre, po njihovem zadetku in izenačenju izida smo znova strnili vrste in odigrali dobrih zadnjih 15 do 20 minut. Imeli smo svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili, zato se bo vse skupaj odločalo na našem igrišču v Manchestru," je po lepi nogometni predstavi uvodoma dejal strateg meščanov in nadaljeval v nekoliko ostrejšem tonu:

Nogometaši Leipziga (v svetlejših dresih) so se izkazali za zelo neugodnega tekmeca in imajo pred povratnim obračunom z Manchester Cityjem realne možnosti za velik podvig.
Nogometaši Leipziga (v svetlejših dresih) so se izkazali za zelo neugodnega tekmeca in imajo pred povratnim obračunom z Manchester Cityjem realne možnosti za velik podvig. FOTO: AP

"Kaj ste pričakovali? Da se bomo samo prikazali na igrišču in nasprotniku nasuli pet zadetkov? Lepo vas prosim, to je najvišja raven klubskega nogometa na svetu. Koliko tekem Leipziga pred tem ste si ogledali? Vsi pričakujete od mojega moštva, da bo premagovalo tekmece z visoko razliko. To preprosto ni realno. Gre za tekmovanje, v katerem je samo v skupinskem delu izpadlo nekaj izjemnih moštev. Mi smo dobro moštvo, ki dela dobre stvari, a nekaj se vpraša tudi nasprotnika. Verjamem, da si lahko na povratni tekmi zagotovimo napredovanje v četrtfinale."

Rose: Igralcem sem ob polčasu dejal, da morajo začeti igrati pravi nogomet

Guardiolov trenerski kolega na drugi strani, Marco Rose, je objektivno strnil vtise po prvi polovici obračuna s favoriziranim tekmecem in poudaril, da s podobno igro kot v drugem polčasu, ko je bil Leipzig v nadrejenem položaju, njegova zasedba lahko preseneti Manchester City tudi na njegovem Etihadu.

Jack Grealish ni imel ravno svojega dne v prvem obračunu osmine finala elitne Lige prvakov proti Leipzigu.
Jack Grealish ni imel ravno svojega dne v prvem obračunu osmine finala elitne Lige prvakov proti Leipzigu. FOTO:

"Igralci so se prepričali, da se lahko kosajo z vsakim tekmecem. Spremljali smo dva diametralno različna polčasa, v prvem smo imeli zgolj 26 odstotkov časa žogo v svoji posesti, kar je občutno premalo za takšno raven tekmovanja in proti tako kakovostnemu tekmecu, kot je City. Drugi polčas pa je bil drugačna zgodba. Umirili smo se in začeli igrati pravi nogomet, kar je bil moj napotek nogometašem ob polčasu. Bili smo boljša ekipa, imeli smo boljšo posest žoge in igrali natanko tako, kot smo si zamislili," je sprva povedal Rose in dodal: "Dokazali smo, da smo zmožni marsičesa. Prvi polčas je bil torej za čimprejšnjo pozabo, če pa želimo razmišljati o večjih stvareh, moramo ponoviti igro iz drugega polčasa. V nasprotnem nam bo trda predla."

