Nogomet

City 'odprl' prvenstvo, Klopp se v jezi sprašuje: 'Kako za vraga?'

Manchester, 04. 01. 2019 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Ena največjih tekem zadnjih let v Premier League je znova "odprla" prvenstvo. Branilec naslova Manchester City je na domači zelenici premagal prvega izzivalca Liverpool (2 : 1) in se mu na lestvici približal na štiri točke zaostanka, po obračunu pa so imeli gostje iz mesta Beatlov veliko pripomb k sodniškim odločitvam.

Klopp (desno) in Guardiola med tekmo na stadionu Etihad.
Klopp (desno) in Guardiola med tekmo na stadionu Etihad. FOTO: AP

Strateg Liverpoolčanov Jürgen Klopp je prepričan, da bi morali sodniki izključiti kapetana Manchester Cityja Vincenta Kompanyja, potem ko je Belgijec nevarno štartal v gleženj Mohameda Salaha. Glavni sodnik Anthony Taylor je Kompanyju v 31. minuti pokazal rumeni karton, a Klopp ne dvomi, da bi si zaradi tega, ker je z obema nogama skočil v zrak, zaslužil pot pod prho.

TEKMA

"Res mi je všeč Vincent Kompany, a kako za vraga to ni rdeči karton?" je Klopp povedal za televizijo Sky Sports. "Zadnji mož (v obrambi, op. a.) je in gre v štart. Če bi še bolj zadel Moja (Salaha, op. a.), bi končal sezono. Ni lahko za sodnika in morda tega ne vidi tako, kot vidim jaz. Vsi vedo, da mi je všeč, tako fantastičen igralec je, izjemen. Oboževal sem ga že takrat, ko je bil pri Hamburgu," je Kompanyja pohvalil nekdanji trener Mainza in Borussie Dortmund.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"A takšne stvari se lahko zgodijo. Igralec sprejme odločitev, gre na tla, v drseči štart, in želi ubraniti situacijo. Tvegal je. Če pa bi Mo ostal na nogah in ne bi skočil prek njega, bi bile to drugačne okoliščine. To vsi vemo. Še vedno je prijeten tip, a z zelo slabo odločitvijo."

Agüero (na fotografiji) proslavlja po golu za 1 : 0 v zaključku polčasa, ko je Cityju uspel šele prvi strel v okvir vrat.
Agüero (na fotografiji) proslavlja po golu za 1 : 0 v zaključku polčasa, ko je Cityju uspel šele prvi strel v okvir vrat. FOTO: AP

Plačal bi, da bi bil v tem položaju
Za Liverpool je bil to prvi poraz v aktualni sezoni Premier League, zanj je poskrbel Leroy Sane z natančnim strelom ob vratnico v 72. minuti. Čeprav se je naskok pred branilci naslova zdaj zmanjšal na štiri točke, je Klopp po obračunu dejal, da bi bil za trenutni položaj Redsov na lestvici pripravljen plačati mastne denarje.

"Tako močno verjamem v svoje igralce, da si tega ne znate predstavljati," je Klopp povedal na novinarski konferenci. "Če bi mi kdo po obeh tekmah proti Manchester Cityju rekel, da smo štiri točke spredaj, bi za to plačal toliko denarja, da si ne morete niti misliti. Za nas je res pomembno, da gremo tekmo za tekmo, ker ni druge možnosti. Če bi petkrat v zadnjih desetih letih osvojili naslov, bi šli s stotimi odstotki, a takšnih izkušenj nimamo. Zakaj bi se morali vesti kot nekdo, ki je zmagoval ves čas?" meni Klopp.

AGÜERO

"Res je, da dolgo časa nismo osvojili (naslova, op. a.), klub ga ni in mi ga nikoli nismo kot ekipa. Želimo si čim bolje končati sezono, to je naša pravica, to lahko storimo. Še vedno smo v precej dobrem položaju, zato je za nas vse v redu. Ne v tem trenutku, ko je občutek res slab, a to je le trenutek. Jutri zjutraj se bomo zbudili in bo občutek še vedno povprečen, nato pa bomo imeli priložnost delati pri tem in se pripraviti za naslednjo tekmo, to pa bomo stoodstotno naredili. To je vse." 

