Nogomet

Guardiola priznava: Nezbrani smo ranljivi

Manchester, 07. 10. 2019 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener aktualnega angleškega nogometnega državnega prvaka Manchester Cityja Josep "Pep" Guardiola priznava, da trenutne igre njegovega moštva niso na želeni ravni, a v isti sapi poudarja, da ne gre za klasično rezultatsko krizo, čeprav vodilni Liverpool na prvenstveni razpredelnici beži že za osem točk.

"Za uvodnih osem krogov državnega prvenstva smo izgubili že preveč točk. Še posebej na domačem igrišču, kjer smo bili še nedolgo tega nazaj praktično nepremagljivi. Ne, ne bi govoril o krizi, saj smo še vedno na drugem mestu v prvenstvu, v ligi prvakov pa povsem na vrhu svoje skupine. Proti Wolverhamptonu (0:2) smo na žalost imeli slab dan," je po nepričakovanem prvenstvenem porazu dejal razočarani strateg moštva iz modrega dela Manchestra Pep Guardiola, ki obžaluje predvsem zapravljene priložnosti svojih varovancev.

"Na vsaki tekmi si pripravimo dovolj priložnosti, a smo v zaključkih akcij nezbrani. Do 80. minute proti Wolverhamptonu smo imeli nadzor nad dogajanjem, a storili tudi dve neumni napaki v obrambi, kar so gostje znali kaznovati. Ko smo tako nezbrani, smo ranljivi," priznava nekdanji trofejni trener Barcelone, medtem ko je presrečni prvi mož stroke pri Wolverhamptonu Nuno Espirito Santo odkril način, kako se zoperstaviti sinjemodrim: "Ko igraš proti njim (nogometašem Manchester Cityja, op. p.), obstaja le ena strategija, in to je, da jim z močnim obrambnim blokom na sredini igrišča in v obrambi onemogočiš kombinatoriko, ki je njihovo najmočnejše orožje. Moji nogometaši so to izvedli na izjemen način in zasluženo zmagali."     

Strateg Manchester Cityja Pep Guardiola je nazadnje moral priznati premoč trenerskemu kolegu Nunu Espiritu Santu, ki je s trenerski klopi popeljal Wolverhampton do senzacionalne zmage na Etihadu.
Strateg Manchester Cityja Pep Guardiola je nazadnje moral priznati premoč trenerskemu kolegu Nunu Espiritu Santu, ki je s trenerski klopi popeljal Wolverhampton do senzacionalne zmage na Etihadu. FOTO: AP

Po reprezentančnem premoru 'meščane' čaka nova preizkušnja v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu proti Atalanti našega Josipa Iličića (22. oktober, prenos na Kanalu A in VOYO od 20.45). "Tekme si sledijo ena za drugo, zato nimamo časa za objokovanje zapravljenih priložnosti. Potrebno je poudariti, da ne igramo slabo. Še vedno si pripravimo ogromno priložnosti, a ne zadenemo. Ko se bo naša realizacija v napadu popravila, bomo znova izjemno nevarni za vsakogar," poudarja 48-letni katalonski strokovnjak.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
08. 10. 2019 07.55
+2
in zakaj se ne zberete
ehjaehja
08. 10. 2019 07.18
+5
liverpool bo prvak po zelo dolgem času:)