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
24. 02. 2023 08.09
+1
To pošiljanje žoge levo desno naprej nazaj je za tebe lep nogomet 265004
Kollerik
23. 02. 2023 18.03
+2
Sramota od ige pri MC. Sicer imajo še eno tekmo.
265004
23. 02. 2023 15.58
-1
Pep se je s Halandom ujel v isto zanko kot Real z Ronaldom...Torej vse žoge na mene pol bom pa že nekaj brcnil noter...Če pa nikakor ne bo šlo so pa še sodniki zadaj....City je bil prej veliko bolj nepredvidljiv,vsak je lahko dal gol,sedaj pa igrajo za Halanda..Še vedno pa poleg Barce in Uniteda igrajo najlepši nogomet...Nič čudnega vsi izhajajo iz Barcine filozofije nogometa...
zapiramvamusta
23. 02. 2023 16.20
+2
S tem da Real je z Ronaldom osvojil kar štiri lige prvakov.Torej ta zanka je bila "jackpot" za Real se ti ne zdi? Pep pa ima trenutno bolj zanko "okoli vratu"
Trend01
23. 02. 2023 16.41
+2
Sem pa mislil, da iz Ajaxove filozofije nogometa.
kritika1
23. 02. 2023 14.15
+2
Hvala igralcem Leipziga, vsaj oni so igrali nogomet, gostje pa so igrali nekaj kar ni bilo podobno nogometu. Ubijanje privlačnosti in v tem je Pep mojster, če kdo, zna on ubiti igro in to mu je včeraj uspelo 100%. Liverpool je izgubil doma a navijači so mu ploskali, ker so igrali nogomet, nekaj kar bi gledal vska dan. Ja naredili so nekaj kardinalnih napak ampak igrali so nogomet. Pep ima taktiko, ki je ne razume nihče, verjetno tudi sam ne. Vzraja na nekem principu igre pa čeprav se z vesolja vidi, da ne gre ampak to je PEP. In prav vesel bom če izpadejo že v tem krogu, ker to res ni gledljivo. In tisto, kar je najbolj bizarno, da je spet improviziral z neko novo postavitvijo s katero je presenetil samo sebe, nasprotnika niti najmanj.
zmerni pesimist
23. 02. 2023 13.52
+2
Glede na kader bi moralo biti
cripstoned
23. 02. 2023 13.06
+0
Ne vem zakaj šejki vztrajajo pri pepu... Zapravljajo se milijarde za pepovo vizijo povrnejo pa ko je najbolj potrebno... Tole vceraj je definitivno veliko razočaranje za city glede na imena in vložek v primerjavi z nečim...sicer pa je pep blefer in nič drugega... Za njega so carlo, zidane, mou izmislili nogomet..
Sky85
23. 02. 2023 15.34
+0
Vsak dan piseš kako smo vsi hejtrji,a preberem tvoje nebuloze,ki so polne sovrastva in negative vse kar je povezano z barcelono.da obstaja tak clovek k ti,se res vprašaš,kaj so delali s tabo k si bil mlajsi oz vrejtn se vedno počnejo...poglej se v ogledalo in se mal vprasi po zdravju
Kollerik
23. 02. 2023 18.02
poper00
23. 02. 2023 12.41
-3
Kako to ,da ima Leipzig več kot aktiven rezultat pred povratno tekmo ,če pa je bilo 1:1 na njihovem igrišču.Novinar temu smo rekli rumeni tisk.
STDB
23. 02. 2023 19.00
Kaj pa je 'več kot aktiven rezultat'? Jaz sem do sedaj mislil, da aktiven rezultat pomeni, da ni še nič odločeno in da imaš realne možnosti za zmago. A potem 'več kot aktiven' pomeni, da je praktično že odločeno v tvojo korist? Pri 1:1 ?
brodarko
23. 02. 2023 12.29
-1
Na dresu Orbana je z apostrofom označeno, da se priimek nogometaša naglašuje na "a", vendar komentator Lukač vseskozi priimek izgovarja po svoje.
ledr
23. 02. 2023 11.43
+6
City v glavnem letos niti približno ni tako prepričljiv kot prejšnja leta. Ni več tiste njihove izjemno tehnične in učinkovite igre. Zdaj pa ali je problem v trenerju in njegovih zahtevah ali iztrošenosti igralcev ali v taktiki zaradi prilagajanja igre Halandu?
HUSO BOSS
23. 02. 2023 10.54
+1
NA POVRATNI JIH ZNA BIT 5😂🤣
Thor
23. 02. 2023 11.30
+5
zmerni pesimist
23. 02. 2023 10.49
+3
Ni vse koliko je kdo vreden ostalo je v pristopu in trenerju
borjac
23. 02. 2023 10.29
+1
Ubogi Gauardiola , kaj mu primanjkuje igralcev ?? trener ki ima na spisku 10 igralcev vrednih čez 100 milijonov , 10 vrednih čez 50 milijonov, in 20 vrednih čez 20 milijonov, klefedra neumnosti, v 90 minutah ni zamenjal niti enega igralca, mesec dni nazaj je Guardiola izjavil, da je on nogometni genij, vsi vemo da je med genijem in bedakom zelo tanka črta, kot je videti jo je Guardiola že prestopil.
