Nogomet

Guardiola 'norel' po prekrasnem golu Agüera: Zaljubljen sem vanj

London, 02. 05. 2021 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je po morda že odločilni zmagi v boju za naslov v Premier League na gostovanju pri Crystal Palaceu (2:0) izpostavil dosežke napadalca Sergia Agüera. 32-letni Argentinec se po koncu sezone poslavlja od sinje modrega dresa, v Londonu pa se je podpisal pod fantastičen zadetek.

Pozdrav Guardiole z izkušenim trenerjem Palacea Royem Hodgsonom.
Pozdrav Guardiole z izkušenim trenerjem Palacea Royem Hodgsonom. FOTO: AP
Man. City bo PSG gostil v torek, 4. maja, prenos tekme se na Kanalu A in VOYO s studijskim delom začne ob 20.30. Dan kasneje, v sredo, 5. maja, sledi še povratni dvoboj Chelseaja in Real Madrida v Londonu, prav tako s prenosom na Kanalu A in VOYO. Veliki finale, ki ga bo gostil Istanbul, boste lahko spremljali na POP TV (29. maja) od 20. ure naprej. Naša gosta bosta selektor slovenske članske reprezentance Matjaž Kek in direktor reprezentanc pri Nogometni zvezi Slovenije ter dolgoletni reprezentant Miran Pavlin. 

Kljub precej premešani postavi, Manchester City sredi prihodnjega tedna s prenosom na Kanalu A in VOYO čaka povratna tekma polfinala Lige prvakov s Paris Saint-Germainom, je vodilna ekipa Premier League vknjižila novo zmago. Proti Crystal Palaceu je eno redkih tekem v svoji poslovilni sezoni začel legendarni napadalec sinje modrih Sergio Agüero, strelec antologijskega gola za prvi naslov Cityja po začetku "arabske revolucije", sinje modre pa je Agüero deset let kasneje približal že petemu državnemu naslovu v zadnjih desetih sezonah.

London je nekdanji član Independienteja in Atletico Madrida zapustil s 182. golom na 273. tekmi.

"Kakšen gol! Kakšna akcija! Kakšen igralec! Kakšen mož, presrečni smo, da je nazaj," je kar vrelo iz Guardiole. "Uživali bomo v zadnjih tekmah z njim. Z golom je pokazal, kaj predstavlja. Zaljubljen sem vanj kot osebo. Neverjeten tip je. Nismo ga mogli velikokrat uporabiti, a morda smo ga dobili nazaj v ravno pravem trenutku. Ve, da ima posebno kakovost."

Agüero (na fotografiji desno) med tekmo aktualne sezone v Premer League.
Agüero (na fotografiji desno) med tekmo aktualne sezone v Premer League. FOTO: AP

'Blizu smo'
City z domačim Palaceom ni imel nikakršnih težav, čeprav je Agüero vodilni zadetek zabil šele po slabi uri igre, ko je zadel s polvolejem po izvrstnem ustavljanju žoge. Ferran Torres je že v praktično naslednjem napadu postavil končni izid tekme. Cityjev naslov bi potrdil že poraz mestnega tekmeca Manchester Uniteda, ki ga čaka veliki derbi z Liverpoolom, sicer sinje modri potrebujejo zgolj še dve točki s štirih tekem za matematično potrditev slavja.

Povratni tekmi polfinala LP

"Jutri bom pogledal (tekmo Uniteda z Liverpoolom, op. a.). V naših rokah je, štiri tekme, ena zmaga in prvaki bomo. Res sem navdušen nad tem, kar smo naredili v tej sezoni Premier League. Blizu smo," je še dejal Guardiola, ki ga je lani z varovanci premočno za svoj prvi naslov v zgodovini Premier League ugnal Liverpool, v tej sezoni pa so rdeči že zdavnaj predali boj, medtem ko sta korak z vodilnimi "meščani" uspela vsaj malce bolj resno držati zgolj Man. United in Leicester City.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
02. 05. 2021 14.32
+2
Kun legenda...atletika in citiya