Nogomet

Guardiola opozarja igralce: Pozorno spremljam obnašanje vseh

Manchester, 21. 12. 2021 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko sta Jack Grealish in Phil Foden zmago proti Leedsu (7:0) proslavila z odhodom v enega od lokalnih nočnih klubov, je njun trener Pep Guardiola oba kaznoval tako, da ju ni uvrstil med 20 igralcev, ki so bili del moštva, ki je na naslednji tekmi prepričljivo premagalo Newcastle United 4:0.

Pep Guardiola po poročanju angleškega časnika The Telegraph ni bil zadovoljen s fizičnim in psihičnim stanjem, v katerem sta se Phil Foden in Jack Grealish udeležila treninga moštva dan po obisku nočnega kluba. Guardiola, ki je znan po tem, da pri kršitvah strogo določenih pravil obnašanja v klubu ne popušča, je na naslednji tekmi obema poslal jasno sporočilo.

V prepričljivi zmagi Cityja nad oslabljenim Leedsom sta Phil Foden in Jack Grealish zadela prva dva zadetka.
V prepričljivi zmagi Cityja nad oslabljenim Leedsom sta Phil Foden in Jack Grealish zadela prva dva zadetka. FOTO: AP

"Ni šlo za rotacijo moštva. Za te igralce sem se odločil, ker so si danes ti fantje zaslužili igrati in ne tisti drugi," je katalonski trener po zmagi nad Newcastlom sporočilo, ki je bilo zelo jasno namenjeno Fodenu in Grealishu, ponovil tudi javno. "V času božiča sem še posebej zelo pozoren na obnašanje (igralcev op. a.) na in izven igrišča. In ko njihovo obnašanje izven igrišča ni pravilno, ne bodo igrali," je nadaljeval Guardiola.

Guardiola se zaveda, da se njegovo moštvo, ki je trenutno v odlični formi, bori z zelo močnima Liverpoolom in Chelseajem za naslov angleškega prvaka. Pred Liverpoolčani ima City trenutno tri, pred Chelseajem pa šest točk prednosti. Zato odločni trener v svojih zahtevah ne bo popuščal: "Ves čas moramo biti zbrani, še posebej zaradi vseh motenj v božičnem času."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ni prvič

Oba igralca sta v preteklosti že bila kaznovana zaradi podobnih prekrškov. Grealish je marca lani s strani svojega tedanjega moštva Aston Ville prejel opozorilo, ker se je v času prvega "lockdowna" v Angliji na poti k prijatelju s svojim avtomobilom zaletel v dve parkirani vozili. 

Phil Foden in Jack Grealish
Phil Foden in Jack Grealish FOTO: AP

Tudi Fodnu kazni zaradi disciplinskih prekrškov niso tuje. Lansko leto je bil s strani reprezentančnega trenerja Anglije Garetha Southgata kaznovan z neigranjem na tekmi proti Danski, ker je pred predhodnim srečanjem z Islandijo s soigralcem Masonom Greenwoodom kršil disciplinska pravila. Mladeniča sta namreč v svoji hotelski sobi v Reykjaviku 'gostila' dve mladi dami, ki sta se s prepovednim obiskom seveda hitro pohvalili na družabnem omrežju Snapchat.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.