Nogomet

Guardiola: Tako Liverpool kot City si zaslužita naslov prvaka

Manchester, 16. 04. 2019 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tako Liverpool kot City sta minuli vikend vknjižila novi pomembni zmagi. Redsi so na Anfieldu prekinili več let trajajoč urok in porazili Chelsea, City pa se je maščeval Crystal Palacu. Borba za angleškega prvaka se bo tako bila vse do zadnje tekme, sinje-modre pa v naslednjih dneh čaka nekaj najbolj peklenskih tekem v sezoni.

Boj za naslov angleškega prvaka že nekaj let ni bil tako tesen. Zadnjih nekaj krogov bo odločilo, če se bo naslova po slabih kot treh desetletjih veselil Liverpool, ali pa lovorika ostaja v Manchesteru. Strateg sinje-modrih Pep Guardiola je prepričan, da si prav ob kluba zaslužita naslov, čeprav se bo na koncu veselil le en sam.

Liverpool in City sta se v aktualni sezoni srečala dvakrat. Tekma na Anfieldu se je končala brez zadetka, na Etihadu pa so se zmage veselili sinje-modri.
Liverpool in City sta se v aktualni sezoni srečala dvakrat. Tekma na Anfieldu se je končala brez zadetka, na Etihadu pa so se zmage veselili sinje-modri. FOTO: AP
Tudi Liverpool pred ligaškim vikendom čaka nova tekma Lige prvakov. Redsi v sredo, 17. aprila, gostujejo pri Portu. Oglejte si tekmo ob 20.40 na Kanal A in VOYO.

City je doslej zbral 83 točk, kar ga uvršča na drugo mesto lestvice, tekmo in dve točki več ima prvouvrščeni Liverpool. "Če ta teden ne dobimo obeh tekem, izgubimo oba naslova. To sezono imamo neverjetnega nasprotnika – Liverpool. Običajno je 84, 85 točk dovolj za naslov. Tako Liverpool kot City si zaslužita naslov prvaka, vendar pa se bo na koncu veselil le en sam," je v luči četrtfinalne tekme s Tottenhamom povedal Katalonec.

Pred klubom z Etihada je nekaj peklenskih dni. Na dveh zaporednih tekmah se bodo namreč pomerili s spursi. Najprej jih čaka četrtfinalni obračun v Ligi prvakov, zatem še tekma angleškega prvenstva. "Pred nami je še pet tekem v prvenstvu. Vse je v naših rokah. Le verjeti moramo in uživati v pritisku," na vse skupaj z veliko mero dobre volje gleda Guardiola.

"Včasih se v finale prebiješ z enim samim strelom na gol, včasih pa jih je tudi 33 premalo. To je nogomet," opozarja Guardiola.
"Včasih se v finale prebiješ z enim samim strelom na gol, včasih pa jih je tudi 33 premalo. To je nogomet," opozarja Guardiola. FOTO: AP

Trenutno so vse misli sinje-modrih usmerjene v elitno evropsko tekmovanje. Čeprav so že pred samim začetkom veljali za enega izmed favoritov, na Etihadu poudarjajo, da bi jim v tem trenutku, največje veselje prinesla polfinalna vstopnica.

"Ne razmišljam preveč o daljni prihodnosti. Želimo se le prebiti v polfinale. Karkoli se bo zgodilo jutri... Naslednjo sezono bo naše ime spet v monaškem žrebu," razmišlja katalonski strateg in zaključi: "Vem, kako osredotočeni so nogometaši. Imajo veliko željo po polfinalu. Bo to dovolj? Včasih se v finale prebiješ z enim samim strelom na gol, včasih pa jih je tudi 33 premalo. To je nogomet. Žoga je okrogla."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
17. 04. 2019 12.29
+2
Imam občutek, da se bo letos Liverpoolu nasmehnila sreča in bo na koncu dvignil pokal. Res je, da je City konstanten, vendar ta veriga tekem..., lahko se zgodi marsikaj.
flamengo
17. 04. 2019 08.49
-2
Guardiola žal ne bo kiksnil in Liverpool bo spet brez naslova. Škoda, pa tako prednost je imel.
bogdajmir
16. 04. 2019 18.12
-8
City bo težko proti Unitedu. Tudi danes zna med Bar in Utd biti samo remi.
Maxx365
16. 04. 2019 20.53
+2
KavčStrokovnjak
16. 04. 2019 17.41
+3
Ah kje, arabski Šitty si ne zasluži ničesar. Če kdo potem Redsi po 30h letih.
User513426
16. 04. 2019 18.32
-1
pa vaš real si tud zasluži. ostale ekipe so samo da je število popolnjeno. namesti si povšterček pa še mal odkinkaj, predno te bo zbudila tekma barce in MU. trol
KavčStrokovnjak
17. 04. 2019 09.34
O čem ti nabijaš paramecij?!? Real ima 3 ZAPOREDNE naslove LP. Redsi so še v igri za naslov LP. Real več ne igra. Samo v tvoje vedenje.