Nogomet

Guardiola verjame, da City lahko znova osvoji angleško prvenstvo

Manchester, 05. 12. 2023 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg sinje modrih iz Manchestra Pep Guardiola kljub trem zaporednim remijem verjame, da lahko z Manchester Cityjem znova osvoji angleško prvenstvo. 52-letni Španec je od prihoda v Anglijo že petkrat osvojil prvenstvo, kljub temu pa je lačen novih trofej.

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP

Po remijih proti Chelseaju, Liverpoolu in Tottenhamu so varovanci Pepa Guardiole padli na tretje mesto in za prvouvrščenim Arsenalom zaostajajo tri točke. Španec navkljub pomanjkanju zmag v zadnjem obdobju verjame, da Manchester City lahko konča sezono na prvem mestu. "Imam občutek, da bomo znova zmagali ligo. Če v preostanku sezone igramo tako, kot smo proti Liverpoolu in Tottenhamu, bomo prvaki."

Manchester City je imel nekaj smole na nedavnem obračunu proti Spursom, ko je glavni sodnik Simon Hooper nekaj minut pred koncem tekme brez razloga prekinil protinapad sinje modrih. Sodniška napaka je povzročila nejevoljo med nogometaši Cityja, angleška nogometna zveza pa klubu očita, da ni bil sposoben kontrolirati svojih nogometašev. "V tej sezoni smo se obnašali res lepo. Tudi po slabih predstavah so bili komentarji mojih varovancev na nivoju, kar od njih tudi zahtevam," je dodal Guardiola.

Četo 52-letnega Katalonca v naslednjem krogu čaka gostovanje pri Aston Villi, ki ima le točko manj od Cityja. Tekmo bosta zaradi kazni morala izpustiti Jack Grealish in Rodri, prav slednji pa je izjemnega pomena za aktualne zmagovalce Lige prvakov. "Ne bom zanikal pomembnosti Rodrija, dejstvo pa je, da imamo dolgo klop. Na njegovem položaju lahko igra John Stones, če bi bilo potrebno, pa tudi Manuel Akanji ali Nathan Ake," je zaključil Guardiola.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
08. 12. 2023 12.06
Največji, najboljši trener sedanjosti.
HALAcR7
06. 12. 2023 08.06
-2
normalno,vsak lahko tako osvoji,porabiš 4 milijarde in cup je tvoj
zmerni pesimist
05. 12. 2023 18.17
-2
Žalostno bi bilo če ga s takim kadrom nebi mogoče bi pa zamenjali trenerja