Trenutek, ko je zastal dih: Stones na črti gola izbija žogo po zapletu z Edersonom.
Trenutek, ko je zastal dih: Stones na črti gola izbija žogo po zapletu z Edersonom. FOTO: AP

'Ni prva tekma, ki smo jo izgubili v naših življenjih'
Gostje so lahko obžalovali tudi večje število lepih priložnosti, s katerimi bi lahko tehtnico nagnili na svojo stran že pred dramatičnimi zadnjimi minutami. Sadio Mane je v 18. minuti zatresel okvir vrat, John Stones pa je z neposrečenim izbijanjem žoge zadel Edersona, nato pa okroglo umetno usnje ustavil milimetre pred prečkanjem črte.

"Na koncu lahko rečete, da 'vratnica in notri' ali 'vratnica in ven' naredita ogromno razliko," je zaključil Klopp. "Danes smo bili temu priča. Ne vem točno, a slišal sem, da je bilo pri našem golu zelo na tesno. Nato bi lahko zadeli dvakrat, seveda. City je imel protinapade, še posebno ko smo izgubili žogo, je bilo zelo nevarno. Na koncu smo izgubili, in to sprejmemo. Ni prva tekma, ki smo jo izgubili v naših življenjih. Ni res 'kul', a je eden od treh rezultatov, ki bi se lahko zgodil, to pa je tisti, ki ga nismo poznali, a ga moramo sprejeti. Zdaj se pomikamo naprej."

Guardiola: Ti neverjetni igralci so vsem pokazali, kako dobri so
Trener branilcev naslova Josep Guardiola je menil, da je njegova ekipa v četrtek pokazala, "kako dobra je". Po kar treh porazih na zadnjih petih tekmah so se zdeli sinje modri že na robu tega, da se poslovijo od boja za drugi zaporedni naslov, a sta Sergio Agüero v prvem in Sane v drugem polčasu z izjemnima zadetkoma poskrbela, da je Liverpool "padel" prvič v tekoči ligaški sezoni.

LESTVICA

"Zaostanek smo zmanjšali, a oni so še vedno na vrhu lestvice in še vedno razlika znaša štiri točke," je opozoril Guardiola, za katerega moštvo je bil Liverpool usoden v izločilnih bojih pretekle sezone Lige prvakov. "To je dovolj točk, da smo lahko mirni, a to je dober trenutek, da čestitam in rečem hvala vsem tem neverjetnim igralcem za to, kar so storili v zadnjih 16 mesecih," je nadaljeval katalonski trener.

"Danes so vsem pokazali, kako dobri so, igrali so proti neverjetni ekipi. To je bil dober spektakel in obe ekipi sta igrali na zmago. Za nas je bil to finale, ker bi bilo v primeru današnjega poraza skorajda vsega konec. Zmaga pomeni, da je spet tesno."

Guardiola je po nedosojenem prekršku v zaključku tekme povsem izgubil živce in na tla vrgel svoj šal ter na koncu dobil zadnje opozorilo glavnega sodnika.
Guardiola je po nedosojenem prekršku v zaključku tekme povsem izgubil živce in na tla vrgel svoj šal ter na koncu dobil zadnje opozorilo glavnega sodnika. FOTO: AP

'Ni mogoče, da jim ne bi dovolili priložnosti'
Brez zdravih levih bočnih branilcev je Guardiola spet premešal začetno postavo in na ta položaj postavil Aymerica Laporta. Čeprav je Francoz na tem položaju začel že lansko tekmo četrtfinala Lige prvakov, ki jo je Liverpool na Anfieldu dobil z visokih 3 : 0, mu je nekdanji trener Barcelone in Bayerna zaupal, po tekmi pa pohvalil njegov pogum.