Trend01
23. 02. 2023 11.04
+2
No, pretitiravati pa res ni treba. City naj bi bil vreden 1,05B evrov, Leipiz pa 493,3M evrov. Torej več kot 2x več so vredni. Je pa dejstvo, da se je, do še pred kratkim, Pep lahko privoščiš skoraj vsakega nogometaša na svetu. OK, so izjeme, kot so igralci iz Bayerna, Barcelona, Reala. Vse ostalo ni bilo problema. Morda Uniteda. Še. Logično. Vse več lastnikov PL klubov (ne morem napisati angleških ;-) ), sploh novodobnih, je skočilo zraven. Npr. Chelsea, Newcastle, United, Arsenal v Angliji. Ti so najbolj potrošni v zadnjih dveh sezonah. Liverpool in City sta se strašno umaknila iz tistih let, ko so noro zapravljali. Zato tudi City ni več tako samozavesten. A še vedno med Top5 v Evropi. Morda Guardiola ne kupuje, ker že razmišlja o novem klubu in ne bi rad igralce pred tem v City potegnil. Ala Ferguson, ki je do konca iztrošil svoje igralce in se nato umaknil?
Trend01
23. 02. 2023 11.58
+3
Angleška stroka in tudi preostali trenerji v Evropi, ga še vedno čislajo. Njihovi prehodi igre so še vedno med najhitrejšimi. Heba je v tem, da so prehode iz obrambe v napad, začeli uporabljati tudi drugi. Zato tudi težje razvijajo igro kot tako. A so med hitrejšimi. So pa zanesljivo preveč odvisni od Hålanda. Pa De Bruyne je nekako "poniknil" letos. On je bil No. 1 ekipe. Tako, da prehodi iz obrambe so. Sredina škripa in išče Hålanda. In to je to. Ekipo bi bilo treba osvežiti. Ali z novimi ali z revitalizacijo obstoječih. Štima?
kritika1
23. 02. 2023 14.18
+1
Niste odgovorili in niste demantirali dejstva, da ni sestavil ekipe, ki bi bila sposobna igrati nogomet, ja nogomet, kjer padajo goli, kjer se dogaja. Tole kar smo gledali včeraj je ne gledljivo, oprostite je antireklama za nogomet. Samo domačinom se moramo zahvaliti, da smo videli vsaj neaj nogometa in to, ko so oni igrali! Pep kot pogostokrat je tudi tokrat s taktiko presenetil samo sebe in svoje igralce, žal.
Thor
23. 02. 2023 10.08
+3
"Kaj ste pričakovali? Da se bomo samo prikazali na igrišču in nasprotniku nasuli pet zadetkov?-- pet golov ? to je nemogoče to lahko stori samo REAL .....
Franci123
23. 02. 2023 10.21
+4
Proti Liverpoolu brez obrambe lahko ja.. malo resnosti no
23. 02. 2023 10.23
+1
Brez obrambe? A mogoče ni bilo igralcev na obrambnih položajih? Pa me ne zanima kdo je bil ker sem gledal tekmo... Ampak enostavno Real je po izidu 2-0 za Liverpool dal prestave višje in nadigral Liverpool😀
igyyp
23. 02. 2023 11.10
+5
Franci123: a kar brez obrambe so igral. Van Dijg, Nunes, kdo še. Daj ne bluzi, Real jih je skantal, pa še več bi jih lahko.
Trend01
23. 02. 2023 12.00
+5
@Franci123 - a si ni Klopp zaželel odprte igre? "The Liverpool way of football"
kritika1
23. 02. 2023 14.22
+3
100% drži. Real je demonstriral nogomet, ki je gledljiv, demonstriral je nekaj kar človek lahko gleda vsak dan. Itak, da so domačini naredili veliko hudih napak ampak to še ne pomeni veliko, če teh napak ne znaš izkoristiti in Real jih je. Že lansko leto je presenetil ves svet, s tako fanatično igro, kot jih ne vidiš velikokrat. Tudi tokrat je po zaostanku samo dodal plin in šel v popolno ofenzivo in rezultat ni izostal. Tudi domačini so igrali, in kapo dl obema ekipama. Liverpool kljub porazu ostaja ekipa, ki je gledljiva igra nogomet, šah pa je preprustila šahistom!
zmerni pesimist
23. 02. 2023 09.28
+5
Pepe z takšnim kadrom kot ga imaš sem res pričakoval več ali je problem v trenerju
Trend01
23. 02. 2023 11.19
+6
Ja, kako pa naj ubožec, ki je v zadnjih dveh sezonah kupil "le" za 462,8M evrov igralcev in jih celo v vrednosti 320,0M prodal!?! Je gazda malo na zavoro stisnil ali se Pep pripravlja na drugo ekipo, ki jo bo vodil? Dvomim, če bo tu še po tej sezoni. Arsenal se mu ne "uklanja", drugi so relativno blizu. LP je nepredvidljiva in Cityu LP beži in beži...