Liga prvakov

Redsi v Pariz s sladkimi skrbmi: 'Do konca se bomo borili za veliko reči'

Manchester, Liverpool, Pariz, 26. 11. 2018 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Mrtvi tek Manchester Cityja in Liverpoola na vrhu Premier League se tudi po 13 odigranih krogih nadaljuje. Branilec naslova City pred prvimi izzivalci vodi za dve točki, trener sinje modrih Josep Guardiola pa v letošnji bitki vidi obrise španskega prvenstva iz sezone 2009/10, ko je njegova Barcelona naslov v dvoboju z Real Madridom osvojila z 99 točkami.

Nogometaši Cityja (na vrhu Kyle Walker) proslavljajo gol Ilkaya Gündogana na mestnem derbiju z Manchester Unitedom.
Nogometaši Cityja (na vrhu Kyle Walker) proslavljajo gol Ilkaya Gündogana na mestnem derbiju z Manchester Unitedom. FOTO: AP
Tekmo med Paris Saint-Germainom in Liverpoolom si boste lahko v sredo ob 20.40 ogledali na Kanalu A in VOYO.

Josep Guardiola je po prvi tretjini otoške Premier League namignil, da bo moral njegov Manchester City ponoviti dosežek Barcelone iz sezone 2009/10, ko je Guardiola v svoji drugi sezoni na klopi Kataloncev zbral 99 točk in osvojil naslov v hudem boju z madridskim Realom in čilskim kolegom Manuelom Pellegrinijem. Pellegrinijev West Ham United je Katalončev Man. City sicer minuli konec tedna suvereno premagal na tekmi Premier League (4 : 0).

TEKMA

Meščani so v minuli sezoni s stotimi zbranimi točkami postavili nov rekord Premier League, na prvih 13 tekmah pa so oddali le štiri točke in napovedali vsaj približanje rekordnemu dosežku. A tesno za petami jim je po najboljšem začetku premierligaške sezone v zgodovini kluba Liverpool, Guardiola pa pravi, da je leta 2010 z Realom za petami njegova Barca odigrala nekaj izjemnih tekem in potrdila, da trojna krona iz sezone 2008/09 ni bila naključje.

'Z Barco smo ohranili raven iz sezone s trojno krono'
"Perfektno se spomnim tiste sezone in tega, kako naporna je bila," je na novinarski konferenci dejal Guardiola. "S 96 točkami je Madrid pod Manuelom igral neverjetno dobro. Zato je bilo tako lepo. Ker nam je uspelo tistih 99 točk, leto prej pa smo z Barcelono osvojili trojno krono. Zato smo ohranili to raven, 99 točk. Bilo je dobro, 99 točk nam je uspelo, ker je nekdo iz ozadja pritiskal na nas in vedeli smo, da bo Madrid osvojil naslov, če bomo izgubili točke. Zato nam je to pomagalo."

Nepozabna sezona 2009/10 Barcelone v Primeri Division:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V vlogi tistega, ki pritiska na moštvo Guardiole, je zaenkrat najresnejši Liverpool. V španskem prvenstvu je leta 2012 sicer Real pod trenerjem Josejem Mourinhom podrl rekord Kataloncev in zbral okroglih sto točk, Guardiola pa v merjenju moči z najboljšimi vidi primerjave s teniškim svetom.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp (na fotografiji) se je znašel v podobni vlogi kot pred leti Manuel Pellegrini.
Trener Liverpoola Jürgen Klopp (na fotografiji) se je znašel v podobni vlogi kot pred leti Manuel Pellegrini. FOTO: AP

Nadal, Federer in Đoković
"Podobno je z (Rafaelom) Nadalom, (Rogerjem) Federerjem in (Novakom) Đokovićem, kajne? To potrebujemo kot športniki in naši športniki to vedo, ne potrebujejo, da jim jaz povem, kako močen je Liverpool, vedo, da ne smemo izgubiti točk, ker bo v nasprotnem primeru Liverpool osvojil prvenstvo. Lahko rečemo ali Liverpool ali Chelsea ali Tottenham ali tudi Arsenal. Za tekmovanje potrebujemo dobre nasprotnike blizu nas, seveda pa jih v tej sezoni imamo, tu in v Evropi," dodaja Guardiola.