"Občudujem ljudi, ki storijo vse za ekipo, tudi na položaju, na katerem se ne počutijo udobno. Pozabili ste, da smo dve sezoni igrali brez tipičnega levega bočnega branilca. Fabian Delph je vezist in (Oleksandr) Zinčenko je 'desetka'. Neverjetno predstavo je prikazal. Na tem položaju s Salahom in Manejem ni lahko nobenemu igralcu na svetu. Ti fantje uničujejo nasprotnike. Mane, Salah in (Roberto) Firmino uničijo vse," je še povedal Guardiola.

"To so nadzirali precej dobro, Vinnie (Kompany, op. a.) in John sta bila precej čvrsta in tudi Danilo. Igrati z Liverpoolom tako visoko, kot smo igrali mi ... Ni mogoče, da jim ne bi dovolili priložnosti. V prvi akciji smo imeli srečo, to vem, a imeli smo veliko priložnosti, da bi ubili tekmo."

POSTAVI

MVP

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
05. 01. 2019 11.36
-1
Zanim8vo,da Jurgen ni bl takega mnenja ob startu Virgilana tekmi proti Napoliju.
Maxx365
04. 01. 2019 17.26
+7
Danes pa ni komentarjev @Mariomandzukica o superiornih hrvatih, ko je bil Lovren največja katastrofa na terenu. Ne pozabiti, da se je pred časom proglasil za najboljšega štoperja na svetu. Hrvaški športni mediji povzemajo L'poolove navijače in njihove komentarje po tekmi: "Lovren kolosalni moron", "Lovren nas je mogao koštati četiri ili pet primljenih pogodaka zbog svojih glupih pogrešaka i prečestog pokušavanja igranja na zaleđe. Ovaj čovjek mora otići!" "Lovren je kvalitetan središnji branič... za Burnley", "Lovrenu treba zabraniti da daje intervjue" ... je samo nekaj komentarjev Liverpoolovih navijačev. Mario pa nič?
MarKav
04. 01. 2019 19.28
+4
Kaj Lovren igra za Liverpool ali za Manchester? Je član Liverpoola, vendar včeraj je igral za Manchester!
Fuzbaler
04. 01. 2019 16.03
+6
Res je,da je sla zmaga v roke Cityja,a mislim,da so dalec od tega,da bi prikazali res vrhunsko igro. Bolj kot ne je bilo na silo.
Dany75
04. 01. 2019 14.45
-7
na tako pomembni tekmi pa Salaha nikjer ... pa to hvaljen ... kot sem ze napovedal ,Liverpool NE BO prvak!
Lucky
04. 01. 2019 15.09
+2
Meni bi bilo OK, da osvojijo po toliko letih čakanja. Čas bo pokazal, ali so s tistim golom proti Evertonu pokurili srečna naključja, ali je bilo tisto znanilec za celo sezono.
kebbab
04. 01. 2019 15.30
-4
Ni bilo Michaela Oliverja da bi jim piskal dva penala
dark horse
04. 01. 2019 16.03
+3
Če bi prestopil v real bi bil pa najboljši kajne pajac
KavčStrokovnjak
06. 01. 2019 09.27
+2
@kebab Arsenalu tudi 5 penalov ne pomaga. Povprečno moštvo pač...
TvojPrijatelj
04. 01. 2019 14.20
-7
Tudi tokrat, spet, podarjena zmaga Man Cityju, edinemu klubu daleč naokoli ki takšnih daril res ne potrebuje ker zmaga na vsaki tekmi. Nedosojena 11m v prvem polčasu, ki bi morala biti dosojena v korist Liverpoola, se je videla iz neba. Zadetek Aguera je bil ob njegovem jasno videnem prekršku!
prizla
04. 01. 2019 14.43
+7
