Nogomet

Guardiola: Pet menjav? Izkoristil bom prav vsako za naskok na evropski vrh

Manchester, 17. 06. 2020 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Strateg aktualnih angleških državnih prvakov iz Manchestra Josep Guardiola pozdravlja odločitev Evropske nogometne zveze, ki je za obdobje do zaključka letošnje nogometne sezone nekoliko priredila pravila glede števila menjav. Namesto treh lahko trenerji moštev zdaj izvedejo pet menjav, kar bo uspešni Katalonec na klopi Manchester Cityja skušal izkoristiti v luči iskanja poti do najžlahtnejše evropske lovorike.

Ni skrivnost, da je trener Manchester Cityja Josep "Pep" Guardiola izjemno motiviran pred nadaljevanjem klubske sezone. Ne toliko zaradi prihajajočih izzivov v domači Premier ligi, kjer je državni prvak znan že nekaj mesecev (Liverpool ima neulovljivo prednost pred tekmeci, op. p.), temveč bolj zaradi dobrih možnost v najprestižnejšem klubskem tekmovanju na svetu.

V Ligi prvakov ima namreč City sijajno izhodišče pred povratnim obračunom osmine finala proti madridskemu Realu, ki ga je četa Pepa Guardiole na prvi medsebojni tekmi na Santiagu Bernabeuu ugnala z 2:1. "Pet menjav? To je za nas v tem trenutku zelo dobrodošla sprememba, saj bom lahko rotiral več igralcev. Predvsem nosilce igre, ki jih želim kar se da obvarovati pred morebitnimi poškodbami. Če želimo letos narediti korak več v Ligi prvakov, bom izkoristil prav vsako menjavo. Ne vem natančno, koliko minut bodo dobili naši rezervni igralci, toda dejstvo je, da bo na vsaki tekmi priložnost za igro dobilo vseh pet menjav," je za Sky Sports News poudaril Guardiola, ki je zadovoljen, da so nosilci igre v zelo dobrem stanju.

Pep Guardiola komaj čaka nadaljevanje klubske sezone.
Pep Guardiola komaj čaka nadaljevanje klubske sezone. FOTO: AP

"Malce sem se bal, kako bo vse skupaj delovalo po tem zares dolgem premoru, a so me igralci že na uvodnem treningu prijetno presenetili. Gre za izjemne profesionalce, ki vedo, zakaj so del našega kolektiva. Za pričakovati je, da bodo mlajši nosilci igre lažje zdržali zgoščen urnik tekem kot nekateri starejši. Toda potrebujem tudi slednje, ki lahko z bogatimi izkušnjami predstavljajo jeziček na tehtnici v boju za največje stvari. Denimo: Phil (Foden, op. p.), Raheem (Sterling, op. p.), Bernardo (Silva, op. p.), Riyad (Mahrez, op. p.) in Kyle (Walker, op. p.) so odlično pripravljeni in bodo, kot sem že dejal, lažje prenesli večje fizične napore. Zato od njih pričakujem večji prispevek, ostali pa so tu, da dodajo svoj delež k skupnemu uspehu,"  se nadaljevanja sezone veseli Guardiola, ki se bo nocoj ob oživitvi angleških nogometnih zelenic v trenerskem dvoboju pomeril z donedavnim sodelavcem pri 'meščanih' Mikelom Arteto, ki vodi londonski Arsenal.   

"Vesel sem zanj, saj je dobil veliko priložnost, da pokaže svoj trenerski talent. Midva sva kljub novim okoliščinam ostala velika prijatelja in tako bo tudi v prihodnje. Bil je izjemno pomemben del klubskega ustroja in to dobro ve. Brez njega bi mi bilo veliko težje doseči vse te rezultatske presežke. Ne glede na to, da sva zdaj trenerska rivala, je najino prijateljstvo večje in močnejše od vsega. Komaj čakam, da se najini moštvi srečata na zelenici," je pred nocojšnjim dvobojem na Etihadu še pristavil Guardiola.    

