Nogomet

Guardiola: Ne morem obljubiti naslova, a sem prepričan, da bo prvenstvo bolj izenačeno, kot je bilo zadnje

Manchester, 11. 09. 2020 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedem tednov potem, ko je kapetan Liverpoola Jordan Henderson dvignil pokal za zmago v lani zaradi epidemije in prekinitve enem od najbolj nenavadnih prvenstev v zgodovini, dvajset angleških klubov v soboto spet začenja boj za prvenstvene točke. Vse tekme v Premier League bodo vsaj do konca oktobra potekale brez značilnega petja navijačev, saj morajo v tem času zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa tribune ostati prazne.

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP

Liverpool, ki je lani povsem ponižal konkurenco, predvsem do marčevske prekinitve, bo spet eden izmed glavnih favoritov, čeprav večjih okrepitev (še) ni pripeljal, njegovi glavni konkurenti pa naj bi bili tako kot lani Manchester City, Manchester United in Chelsea, morda tudi Arsenal. 

Liverpool je naslov osvojil z impresivno prednostjo, pred prvim zasledovalcem Cityjem je imel 18 točk prednosti, na 38 tekmah je zabeležil kar 32 zmag. Letos je zaenkrat v klub pripeljal le enega novinca, to je levi bočni branilec, Grk Kostas Tsimikas.

Kluba iz Manchestra sta le nekoliko dopolnila že tako dobri ekipi, Chelsea pa se je lotil popolne prenove, Frank Lampard je za novince zapravil približno 230 milijonov evrov. "Zapravljanje ni nobeno zagotovilo za uspeh. Mi večjih potreb nismo imeli, prepričani smo, da lahko tudi z obstoječim moštvom krojimo vrh. Imamo spoštovanja vredne tekmece, ki pa bodo imeli zaradi številnih novincev na začetku težave z uigranostjo, tu mislim predvsem na Chelsea. Mi se tako kot oni nočemo in niti ne moremo obnašati," se z dogodki v prestopnem roku ne obremenjuje trener Liverpoola Jürgen Klopp, zagotovo najbolj zaslužen človek za to, da je klub iz mesta Beatlesov v lanski sezoni po 30 letih spet osvojil domači naslov, prvi od ustanovitve Premier League pred 28 leti. In to z impresivno prednostjo, pred prvim zasledovalcem je imel 18 točk prednosti, na 38 tekmah je zabeležil kar 32 zmag. Letos je zaenkrat v klub pripeljal le enega novinca, to je levi bočni branilec, Grk Kostas Tsimikas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

City lani ni bil konkurenčen Liverpoolu, pri njem pa so prepričani, da se lanska sezona ne more ponoviti. "Ne morem obljubiti naslova, a sem prepričan, da bo prvenstvo bolj izenačeno, kot je bilo prej. Mi smo se spočili, kar je bilo ob napornem prvem delu poletja sila pomembno in smo pripravljeni na boj," pa pravi Pep Guardiola, trener Cityja, ki je v prestopnem roku kupil nizozemskega branilca Nathana Akeja iz Bournemoutha in obetavnega španskega napadalca Ferrana Torresa. "Predvsem nakup kakovostnega branilca je bil nujen. Upamo, da bomo z njim dokončno zakrpali luknjo, ki je nastala leta 2019 z odhodom Vincenta Kompanyja," trdijo pri štirikratnih prvakih Cityju, ki je nazadnje slavil v sezoni 2018/2019.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

meskic
12. 09. 2020 11.50
+0
Man City bo zopet izpadel v 1/4 finalu lige prvakov, tudi tokrat od francoskega predstavnika.
Vladimir.Krutov
12. 09. 2020 10.26
+11
Letos bo šlo na nož.....bo pa najbol zanimiva liga....
HALAcR7
12. 09. 2020 08.43
-12
Najslabši trener vseh časov,zapravlja šejkove milijarde,za prazen nič
Sisli288
12. 09. 2020 12.23
+9
zanimivo z realom se pa vedno poigra, kaj je potem real majhen klub?
stoj?kov
12. 09. 2020 13.12
+4
za Guardiolo je bil real vedno mali klub,rezultati kot so 6-2,5-0,izločitev v polfinalu lp z neverjetnim slalomom ter solo golom Messi-ja iz svoje polovice in še in še bi lahko naštevali...zakaj pa misliš da smeti pod vsaki m člankom ki je kakorkoli povezan z Barco?
Roglič šampion
12. 09. 2020 14.24
+2
Ce je osvojitev 2h naslovov v PL, 3h carabao cupov in FA cupa nic, pol tud nevem
Iztok Draksler
13. 09. 2020 09.26
sam dva naslova v premier ligi.....sem mislu da je bil uspesnejsi