Nogomet

Guardiola na vsa usta hvali Liverpool, a ne namerava vreči puške v koruzo

Manchester, 21. 01. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni angleški prvak Manchester City ima tudi v tej sezoni odlično priložnost, da poseže po lovoriki Premier League, a na poti mu stoji visoka ovira, imenovana Liverpool. Tudi Pep Guardiola priznava, da so redsi v tej sezoni boljši od sinjemodrih, a to kluba z Etihada ne bo ustavilo v bitki za naslov prvaka.

Nogometaši Liverpoola so v zadnjem krogu angleškega prvenstva šele po preobratu, v velikih mukah, iztržili nove tri točke (4 : 3). Crystal Palace se je v tej sezoni že večkrat izkazal za nepredvidljivega nasprotnika, tako je na Etihadu opravil tudi z aktualnim prvakom Manchester Cityjem (2 : 3). Prav poraz s četo Roya Hodgsona je sinjemodre stal dragocenih točk v boju za naslov angleškega prvaka.

"Kadar ekipa vknjiži toliko zmag, na ta način, to ni zato, ker bi imela srečo," je prepričan Guardiola.
"Kadar ekipa vknjiži toliko zmag, na ta način, to ni zato, ker bi imela srečo," je prepričan Guardiola. FOTO: AP
Varovanci Pepa Guardiole tudi po zmagi proti Huddersfieldu za vodilnim Liverpoolom zaostajajo štiri točke, nekdanji trener Barcelone pa ob tem ne skopari s komplimenti na račun redsov. "Še naprej jim moramo dihati za ovratnik, tako bodo vedeli, da smo še vedno v igri. To je vse, kar lahko storiš, če si na drugem mestu," je opozoril Katalonec in ob tej priložnosti spomnil na preteklo sezono, po koncu katere so se nogometaši Cityja zavihteli na angleški vrh. "Ne bom rekel, da je ta sezona boljša kot prejšnja. Vsekakor gre za drugačen izziv, česar se dobro zavedamo. Že vse od začetka govorimo, da nikakor ne pričakujemo 18 zmag v nizu. Kaj šele, da bi si priigrali deset, enajst točk prednosti pred nasprotniki."

"Nemogoče je zanikati. Obstaja ekipa v angleškem prvenstvu, ki je bila do zdaj boljša od nas," je priznal Guardiola, ki je sicer Liverpoolu na začetku leta zadal prvi poraz v sezoni. Redsi v prvem delu prvenstvene sezone niso vknjižili niti enega samega poraza, s tem pa so spisali nov klubski rekord. V pogovoru za Sky Sports je Guardiola poudaril, da niz zmag vsekakor ni posledica srečnega naključja: "Kadar ekipa vknjiži toliko zmag, na ta način, to ni zato, ker bi imeli srečo. Pred nami je še veliko tekem. Vse, kar lahko rečem Liverpoolu, glede na vse, kar je do zdaj naredil, je le: Kapo dol."

Proti Crystal Palace je Salah vknjižil že svoj 50. gol v Premier League, za ta mejnik pa je potreboval vsega 72 tekem.
Proti Crystal Palace je Salah vknjižil že svoj 50. gol v Premier League, za ta mejnik pa je potreboval vsega 72 tekem. FOTO: AP

Redsi poskrbeli za svetlo prihodnost

Čeprav Jürgen Klopp v zimskem prestopnem roku ni aktiven, so na Anfieldu v preteklih dneh poskrbeli za nekaj pomembnih potez. Tako Trent Alexander-Arnold kot Andy Robertson sta podpisala dolgoročni pogodbi in s tem sledila zgledu Mohameda Salaha, Roberta Firminha, Sadia Maneja in Joeja Gomeza, ki so v zadnjih mesecih obljubili dolgoročno zvestobo klubu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.