Liverpool je ohranil pritisk nad branilci naslova z zmago nad Watfordom (3 : 0). Novinec v ekipi rdečih, švicarski reprezentančni vezist Xherdan Shaqiri, pa se je zavzel, da bo s soigralci do konca sezone pritiskal na City. Zmaga v Londonu je poskrbela, da je Liverpool podrl klubski rekord, ko gre za najboljše začetke sezon v Premier League.

Shaqiri: Do konca se bomo borili za veliko reči
"Tu bomo do konca. Ni nam treba gledati Manchester Cityja, moramo le gledati same sebe in poskušamo prikazati naše dobre predstave na igrišču ter zmagovati tekme," je novinarjem na stadionu Vicarage Road povedal Shaqiri. "To je najpomembnejša stvar. Vsaka tekma ima lastno zgodovino in moramo gledati tekmo za tekmo, naš položaj bomo ocenjevali šele ob koncu sezone. Ko dobiš takšne tekme ... Do konca se bomo borili za veliko reči, zato mislim, da moramo le nadaljevati, še naprej trdo delati in zmagovati tekme."

SHAQIRI

Pred sredinim derbijem skupine C v Ligi prvakov s Paris Saint-Germain, tekmo boste lahko spremljali na Kanalu A in VOYO (ob 20.40), je Shaqiri vnovič upravičil zaupanje trenerja Jürgena Kloppa, ki ga je pred sezono iz Stoke Cityja pripeljal za slabih 15 milijonov evrov. Tekmo je začel ob udarni trojki z Mohamedom Salahom, Robertom Firminom in Sadiem Manejem, nogometaš kosovskih korenin pa upa, da je pred gostovanjem v Parizu in nedeljskim liverpoolskim derbijem z Evertonom storil dovolj, da bo začel tudi omenjeni tekmi.

Vsi želijo igrati proti PSG
"Počutim se dobro. Sem v dobri kondiciji, to pa je pomembno zame. Mislim, da to lahko vidite tudi na igrišču, da sem se dobro ujel z ekipo. Vsak igralec si želi biti pripravljen za tisto tekmo (proti PSG, op. a.). Ne vemo, kako bo trener sestavil začetno enajsterico, toda vsi morajo biti pripravljeni. Na klopi smo imeli veliko igralcev, ki niso igrali, zato mislim, da za nami čakajo sveži igralci. To bo težka tekma, dobra tekma, da vidimo, kako dobri smo. Tudi tja gremo po zmago, gotovo," je o tekmi na Parku princev povedal Shaqiri, o dvoboju z Evertonom pa dodal: 

"To bo zame prvi (derbi, op. a.), zato bo gotovo nekaj zelo posebnega. Želim videti in začutiti vzdušje na teh derbijih. Nekaj zelo posebnega bo in res se veselim te tekme. Poznam le enega (navijača Evertona, op. a.), ko pa sem bil pri Stoku, mi je rekel: 'Moraš priti k Evertonu!' Rekel sem: 'Ne!'"

LESTVICA

PREDTEKMO

PREDTEKMO2

Real vs Roma in PSG vs Liverpool
Real vs Roma in PSG vs Liverpool FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
26. 11. 2018 17.34
+1
Klopp se je dvakrat zayebal s pasivnim pristopom. Pri Napoliju je hotel dobiti remi, Napoli je zabil v zadnjih minutah. Za Crveno zvezdo je mislil, da ne bo problem še enkrat zmagati in so igrali lahkotno kot proti Napoliju, pa spet zgubili.
janezdollar
26. 11. 2018 12.40
+0
Če osvojijo vsaj točko je PSG out...
tedoVV2HCmedo
26. 11. 2018 17.36
-1
Misliš, da bo Crvena zvezda premagala Napoli?