Pa kaj si ti sigurno gledal pravo tekmo? Ker potem bi tudi lahko omenil, da je bil očiten prekršek na Sterlingom v drugem polčasu... Aja ti si United fan
MarKav
04. 01. 2019 19.32
+1
TvojPrijatelj ni prijatelj nikomur. On sploh nima prijateljev. Edino Muri je bil njegov prijatelj, pa je zaradi prijateljstva z njim raje zapustil Man United
Misko5990
04. 01. 2019 13.52
-8
Lpool vsecen klub z odlicnimi igralci, vendar kaj ko nimajo zmagovalne mentalitete :) enako kot Tottenham ki nebo osvojil vecjega tekmovanja se narednih 100 let
Poshten
04. 01. 2019 13.40
+11
Arsenal ostaja edini klub v Premiere League, ki je osvojil naslov brez poraza. Zanimivo je, da tudi milijarde, ki so jih vložili nekateri drugi klubi, ne pomagajo, da bi tudi oni to dosegli.
resnicaosvobaja
04. 01. 2019 14.51
+9
Je pa Arsenal včasih igral z 18 prijavljenimi igralci, kjer niti eden ni bil iz Anglije.
PeaceSellsButWhosBuying
04. 01. 2019 15.28
+4
+resnicaosvobaja - Zakaj bi bila narodnost igralcev relevantna? Tudi današnji igralski kadri največjih angleških klubov so večinoma sestavljeni z igralci drugih narodnosti.
metallica-one
04. 01. 2019 13.10
+19
Vec sreče ampak sreca spremlja pogumne. Lovren katastrofa po mojem veliki krivec za poraz ker je puscal odprto avtocesto. Ostali Igralci borbeni . Taylor ne vem da taksen derbi sodi sodnik iz Manchestra tisto opicjo skakanje guardiole bi vsak trener letel ven on zacuda ni. Kompany fer igralec ampak zal rdeci. Na drugi strani bi bil.
KavčStrokovnjak
06. 01. 2019 09.30
+0
Ampak res je smešen ta pajac. Čisto zgubi živce ko ni po njegovo. Totalen control-freak. Če bi bilo sojenje na nivoju bi Pepi dobil 3 tekme prepovedi. Samo on si lahko dovoli psovat sodnika in odnest celo kožo.
vitaminkripl
04. 01. 2019 12.48
+15
Lovren še za v Arsenal ni.
resnicaosvobaja
04. 01. 2019 11.51
-5
Menda ne bo zdaj jokal...zasluženo rumen karton zaradi nevarne igre...marsikdo niti tega ne bi podelil... drugače pa običajen start z eno nogo na žogo pri katerem malce zamudiš in napraviš prekršek...
metallica-one
04. 01. 2019 13.06
-5
Kot zadnji igralec obrambe ja zelo pravicna odlocitev sodnika iz Manchestra
Sisli288
04. 01. 2019 13.13
+2
kupi si vecji televizor in videl bos da ni bil zadnji igralec
MKII
04. 01. 2019 11.45
+25
Lovren nima pojma. Ven z njim.
MarKav
04. 01. 2019 19.36
+2
Če nisi navijač Liverpoola, potem se zavzemaš zato, da Lovren igra - da Mario vidi TOP igralce v akciji, mi se pa lahko malo od srca nasmejimo.
the kop
04. 01. 2019 11.39
-36
tottenham ali city, liverpool je izpadel iz boja za naslov! Mogoče pa naslednjo seozno!!
KavčStrokovnjak
06. 01. 2019 09.31
+0
KavčStrokovnjak
06. 01. 2019 09.31
+0
KavčStrokovnjak
06. 01. 2019 09.31
+0
Še vedno je -4 na v Manchestru na Etihadu.
marveb
04. 01. 2019 11.16
+42
Lovren uradna ocena 4, se enkrat vec dokazal da ne sodi med elito..kot klarius ko je zj..finale ch..Dokler bodo igrali taki, liverpool ne more zmagat prvenstva. YNWA!!!