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
17. 06. 2020 19.38
+3
kaksna zelja po evropski trofeji...to je pa tudi vse...guardiola lahko pozabi na ligo prvakov...dalec najvecji flop med trenerji...v dobi inieste, puyola, xavija pa tudi messija bi bila liga prvakov dosegljiva tudi meni ce bi vodil to ekipo...cruyf, louis van gal in rijkaard so razlog zakaj je barcelona imela tisto ero...pep je samo pobral smetano...vsi 3je omenjeni trenerji ki so vedno zagovarjali bolj majhne igralce ki so jih potem nadgradili se v la massiji...ledesma, messi, xavi, iniesta, fabregas so tisti najbolj znani iz tiste ere...da skrajsam..pep je le pojedel smetano vseh..saj vidimo koliko je ze porabil v svoji karieri odkar je odsel iz barcelone...lige prvakov pa se vedno ni..niti v finale ni sposoben pripeljati igralce...zidane, mourinho, klopp, ancelotti, ferguson so institucije za bleferja pepa ...
Roglič šampion
17. 06. 2020 20.19
+0
Clovel kaksne govoris? Rijkaard je prej 2 sezoni zapored ostal brez velikih lovorik s to ekipo. Pep pa jo je spremenil v najboljso ekipo na svetu in morda vseh casov. Pa pri bayernu je pobiral lovorike v nemciji in se vsako leto uvrstil v polfinale LP. Pa kaj je naredil iz man cityja. Iz cityja je naredil morda najbolso ekipo na svetu. Pa zasluzen za napredek mnogih igralcev kot so messi, sterling, thiago, pedro, pique, dani alves, sterling, KDB, bernardo silva, thiago, ederson itd. Kdor pa zanika da je izjemen trener pa pac nima pojma o nogometu.
cripstoned
17. 06. 2020 20.59
-1
stojckov je pravtako lepo povedal kot jaz ...torej stojckov govori ''taksne'' ?....
Roglič šampion
17. 06. 2020 21.54
igyyp
17. 06. 2020 13.50
+4
Pep je zelo dober trener, tisti, ki misli da ni je v veliki zmoti. Je pa ena stvar, ne razumem zakaj so vsi Real odpisali, pa neglede, da sem navijač Reala. Real zna takšne zaostanke obrnit, in že velikokrat jih je. City ima res prednost, sam odpisat jih, jaz nebi stavil na to. Tisti, ki pa Pepa ne spoštujete pa pojma nimate o nogometu. Vrhunski trener! Če nebi bil nebi tako daleč splezal.
samomojemnenje
17. 06. 2020 14.27
+5
igyyp...Jaz nisem med tistimi, ki so odpisali Real. Sem to tukaj že večkrat napisal. real je klub, ki ga ne moreš in ne smeš nikoli odpisati.
igyyp
17. 06. 2020 14.35
+4
Samomojemnenje: sploh ni o komentatorjih tle gor, po drugih časopisih bereš, da je Real brez možnosti, da bo težko premagal City, nima to nič veze ne s tabo ne z nobenim. Mal če polistaš eng cajtenge pa prebereš vse nabuluze.
samomojemnenje
17. 06. 2020 14.57
+0
ja, Angleži so pa itak vedno polni sebe, sploh zdaj, ko so imeli lani vse štiri finaliste v CL in EL.
ehjaehja
17. 06. 2020 18.38
+2
iggyp žal Real nima pravih golgeterjev zato sem ga tudi sam odpisal proti cityu srčno upam da se motim toda veš sam da se redko kdaj zmotim osebno mislim da je zgodba v ligi prvakov končana za letos.V Španiji pa je vse še odprto...
cripstoned
17. 06. 2020 19.39
+2
daj conteju, allegriju ali pa zidanu city...stavim da bodo v roku 3 sezon osvojili vse kar se osvojiti da....
igyyp
17. 06. 2020 19.42
+1
Zapiram: upam,da se motiš, in da se RM bori do konca, je pa res težko zadevamo gole. Se kar strinjam s tabo.
Roglič šampion
17. 06. 2020 20.23
+3
Cripstoned .. imela sta ga pellegrini in mancini pa jima ni uspelo to kar je pepu. Imel je bayern ancelotti pa kovac in jima ni uspelo niti priblizno toliko doseci kot pepu...vodil je pep barco in take barce nismo videli ne pod rijkaardom ne pod cruyffom ne pod van gaalom ne pod enriquejem in ne pod valverdejem. Dovolj? Cripsi to tvoje hejtanje pepa je pac nesmiselno ker nimas prav
samomojemnenje
17. 06. 2020 20.30
+2
12345fcb...Mislim, da nima smisla z Cripsom, ker je v njemu toliko mržnje do Barce, da se ne da povedat.
Roglič šampion
17. 06. 2020 20.39
+2
Zdej nevem a se bo skriv al mi bo reku da sm hejter reala? Me prov zanima
KavčStrokovnjak
18. 06. 2020 09.22
@zapiramvamusta Čisto vsak v 1. postavi RMA lahko zabije gol. Še SR4 je "golgeter".
delbond
17. 06. 2020 13.22
+0
Mogoče res najboljši trener na svetu, samo liga prvakov se mu izmika (pustimo Barco, ki jo je vodil, s tako ekipo bi bil vsak prvak)....tudi letos bo težka...
Armando
17. 06. 2020 12.57
+4
Prvak bos ce bo Sane igral
HalaCr77
17. 06. 2020 11.01
-23
Iz ljigavstega v milijonski nato milijardni klub....full slab trener.igralce katere je treniral jih lahko vsak
Katalonia
17. 06. 2020 11.04
+22
nisem vedel da je Pep treniral Real... pred Bayernom in Cityjem... Sicer pa Pep eden najboljših trenerjev. Njegove zahteve in taktične zamisli so enkratne...
Roglič šampion
17. 06. 2020 11.44
+7
Ti halar se pisat ne znas kaj sele da bi treniral take igralce kot jih pep
Roglič šampion
17. 06. 2020 11.45
+7
Je verjetno najvecji takticni genij vseh casov pep. Se nadgradil je igro ki jo je zacel gojiti cruyff. Tiki taka. Pa da ne govorim o tem kaj vse je osvojil
HalaCr77
17. 06. 2020 13.02
-4
rajši poglejte kaj si mislijo igralci kot je eto,ibra,ronaldhinio,thiery,yaya toure,.......
Roglič šampion
17. 06. 2020 15.34
+3
Kaj pa igralci kot so messi iniesta xavi sterling KDB silva bernardo thiago muller lewa itd. ?
Roglič šampion
17. 06. 2020 15.36
+2
Pa saj razumem halar da ga sovrazs tok glede na to kok trpljenja vam je povzrocu pep z barco:)